Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Mısır'da camiye yönelik saldırıya kınamalar

-Mısır'ın Kuzey Sina eyaletindeki Ravda Camisi'ni hedef alan ve 235 kişinin ölümü, 100'den fazla kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırı, Arap ülkeleri ile bazı kurum ve kuruluşlar tarafından kınandı Arap ülkeleri, terörle mücadelede Mısır'ın yanında yer alındığı mesajını iletti

Anadolu Ajansı haberine göre;
KAHİRE (AA) - Mısır'ın Kuzey Sina eyaletinde camiyi hedef alan ve 235 kişinin ölümü, 100'den fazla kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırı, Arap ülkeleri ile bazı kurum ve kuruluşlar tarafından kınandı.

Ariş kentinde cuma namazı vakti Ravda Camisi'ni hedef alan ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği saldırı bölgesel ve uluslararası tepkiye neden oldu. Söz konusu saldırıyı şiddetle kınayan Arap ülkeleri, terörle mücadelede Mısır'ın yanında yer alındığı mesajını iletti.

Katar resmi haber ajansı QNA'nın haberine göre, Emir Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'ye gönderdiği taziye mesajında, ülkesinin, Mısır'daki saldırıyı şiddetle kınadığını vurgulayarak, saldırıda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa temennisinde bulundu.

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ise Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'ye gönderdiği taziye mesajında, menfur terör saldırısını kınayarak samimi üzüntülerini iletti.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ise Sisi'yi telefonla arayarak taziye dileklerini sundu.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, söz konusu terör saldırısının İslami ve insani değerlere aykırı olduğunu aktaran Selman, ülkesinin tüm imkanlarıyla Mısır'ın yanında olduğunu ifade etti.

Bahreyn Dışişleri Bakanlığı da Ariş'teki saldırının ardından yaptığı açıklamada, Mısır'ın terörle mücadelesinde yanında yer aldığının altını çizerken, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri ve Uluslarası İş Birliği Bakanlığı, "Hiçbir insanlık ve ahlakî değer, İslam ve semavî dinlerin ilkeleri ve öğretileriyle bağdaşmayan bu terör suçunu şiddetle kınıyoruz." şeklinde açıklama yaptı.

BAE resmi haber ajansı WAM'da yayınlanan açıklamada, insanların canını ve ibadet yerlerinin kutsallığını hiçe sayan saldırının, terörün çirkin yüzünü ortaya koyduğu aktarıldı.

Umman Dışişleri Bakanlığı ise yaptığı yazılı açıklamada bombalı terör saldırısını şiddetle kınayarak, her türlü terör ve şiddet eylemi karşısında Mısır'la dayanışma içinde olduğunu vurguladı.

- Dayanışma çağrısı

Tunus da Mısır'da "masumların kanının aktığı hain saldırıyı" şiddetle kınadı.

Tunus Dışişleri Bakanlığı yayınladığı yazılı açıklamada, "Tunus bir kez daha iş birliğinin yoğunlaştırılması, dünyadaki tüm ülkelerin güvenlik, istikrar ve gelişimini hedef alan bu tiksindirici canilikle etkin şekilde mücadele etmek için doğru mekanizmaların hızlandırılması ve kurulması için uluslararası topluma yaptığı çağrıları yinelemektedir." ifadelerine yer verdi.

Açıklamada, Mısır'da hayatını kaybedenlerin yakınları için taziye dilekleri iletilirken, Mısır halkına ve hükümetine birliktelik mesajı gönderildi.

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Mısırlı mevkidaşına gönderdiği taziye telgrafında, Allah'ın evindeki masum insanları hedef alan bu tür terör eylemlerinin aşırılık yanlısı terör gruplarının kötülüğünün altını çizdiğini belirtti.

Saldırıda hayatını kaybedenlerinin yakınlarına taziye dileklerini ileten Hadi, Birleşmiş Milletler (BM), BM Güvenlik Konseyi ile tüm dünya ülkelerini terör örgütleriyle mücadelede tek saf olmaya ve gerekli desteği sunmaya çağırdı.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanı Fayiz es-Serrac ise yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

"Allah'ın evine yönelik böyle bir saldırıyı ancak insanlık ve tüm dini değerlerden soyutlananlar gerçekleştirebilir. Korkakça düzenlenen bu terör saldırısını en ağır ifadelerle kınıyor, Mısır Cumhurbaşkanlığı ve halkına taziye dileklerimizi sunuyoruz."

- "Tüm insanlık değerleriyle çelişen bir suç"

Sudan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bu saldırının tüm insanlık değerleri ve ilkeleriyle çelişen bir suç olduğu kaydedilerek, vatandaşlarının güvenliği ve selametini muhafaza etmek üzere gerçekleştirdiği tüm uygulamalarda Mısır'la dayanışma içinde olunduğu aktarıldı.

Ürdün Kraliyet Divanı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kral 2. Abdullah, Sisi'ye gönderdiği taziye mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Ürdün, Mısır ile tam bir dayanışma içindedir. Ayrıca bilaistisna herkesi hedef alan terör tehdidiyle mücadelede Mısır'ın yanındayız."

Irak'ın Kahire'deki Büyükelçiliği, Mısır hükümeti, halkı ve saldırıda hayatını kaybedenlerinin yakınlarına taziye dileklerini iletirken, Arap Parlamentosu Başkanı Meşal es-Selmi, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed el-Useymin, Avrupa Birliği'nin Mısır Büyükelçisi Ivan Surkos'un yanı sıra İslami Eğitim, Bilim ve Kültürel Organizasyonu (ISESCO) saldırıyı kınayarak Mısır ve halkının yanındaki tutumlarını teyit etti.

- Mısır'dan kınamalar

Mısır'daki Ezher Kurumu Şeyhi Ahmed et-Tayyib, yayınladığı yazılı açıklamada, söz konusu saldırıyla, "masum insanların hedef alınarak yeryüzünde bozgunculuk çıkartılmaya çalışıldığını" belirtirken, Mısır Vakıflar Bakanı Muhtar Cuma, düzenlediği basın toplantısında, "Tüm dinler, sivillerin canlarının, mallarının ve ırzlarının masum olduğunu teyit eder." ifadelerini kullandı.

Söz konusu saldırıyı, Mısır Ortodoks Kilisesi, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), Dünya Sufi Birliği ile parlamentonun çoğunluğunu teşkil eden Mısır'a Destek Koalisyonu da kınadı.

Ariş kentindeki Ravda Camisi'ni hedef alan bombalı ve silahlı saldırıda 235 kişinin hayatını kaybettiği, 109 kişinin yaralandığı açıklanmıştı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English