Son Dakika Haberler

"Özgür Suriye Ordusu ile beraber yine bu DEAŞ ile yapılacak mücadelede yer alınması uygun olacaktır. İngiltere de bu konuda YPG ile çalışma yürütülmesinin yanlış olduğunu özellikle vurgulamıştır. Bu vesileyle ABD'nin, YPG'ye ağır silahlar vermesinin, yanlış ve tehlikeli bir hadise olduğunu vurgulamak istiyorum" "Bir grup teröristin ortadan kaldırılması için başka bir terörist gruptan destek alınması son derece yanlıştır"

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, ABD'nin, YPG'ye ağır silahlar vermesi konusunda, "Bir grup teröristin ortadan kaldırılması için başka bir terörist gruptan destek alınması son derece yanlıştır." dedi.

Beyazıt, Mecliste, Birleşik Krallık Kraliyet Savunma Etütleri Koleji Heyeti'ni kabulünde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, birçok konuda, bölgesel ve uluslararası ilişkiler düzeyinde, ortak çıkarlar doğrultusunda Birleşik Krallık ile beraber olduğunu belirtti.

15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında İngiltere'nin Türkiye'ye verdiği desteği de önemsediğini ifade eden Beyazıt, Birleşik Krallık Kraliyet Savunma Etütleri Koleji'nde çok sayıda Türk subayının da eğitim gördüğünü, Türkiye'nin de benzeri bir örgütlenmeyi ve eğitim kurumunu Milli Savunma Üniversitesi'ni kurarak gerçekleştirdiğini anlattı.

Özellikle son zamanlarda Türkiye'nin terörle mücadelesine İngiltere tarafından yapılan destek açıklamalarını değerli bulduklarını vurgulayan Beyazıt, İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon'un, Suriye'deki Rakka operasyonunun, terör örgütünün Suriye kolu olan YPG ile yürütülmesinin yanlış olduğuna ilişkin sözlerini de önemsediklerini kaydetti.

Türkiye'nin PKK, FETÖ, DHKP-C ve PYD/YPG gibi terör örgütleriyle aynı anda mücadele ettiğini belirten Beyazıt, dünyada terör örgütü DEAŞ ile en yoğun ve başarılı şekilde mücadele eden ülkenin de Türkiye olduğunu ifade etti.

NATO üyesi ülkelerin, Türkiye'ye destek olarak DEAŞ ile mücadele etmesinin daha uygun olacağına işaret eden Beyazıt, şöyle devam etti:

"Özgür Suriye Ordusu ile beraber yine bu DEAŞ ile yapılacak mücadelede yer alınması uygun olacaktır. İngiltere de bu konuda YPG ile çalışma yürütülmesinin yanlış olduğunu özellikle vurgulamıştır. Bu vesileyle ABD'nin, YPG'ye ağır silahlar vermesinin, yanlış ve tehlikeli bir hadise olduğunu vurgulamak istiyorum. Bir grup teröristin ortadan kaldırılması için başka bir terörist gruptan destek alınması son derece yanlıştır. Bu anlamda terörizmle ortak mücadele konusundaki birlikteliğin devamlı olmasını arzuluyorum."

Birleşik Krallık Kraliyet Savunma Etütleri Koleji kıdemli yöneticisi Stephan Evans da Türkiye'nin hem bölgesinde, hem de dünyada çok önemli bir rol üstlendiğini belirterek, NATO'ya katkılarının da bütün ittifakın hayranlığını kazandığını anlattı.

Türkiye'nin, uluslararası koalisyonun bir parçası olarak Suriye'de de terörle mücadele ettiğini ifade eden Evans, buna da çok büyük önem verdiklerini bildirdi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English