Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Muğla'da çocuğun doktor ihmali nedeniyle öldüğü iddiası

Fethiye'de, bulantı ve kusma şikayetiyle önce devlet hastanesine, bir sonraki gün de özel hastaneye götürülen, iddiaya göre ilgilenen doktorların "birşeyi yok ilaçlarını kullansın" dedikleri 11 yaşındaki Pınar Naz Köseoğlu yaşamını yitirdi Baba Köseoğlu, kızını, götürdüğü her iki hastanedeki doktorların ihmali nedeniyle kaybettiğini ileri sürerek, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi

Anadolu Ajansı haberine göre;
MUĞLA (AA) - Muğla'nın Fethiye ilçesinde, bulantı ve kusma şikayetiyle önce devlet hastanesine, bir sonraki gün de özel hastaneye götürülen, iddiaya göre ilgilenen doktorların "birşeyi yok ilaçlarını kullansın" dedikleri 11 yaşındaki Pınar Naz Köseoğlu hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Çatalarık Mahallesi'nde yaşayan Pınar Naz Köseoğlu, 7 Mart Çarşamba günü bulantı ve kusma şikayetleriyle fenalaşınca ailesi tarafından Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Burada yapılan tetkiklerde bir bulguya rastlanılamadı ve iddiaya göre küçük kız ağrı kesici iğne yapılıp ilaç yazıldıktan sonra evine gönderildi.

Ertesi gün tekrar fenalaşan Köseoğlu, ilçedeki özel bir hastaneye götürüldü. Burada yapılan muayene sonucunda da aileye, Fethiye Devlet Hastanesinde verilen ilaçların kullanılması gerektiği söylenerek çocuk evine gönderildi.

Aile, ilaçları kullanan kızlarının iyileşmediğini ve rahatsızlığının daha da arttığını belirterek 10 Mart'ta yine aynı özel hastaneye başvurdu. Burada yapılan tetkiklerin sonucunda aileye çocuğun kalbinde sorun olduğu söylendi. Köseoğlu, 11 Mart'ta hastanede yaşamını yitirdi.

Küçük kızın Muğla Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapılan cenazesi, Seydikemer ilçesine bağlı Bayır Mahalle Mezarlığı'nda kılınan namazın ardından toprağa verildi.

Büyük üzüntü yaşayan Köseoğlu ailesini, yakınları sakinleştirdi.

Baba Osman Köseoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuğunu tedavi için götürdüğü hastanelerdeki doktorların kızıyla yeterince ilgilenmediklerini ileri sürdü.

Kızını hastaneye her götürdüğünde "Birşeyi yok verilen ilaçları kullansın." yanıtını aldığını savunan Köseoğlu, "Her gittiğimde doktorla ilgilenmedikleri için kavga ediyordum. Bu kez kavga etmedim ama kızımı kaybettim. Keşke kavga etseydim de kızımı kaybetmeseydim. Çocuğum için hiçbir şey yapmadılar." dedi.

Kızını doktorların ihmali nedeniyle kaybettiğini iddia eden Köseoğlu, her iki hastanedeki doktorlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Köseoğlu'nun Çatalarık Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English