Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin yeni iddianame

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranması işlemlerini organize ettikleri gerekçesiyle aralarında 15 Temmuz darbe teşebbüsünde suçüstü yakalanan Nurettin Oruç'un da bulunduğu 23 şüpheli hakkında yeni bir iddianame daha hazırlanarak, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi İddianamede, söz konusu tırları durduran, haklarında daha önce dava açılan sanıkların, tırlara el koyduktan sonra daha kapsamlı bir arama yapma bahanesiyle her tırda bir

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Adana ve Hatay'da 19 Ocak 2014'te, MİT tırlarının durdurulması ve arama işlemlerini organize ettikleri gerekçesiyle Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) ''sivil imamlarının'' da aralarında bulunduğu 23 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Adana ve Hatay'da 19 Ocak 2014'te, MİT tırlarının durdurulması ve arama işlemlerini organize ettikleri gerekçesiyle yürütülen soruşturmada yeni bir iddianame daha düzenlendi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü esnasında suçüstü yakalanan Nurettin Oruç, Abdurrahman Özdemir, Ahmet Numan Akpınar, Ali Çakmak, Ali Semerci, Arif Danacı, Bayram Andaç, Berkant Aydın, Cemil Yıldırım, Cengiz Tarım, Feyzullah Gülbent, Halil Alp, Hasan Bektaş, Hasan Ülker, Hasan Hüseyin Köse, Hüseyin Civan, Mehmet Cevher Koyuncu, Mustafa İlhan, Osman Hilmi Özdil, Soner Yıldırım, Süleyman Gürbüz, Uğur Aydın ve Yasin Yalçınkaya şüpheli sıfatıyla yer alıyor.

İddianamede, şüpheliler hakkında ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme'', ''Devletin Gizli Kalması Gereken Bilgilerini Siyasal veya Askeri Casusluk Amacıyla Temin Etme'', ''Devletin Güvenliğine ilişkin Gizli Kalması Gereken Bilgileri Casusluk Maksadıyla Açıklama'', ''Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme'', ''örgüt yöneticiliği veya örgüt üyeliği'' suçlarından hapis cezalarına çarptırılmaları talep ediliyor.

Aynı eylemle ilgili daha önce çıkan iddianamedeki hususlar anımsatılarak, MİT tırlarının durdurulması ve aranmasına ilişkin detaylı bilgilere yer verilen iddianamede, tırları durduran ve daha önce haklarında dava açılan sanıkların, tırların kasalarına çıkarak konteynırları açtıktan ve konteynırlar içerisindeki devlet sırrı kapsamındaki malzemelerin görüntülerini çektikten sonra, tırların sevkinde görevli Milli İstihbarat Teşkilatı mensuplarının kelepçelerini çözdükleri, serbest olduklarını ve gidebileceklerini söyledikleri ancak tırlara el koyduklarını söyledikleri belirtildi.

İddianamede, sanıkların daha kapsamlı bir arama yapmak bahanesi ile her tırda bir subay olacak şekilde tırları Seyhan'da bulunan ve o tarihte içerisinde NATO askerlerinin de konuşlu olduğu Korgeneral Recai Engin Kışlasına götürmek üzere Sirkeli Otoyol gişelerinden saat 12.50'de hareket ettikleri anlatılan iddianamede, MİT mensuplarının sanıklar tarafından hukuka aykırı bir şekilde el konulan tırları geri alabilmek için tırların arkasından gittikleri, Kürkçüler Mevkii'nde tırları durdurarak götürülmesine engel olmaya çalıştıkları ve şoförlerinden tırların anahtarlarını aldıkları anlatılan iddianamede, bunun üzerine Adana İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli sanık Önder Kır'ın tırların anahtarını alan MİT personelinin üzerine yürüyerek darp etmek suretiyle 06 E. 2... plakalı tırın anahtarını aldığı, anahtarı alınan tırın sanık Hakan Kaplan nezaretinde Kürkçüler Mevkii'nden hareket ettirilerek Bahçeşehir Kolejinin yanına çekildiği, MİT mensuplarının Kürkçüler'de kaldığı belirtildi.

MİT mensuplarının tırlarda arama yapılmaması ve tırların geri teslim edilerek yollarına devam etmeleri yönündeki ısrarlı taleplerine rağmen sanıkların arama yapma konusundaki ısrarlarının devam ettiği ve tırların teslim edilmediği kaydedilen iddianamede, olay yerine dönemin Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve MİT Adana Bölge Başkanının geldiği, İl Emniyet Müdürü ve MİT Adana Bölge Başkanının, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra meslekten ihraç edilen Cumhuriyet Savcısı Aziz Takcı ile görüşmesinden sonra saat 16.00 sıralarında tırların MİT Adana Bölge Başkanına teslim edildiği kaydedildi.

İddianamede, MİT tırlarının durdurulması eylemini organize ettiği tespit edilen FETÖ terör örgütünün, ''Temel Askeri Yapılanma'' şemasına da yer verildi. Şemada örgüt elebaşısı Fetullah Gülen ve örgütün askeri yapılanmasına ilişkin birimler sıralanıyor.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English