Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Muhami Cemiyeti Hukuk Platformu’ndan ‘Evet’ çağrısı

Konya’da Muhami Cemiyeti Hukuk Platformu 16 Nisan’da yapılacak olan referandum için basın açıklaması yaptı.

Muhami Cemiyeti Hukuk Platformu’ndan ‘Evet’ çağrısı
Muhami Cemiyeti Hukuk Platformu Sözcüsü Mustafa Limoncu, yeni anayasa ve başkanlık sisteminini, inşa ve dönüşüm ihtiyacının ötesinde milletin beka meselesi olduğunu ifade etti.

Platform Sözcüsü Mustafa Limoncu, Kayalı Park'ta yaptığı açıklamada, zulmün olduğu yerde taraf olmayı tercih ettiklerini söyledi.

Limoncu, Avrupa Birliği ülkelerindeki hadiselerin, 16 Nisan'ın yalnızca bir referandum ya da anayasa değişikliği olmadığının göstergesi olduğunu aktardı.

Anayasa değişikliğinin Türkiye'nin güçlenmesini istemeyenleri rahatsız edeceğini dile getiren Limoncu, "Halk oylamasına sunulan 18 maddelik değişikliğin yeniden büyük Türkiye hedefine bizi yaklaştıracağı ve sistemimizi daha da güçlendireceğine inancımız tamdır." dedi.

Limoncu, platform mensubu olarak hükümet sistemi değişikliğiyle, demokratik sistemin kesintiye uğramasına sebep olan vesayetçi yapıların ortadan kalkacağını vurgulayarak, "Halk oylamasına sunulan anayasa değişikliği, özellikle yürütme alanında kapsamlı değişiklikler öneriyor. Yasamanın, reforme edilmesi gereken temsil, denetim ve kanun müzakere etme yetkileriyle ilgili olarak önemli değişiklikler sunmaktadır." diye konuştu.

Başbakan ve bakanlar kuruluna verilen yetkilerin bu kez cumhurbaşkanı ve kabinesine verileceğini dile getiren Limoncu, bunun anayasanın ruhu ve demokratik teamüller açısından hiçbir sıkıntı oluşturmayacağını belirtti.

Limoncu, yeni sistemde cumhurbaşkanına hesap verme ve siyasi sonuçlara katlanma yetkisi verildiğine dikkati çekerek, "Milletimizin çoğunlukla seçtiği cumhurbaşkanına ve başbakanına güveneceğiz. Üstelik anayasa kitapçıkları fırlatılmadan, krizler yaşanmadan, borsa düşmeden ve faizler fırlamadan. Vesayet odakları cumhurbaşkanlığı sistemini Sayın Erdoğan'la özdeşleştiriyor. Oysa sistem Sayın Erdoğan'dan sonra da Türkiye'nin istikrarına ve geleceğine hizmet edecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Yasama ve yürütmenin kesin olarak ayrılmasının ileri demokrasi örneği olduğunun altını çizen Limoncu, şunları kaydetti:

"Yeni sistem yasamanın işlerliği ve denetim mekanizmasının sağlam bir sac ayağına oturması açısından da çok önemlidir. Vekiller sadece yasama işine yoğunlaşacak. Bu da meclisin yürütme üzerindeki denetim ve etkisini azaltacaktır. Yine vesayet odaklarının yeni düzenleme ile seçilme yaşının 18 olarak düzenlemesine ilişkin itirazlarını anlamak mümkün değildir. Gençlerimiz olmadan ve sorumluluk almadıkları sürece hiçbir yönetim anlayışının, hukuki düzenlemenin kalıcılık kazanması mümkün değildir. Yeni anayasa ve başkanlık sistemi inşa ve dönüşüm ihtiyacının ötesinde milletin beka meselesidir."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English