Son Dakika Haberler

Bakan Işık: "Artık terör bir ülkenin veya birkaç ülkenin meselesi olmaktan çıktı, bütün dünyanın meselesi haline geldi. Yani terör küreselleşti. Biz terörle mücadele ederken bizi anlamayanlar, olaya sadece bölgesel veya ülke perspektifinden bakanlar şimdi aynı terör tehdidine kendileri de muhatap oluyorlar"

Anadolu Ajansı haberine göre;
KOCAELİ (AA) - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Artık terör bir ülkenin veya birkaç ülkenin meselesi olmaktan çıktı, bütün dünyanın meselesi haline geldi. Yani terör küreselleşti. Biz terörle mücadele ederken bizi anlamayanlar, olaya sadece bölgesel veya ülke perspektifinden bakanlar şimdi aynı terör tehdidine kendileri de muhatap oluyorlar." dedi.

AK Parti İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen bayramlaşma programına katılan Bakan Işık, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin devraldığı tarihi sorumluluk gereği bugünkü bulunduğu konumla yetinemeyecek kadar önemli ve büyük bir ülke olduğunu belirterek, bu kapsamda çalışmalarını aynı kararlılıkla ve aynı coşkuyla sürdürmek durumunda olduklarını söyledi.

Halkın desteğinin 15 yıldır arkalarından hiç eksilmediğini hatta her seçimde artarak sürdüğünü vurgulayan Işık, en son 16 Nisan'da Türkiye'nin ayağına bağ olan sistemden kurtulmak için yapılan referandumda halkın gerekli desteği kendilerine verdiğini kaydetti.

Şimdi 2019'a hazırlanacaklarına işaret eden Işık, "2019 hem yerel açıdan yeni bir hizmet fırsatını bize sunacak hem de Türkiye'nin yeni sistemiyle istikrarını garanti altına alan büyümesini daha da arttıracak bir dönemin başlangıcı olacak." diye konuştu.

Bakan Işık, konuşmasının ardından programa katılan AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, Zeki Aygün, İlyas Şeker, Sami Çakır, Mehmet Akif Yılmaz, Cemil Yaman, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan'la partililerle bayramlaştı.

- "Terör, bütün dünyanın meselesi haline geldi"

Daha sonra Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Kent Konseyi tarafından Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Geleneksel Kent Bayramlaşması" programına katılan Işık, buradaki konuşmasında, yurt içinde ve dışında görev yapan tüm güvenlik güçleri ile gazilerin Ramazan Bayramını tebrik ederek, bu toprakların vatan olması için canını veren tüm şehitlere de Allah'tan rahmet diledi.

Bölgenin büyük bir altüst oluş yaşadığını ve dünyada belirsizliklerin gittikçe arttığını belirten Işık, "Artık terör bir ülkenin veya birkaç ülkenin meselesi olmaktan çıktı, bütün dünyanın meselesi haline geldi. Yani terör küreselleşti. Biz terörle mücadele ederken bizi anlamayanlar, olaya sadece bölgesel veya ülke perspektifinden bakanlar şimdi aynı terör tehdidine kendileri de muhatap oluyorlar." diye konuştu.

Işık, sevindirici olanın ise terörle mücadeledeki farkındalığın artması olduğunu dile getirerek, "Şu anda Türkiye aynı anda birkaç terör örgütüyle amansızca mücadele veren tek ülke konumunda ama biz birliğimizi ve beraberliğimizi sürdürdükçe, kendi içimizdeki sorunları konuşarak diyalog içerisinde çözdükçe, bırakın terör örgütlerini, başka güçler de Allah'ın izniyle Türkiye'ye diz çöktüremez, Türkiye'nin bileğini bükemez. Bu açıdan bayramları büyük fırsatlar olarak görüyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Kocaeli Türkiye'ye örnek bir şehir"

Bayramlarda kırgınlıkların, küskünlüklerin, dargınlıkların bir kenara bırakıldığı, aksine ortak paydaların ön plana çıkarıldığı dönemleri yaşadıklarına işaret eden Işık, bu açıdan Kocaeli'yi Türkiye'ye örnek bir şehir olarak gösterdiğini belirtti.

Bakan Işık, Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun Diyarbakır'a atandığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Diyarbakır gerçekten çok önemli bir ilimiz. Anlatılır, zamanın içişleri bakanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e gider, 'Paşam valiler kararnamesi hazırlayacağız, bize emriniz ne olur?' diye sorduğunda, 'İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır benim, gerisi senin.' der. Bu kadar önemli bir şehre Kocaeli'den valimiz gidiyor. Orada gerçekten çok önemli görevler yapacağına yürekten inanıyorum. Valimizin Kocaeli'de hem hizmetleriyle hem de halka dokunan o gönül dostu yapısıyla Diyarbakır'da da önemli bir hizmeti icra edeceğine inanıyorum. Diyarbakır'da 3 yıl görev yapan Hüseyin Aksoy valimiz de Kocaeli'ye geliyor, yani bir nöbet değişimi var. İnşallah hem Kocaeli hem de Diyarbakır bu süreçte kazançlı çıkacak."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English