Son Dakika Haberler

İDSB, Rabia Platformu ve Rabia Mısır Dayanışma Derneği'nce, Mısır'daki darbenin birinci yılı dolayısıyla Fatih Saraçhane Parkı'nda etkinlik düzenlendi İDSB Genel Sekreteri Kurt: "Bugün burada, bu darbeyi kabul etmediğimizi bir kez daha haykırmak için toplandık" "Mısır'dan, Suriye'den Senegal'den, Irak'tan, Sudan'dan, Kazakistan'dan, Orta Afrika'dan ve dünyanın birçok köşesinden katılan kardeşlerimiz, İslam ümmetinin birlik ve beraberliğini bu meydanda dile getiriyorlar" Memur-Sen Genel Başka

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) Genel Sekreteri Ali Kurt, Mısır'daki darbeyi kabul etmediklerini bir kez daha haykırmak için toplandıklarını belirterek, "Mısır'dan, Suriye'den Senegal'den, Irak'tan, Sudan'dan, Kazakistan'dan, Orta Afrika'dan ve dünyanın birçok köşesinden katılan kardeşlerimiz, İslam ümmetinin birlik ve beraberliğini bu meydanda dile getiriyorlar" dedi.

İDSB, Rabia Platformu ve Rabia Mısır Dayanışma Derneği'nce, Mısır'daki darbenin birinci yılı dolayısıyla Fatih Saraçhane Parkı'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Kurt, Yusuf aleyhisselama medrese olmuş Mısır zindanlarında bugün 40 binden fazla insanın maalesef mahkum olarak bulunduğunu söyledi.

Tüm dünyanın ve İslam dünyasının bu darbeye karşı sessiz kaldığını vurgulayan Kurt, "Bugün maalesef bizim coğrafyamızda Filistin, Gazze, Suriye, Irak, Orta Afrika, Libya, Myanmar, Keşmir gibi yerlerle beraber Mısır'da da ama hep bizim coğrafyamızda menfaat şebekelerinin işbirliği devam ediyor. Bizler merhametsiz insanlardan hak talep etmeyi, Hakk'a karşı bir hürmetsizlik biliriz. Ama yine biliriz ki Allah'ın rahmetinden ümit kesilmez" diye konuştu.

"Bugün burada, bu darbeyi kabul etmediğimizi bir kez daha haykırmak için toplandık" diyen Kurt, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mısır'dan, Suriye'den Senegal'den, Irak'tan, Sudan'dan, Kazakistan'dan, Orta Afrika'dan ve dünyanın birçok köşesinden katılan kardeşlerimiz, İslam ümmetinin birlik ve beraberliğini bu meydanda dile getiriyorlar. Allahu Teala, Kur'an-ı Kerim'de bize dedi ki, 'Bir kısım insanlar kendilerine gelerek şöyle dediler. (Şüphesiz düşmanlarınız sizin için toplantı yaptılar, bir araya geldiler, onlardan korkun) denildiğinde, bu durum onların imanlarını artırdı da (Allah bize yeter, O ne güzel vekildir) dediler. (Üzülmeyin, korkmayın Allah bizimle beraber) sırrına mazhar oldular.' Biz inanıyoruz ki Allah nurunu tamamlayacaktır. Velev kafirler istemese bile. 'Gevşemeyin, üzülmeyin' diyor bize Allah. Kur'an-ı Kerim'de bize 'Gerçekten mümin kişilerseniz, inşallah en üstün sizler olacaksınız' buyuruyor. Bizler inanıyoruz ki zulüm payidar olmaz."

 

- Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu 

 

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da Mısır'daki darbenin amacının sadece Mısır'dan Gazze'ye açılan mazlumların tünelini değil, dünya mazlumlarına açılan tüneli kapatmak ve İsrail'in ekmeğine yağ sürmek olduğunu söyledi.  

Darbeden sonra Adeviyye Meydanı'ndaki kardeşlerinin sesini dünyaya duyurmak için Ankara'da öncülüğünü yaptıkları mitingin adını "Mısır için direniş, insanlık için diriliş" koyduklarını anımsatan Gündoğdu, "İnsanlık için diriliş diyorum çünkü bu darbe, insanlığın sınıfta kaldığı tabloyu dünyanın gözünün önüne sermiştir ve medeniyet farkını, İslam medeniyeti karşısında batının çifte standartlı çirkef uygarlığını da insanlığın önüne getirmiştir" diye konuştu.  

Gündoğdu, maalesef bu darbenin bazı sözde İslam devleti yöneticilerinin desteği ile ve kendi ülkesinde bir balina bile karaya vurduğunda kıyameti koparanların sessizliğiyle gerçekleştirildiğini aktararak, "Öyleyse bu mesele öncelikle ümmetin meselesidir, siyonizmle mücadele meselesidir. Batının çifte standardına karşı birleşmiş gönülleri, birleşmiş kalpleri bir araya getirme meselesidir. Vadedilmiş topraklar adına çocukların bile öldürülmesine cevaz veren çarpık bu anlayışa karşı, 'Bir insanın ölümü kainatın ölümüdür, bir insanın kurtuluşu kainatın kurtuluşudur' diyen medeniyetimizin yeniden şaha kalkması gerekiyor" ifadelerini kullandı.  

Etkinlikte söylenen marş ve ilahilere katılımcılar Rabia işareti yaparak eşlik etti. 

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi aleyhine sloganların atıldığı etkinlikte, Türkiye'de eğitim gören Mısırlı öğrenciler duygularını dile getirdi. 

Mısır'da bir yıl önce yaşananlara ilişkin görüntülerin sinevizyonla katılımcılara izletildiği etkinlikte, hep birlikte iftar yemeği yenildi. 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English