Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Mısır'da "Mübarek dönemi iş adamlarının" yargılanması

Kara para aklamak, yolsuzluk ve İsrail'e düşük fiyata gaz ihraç etmek suçlamalarıyla yargılanan iş adamı Salim, son davasından da beraat etti

Anadolu Ajansı haberine göre;
KAHİRE (AA) - Mısır'ın devrik cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek döneminin iş adamlarından Hüseyin Salim'in, mali yolsuzluk suçlamasıyla yargılandığı davadan beraat ettiği bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesi, iş adamı Salim, çocukları Halid ile Macide'nin "kara para aklamak ve İsrail'e düşük fiyata gaz ihraç etmek" suçlamalarıyla yeniden yargılandıkları davada beraatine hükmetti.

Gıyabında yargılanan sanıkların haklarındaki 7 yıl hapis cezasının da iptal edildiği belirtildi.

Salim'in avukatı Mahmud Kebiş de söz konusu davanın, müvekkilinin yargılandığı son dava olduğunu, hakkında açılan başka bir dava bulunmadığını söyledi.

Kebiş, kararın kesin olmadığını ve 60 gün içinde karara itiraz edilebileceğini ifade etti.

Kahire Ceza Mahkemesi, Eylül 2011'de firari Salim ve çocukları Halid ile Macide'yi, "İsrail'e düşük fiyata gaz ihraç etmek" başta olmak üzere yolsuzluk ve kamu malına kasten zarar vermek suçlamalarıyla yargılandıkları davada gıyaben 7 yıl hapis ile 4 milyar 6 milyon 319 bin dolar para cezasına çarptırmıştı.

Mahkeme, Eylül 2012'de firari iş adamı Hüseyin Salim'i gıyabında 15 yıl hapis ile 2,3 milyar cüneyh ( o dönem yaklaşık 300 milyon dolar) para cezasına çarptırmış, Mayıs 2017'de ise "İsrail'e düşük fiyata gaz ihraç etmek" ve kamu malına kasten zarar vermek suçlamalarıyla yargılandığı davadan beraat ettirmiş ve gıyaben verdiği 15 yıl hapis cezasını iptal etmişti.

Salim hakkında "dönemin cumhurbaşkanı Mübarek ve oğullarına hediye olarak 5 villa verdiği" gerekçesiyle açılan davanın 20 Şubat 2015'te yapılan duruşmasında, zaman aşımı nedeniyle sanıklar hakkındaki suçlamaların geçersiz olduğuna hükmedilmişti.

İş adamı Salim 2013 yılında Mısır hükümetinin kendisine yönelttiği suçlamaları düşürmesi için uzlaşma teklif etmişti. Buna göre Salim Mısır'daki mal varlığının yüzde 75'ini ve yurt dışındakinin de yüzde 55'ini Mısır hükümetine vererek beraatini istemişti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English