Son Dakika Haberler

Milas ilçesinde düzenlenen şenlik kapsamında zeytin hasadı ve zeytinyağı tadım etkinliği yapıldı İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Karatay: "Yağsız hayat kabul edilemez, yağsız hayat mümkün değildir. Az yağlı diyetler hastalık nedenidir. Vücudumuz ihtiyaçlara göre bütün katı ve sıvı yağları üretiyor. Bol bol doğal zeytinyağı içelim, korkmayalım. Zeytinyağı yoğun bakımdaki hastalara dahi iyi gelir"

Anadolu Ajansı haberine göre;
MUĞLA (AA) - Muğla'nın Milas ilçesinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen Milas Zeytin Hasat Şenliği başladı.

Belediye Meydanı'ndan Atapark'a düzenlenen kortejin ardından halk oyunları ekipleri gösteri sundu.

Vali Esengül Civelek, burada yaptığı konuşmada, zeytin ve zeytinyağının Muğla'nın ekonomik ve sosyal hayatında önemli yeri bulunduğunu söyledi.

Civelek, "Zeytinin ekonomik katkısını çoğaltıp zeytin alanlarını artırmak ve verime katkı sağlamak için çalışma yürüteceğiz." dedi.

Milas Kaymakamı Eren Arslan ise Milas'ın zeytincilikte coğrafi işaret ve tescil işlemleriyle fark yarattığını vurguladı.

Arslan, zeytinin en kutsal uygarlıklar, efsaneler ve dinlerde, refah, bilgelik, barış, bolluk, saflık gibi değerlerin sembolü olduğunu belirtti.

Zeytinciliğin Milas'taki tarımsal alanların yüzde 66'sını oluşturduğuna dikkati çeken Arslan, "Ülkemizde bulunan yaklaşık 110 milyon zeytin ağacının, yüzde 10'luk varlığı ilçemiz sınırları içerisindedir. Geçtiğimiz yıl aldığımız coğrafi işaret belgesiyle de zeytinimizin kalite üstünlüğünü ispatlamış olduk." diye konuştu.

- "Az yağlı diyetler hastalık nedenidir"

Etkinlik kapsamında zeytin ve zeytinyağına dair tanıtımlar ve bilgilendirilmelerin yapıldığı şenliğe katılan iç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, "doğal ve soğuk sıkım sızma zeytinyağının faydalarını" konu alan sunum yaptı.

İnsan vücudunda bulunan yağların 30 türlü yağ asidinden meydana geldiğini kaydeden Karatay, "Yağsız hayat kabul edilemez, mümkün değildir. Az yağlı diyetler hastalık nedenidir. Vücudumuz ihtiyaçlara göre bütün katı ve sıvı yağları üretiyor. Bol bol doğal zeytinyağı içelim, korkmayalım. Zeytinyağı yoğun bakımdaki hastalara dahi iyi gelir. Zeytinyağı mideyi koruyor. Mide ülserini reflü hastalığını, şişkinliği önler, aşırı mide gazını giderir." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara zeytin yemelerini öneren Karatay, zeytinin en sağlıklı meyve olduğunu, ortalama boy bir zeytinde 5, 20 zeytinde 100 kalori bulunduğunu vurguladı.

Zeytinde kalori hesabına gerek olmadığına işaret eden Karatay, "Bu meyve kan şekerini yükseltmez, uzun süre tokluk sağlar. Bol lifli bir meyvedir. Sağlıklı ve kalıcı kilo verdirir. Karaciğer yağını azaltır. Zeytin dalı da zeytin yaprağı da önemlidir. Zeytin yaprağı bakterileri, virüsleri, mantarları ve parazitleri öldüren kuvvetli bir antibiyotiktir." şeklinde konuştu.

Şenliğe katılan vatandaşlar stantlarda satışa sunulan Milas'a has coğrafi işaretli zeytinyağı ürünlerinden alışveriş yaptı.

Etkinlik, Menteş Mahallesi'ndeki bir zeytin bahçesinde gerçekleştirilen temsili hasatla devam etti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English