Son Dakika Haberler

"Yaptığım 2 ziyarette net olarak gördüm ki, terörle mücadele eden tüm güvenlik unsurlarımızın morali çok yüksek. Moral çok iyi ve 35 yıllık terörle mücadele döneminde bu kadar güçlü koordinasyonunun sağlandığı hiçbir dönem olmadı" "Bu topraklarda elinde silahlı, bu ülkenin birliğine, bütünlüğüne, kardeşliğine tehdit oluşturan tek bir terörist kalmayıncaya kadar bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
KOCAELİ (AA) - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Yaptığım 2 ziyarette net olarak gördüm ki terörle mücadele eden tüm güvenlik unsurlarımızın morali çok yüksek. Moral çok iyi ve 35 yıllık terörle mücadele döneminde bu kadar güçlü koordinasyonunun sağlandığı hiçbir dönem olmadı." dedi.

AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı 100. Danışma Meclisi ve Geleneksel İftar Programı, Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Bakan Işık, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin emin adımlarla yoluna devam ettiğini belirterek, önlerine çıkan her engeli büyük bir kararlılıkla ve gayretle aştıklarını söyledi.

Bugüne kadar 15 yıla yaklaşan iktidar sorumluluğunun gereğini en iyi şekilde yerine getirmenin bilinciyle hareket ettiklerini vurgulayan Fikri Işık, bu süreçte pek çok zorluk ve sıkıntıyla karşılaştıklarını ama hiçbir engelin hedeflerinden geri dönmelerine neden olmadığını kaydetti.

Işık, Türkiye'ye ve AK Parti'ye yönelik büyük senaryoların hayata geçirilmek istendiğini hep birlikte gördüklerini anlatarak, "Gezi olayları ilk bakışta birkaç gencin masum taleplerini içeren bir eylem olarak sunuldu. Belki o gençler de bu amaçla orada bulunmuşlardı ama bunun sadece Türkiye ölçeğinde değil, küresel ölçekte bir büyük operasyon olduğu daha sonraki olaylarda açık ve net olarak ortaya çıktı." ifadesini kullandı.

- "Halk işin arka planını hemen gördü"

Aynı dönemde Mısır, Ukrayna ve Brezilya'da benzer operasyonların yapıldığını ama başarısızlığa uğrayan tek operasyonun Türkiye'ye yapılan operasyon olduğunu dile getiren Bakan Işık, halkın bu işin arka planında ne olduğunu hemen gördüğünü ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sımsıkı sarıldığını ve sahip çıktığını kaydetti.

Fikri Işık, Gezi olaylarından sonra 17-25 Aralık operasyonuna maruz kaldıklarını ve bu operasyonu da başarısızlığa uğrattıklarına dikkat çekerek, "Bugünlerde gündemde olan MİT tırları hadisesi... Birileri Türkiye'nin başta DEAŞ olmak üzere terör örgütlerine yardım ettiği imajını, algısını oluşturmak için bu ülkenin maalesef birliğine yönelik, bu ülkenin sırlarını ifşa etmeye yönelik operasyonlar yaptı ama hamdolsun milletimiz bunu da gördü ve bu operasyonlar da akamete uğradı." şeklinde konuştu.

En son 15 Temmuz akşamı FETÖ'nün hain darbe girişiminin yaşandığını vurgulayan Işık, "Eğer bu darbe girişimi başarılı olsaydı Allah muhafaza bugün Türkiye'nin birliğini ve beraberliğini koruma şansı yoktu. Eğer o darbe girişimi başarılı olsaydı bugün Türkiye o Gezi olaylarıyla başlatılan sürece teslim olmak durumunda kalırdı ama hamdolsun bu milletin feraseti, birliği ve beraberliği bütün bu operasyonları boşa çıkardı. İnşallah bundan sonra da boşa çıkarmaya devam edecek." dedi.

- "Güvenlik güçlerimizin morali çok iyi"

Milli Savunma Bakanı Işık, Türkiye'nin başına musallat edilen terör belasından kurtulmak için büyük mücadele yürüttüklerini vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Burada askerimizin, polisimizin, jandarmamızın, güvenlik korucularımızın çok büyük fedakarlıkları var. Kahramanca mücadele ediyorlar ve onlar o mücadeleyi verirken şunu çok iyi biliyorlar ki milletimizin desteği de duası da arkalarında. Yaptığım 2 ziyarette net olarak gördüm ki terörle mücadele eden tüm güvenlik unsurlarımızın morali çok yüksek. Moral çok iyi ve 35 yıllık terörle mücadele döneminde bu kadar güçlü koordinasyonunun sağlandığı hiçbir dönem olmadı.

Bizler de hükümet olarak güvenlik güçlerimizin, askerimizin, polisimizin, jandarmamızın, korucularımızın terörle mücadeleyi en iyi şekilde yürütmesi için gerekli tüm tedbirleri alıyoruz. Sadece bu hafta 12 Bayraktar silahlı ve silahsız insansız hava aracını terörle mücadelede kullanılmak üzere askerimize ve güvenlik güçlerimize teslim ettik. Bunun yanında artık ANKA insansız hava araçlarımızı hem silahlandırıyoruz hem de keşif ve gözlem amacıyla kullanıyoruz. Teslim etmeye başladık ve bu hafta 3 ANKA'yı da terörle mücadelede güvenlik güçlerimizin emrine verdik. Bu hafta yine 22'inci ATAK helikopterini terörle mücadelede kullanılmak üzere Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza teslim ettik. Bu ay sonunda da 2 silahlı HÜRKUŞ'u terörle mücadelede kullanılmak üzere jandarmamıza teslim ediyoruz. Onlar orada kahramanca mücadele ederken biz de onların mücadelesini kolaylaştıracak, bu mücadeledeki kaybımızı en aza indirecek tedbirleri almak için gece gündüz çalışıyoruz. Bu topraklarda elinde silahlı, bu ülkenin birliğine, bütünlüğüne, kardeşliğine tehdit oluşturan tek bir terörist kalmayıncaya kadar bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz."

Programa Bakan Işık'ın yanı sıra AK Parti MKYK Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ve partililer katıldı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English