Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Müezzinoğlu, engellilerle iftar sofrasında buluştu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu: "Engellilerin unutulduğu, evinin köşesinde ihmal edildiği, anne ve babaların engelli evlatlarından utandığı dönemler ortadan kalktı"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Engellilerin unutulduğu, evinin köşesinde ihmal edildiği, anne ve babaların engelli evlatlarından utandığı dönemler ortadan kalktı." dedi.

Müezzinoğlu, Büyükçekmece Engelliler Derneği'nin ilçede düzenlediği iftar programına katıldı.

İftar sofrasında engelli vatandaşlarla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Müezzinoğlu, iftar sofralarında yapılan dualarla yarınların daha da güzel olacağını söyledi.

Müezzinoğlu, sevginin bütün engelleri ortadan kaldırdığını belirterek, "Zorluklar, sıkıntılar ve acılar paylaşıldıkça azalır. Mutluluk paylaşıldıkça çoğalır. Mübarek ramazan ayında özellikle fakirin, fukaranın, hastanın, engellinin, garip gurabanın yanında olarak onların zorluklarını ve sıkıntılarını paylaşarak azaltmaya gayret ediyoruz. İstiyoruz ki paylaşarak büyüteceğimiz mutluluklarımız çok olsun. Elhamdülillah özellikle engelli kardeşlerimizle 2002'de il başkanı olduğum dönemde ilk defa '31 ilçede 28 ramazan günü bir ilçede en az 250 engelli ailesiyle o ilçenin restoranında biz iftar yapacağız.' demiştik." değerlendirmelerinde bulundu.

Söz konusu yıllarda engellilerin çok imkana sahip olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, o programlarda engellilerle sahip çıkmanın sonuçlarını gördüklerini söyledi.

Mehmet Müezzinoğlu, engellilerin hakları ve imkanları konusunda önemli mesafeler alındığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Engellilerin unutulduğu, evinin köşesinde ihmal edildiği, anne ve babaların engelli evlatlarından utandığı dönemler ortadan kalktı. 'Benim engellim var. Bakıma ihtiyacı var. Eğitime ihtiyacı var. İstihdama ihtiyacı var.' diyerek haklarını arayan, haklarıyla ilgili mücadelesinde yanında güçlü bir Cumhurbaşkanı var. Öncelikle bu anlamda ciddi devrim niteliğindeki değişimi yapan Cumhurbaşkanı'mıza buradan teşekkür ediyorum ve gönülden alkışlıyorum. Önemli mesafeler katetttik ama onlar geride kaldı. Önümüzde katetmemiz gereken önemli mesafeler var. İnşallah engellilerimizin gerek bakımda gerek tedavide, gerek istihdamda gerekse de eğitimde bütün bunlarda artık daha güçlü bir Türkiye ve anlayışla geleceğimizi daha güçlü, medeni ve huzurlu hale getirmeyi hedefliyoruz. Bunu birlikte başaracağız."

Son birkaç yıldır önlerine anlamsız tuzaklar kurulduğunu aktaran Müezzinoğlu, hain darbe girişimiyle milletin kardeşliğinin bozulmasının amaçlandığını belirtti.

Müezzinoğlu, buna engelliler de dahil olmak üzere herkesin dik durduğuna işaret ederek, "Milletin kaderiyle hiçbir hain oynayamaz.' dedik. 15 Temmuz karanlık gecesini 16 Temmuz sabahında aydınlık bir sabaha çevirdik. O nedenle sizlere de teşekkür ediyorum. Sizleri alkışlıyorum. O gece saat 3.30 gibi havaalanına giderken trafik tıkandı, arabadan indim Çobançeşme'nin orada, dizden aşağı iki ayağı olmayan 57 yaşındaki bir vatandaşımız. Karanlıkta ben de sivildim. Koltuk değnekleriyle havaalanına gitmeye çalışıyor. O hengamede itilip kakılsa düşecek. Ona rağmen... Ona birazcık da haksızlık etmişim. Omuzuna şöyle bir dokundum. 'Hemşehrim sen ne arıyorsun bu hengamede?' dedim. O önce beni tanıyamadı. Dedi ki 'Bu akşam olmayacağız da ne zaman olacağız?' İşte bu büyük, bu büyük duygularıyla büyük." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma arkadaşlarından gelecek döneme ilişkin eylem planlarını istediği bilgisini veren Müezzinoğlu, engelli istihdamına yönelik yeni teşvikler ve müjdeleri olacağını duyurdu.

Müezzinoğlu, konuşmasının sonunda Ramazan Bayramı'nın İslam alemindeki sorunların son bulmasına vesile olmasını temenni etti.

İftar yemeğine AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca da katıldı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English