Son Dakika Haberler

Milli basketbolcu Işıl Alben:

Eklenme Tarihi: 17.07.2014 - 19:03

"Tabii ki bir gün yeniden Galatasaray'da oynayacağım" "Rusya'ya gittiğimde de Türkiye'yi ve Galatasaray'ı en iyi şekilde temsil etmek için çalışacağım. Yeni takımımla ilgili çok fazla endişem yok" "Dünya Şampiyonası çok heyecan verici. İlk defa seyircimiz önünde üst düzey bir şampiyona oynayacağız"

İSTANBUL (AA) - EMRAH OKTAY - Galatasaray Kadın Basketbol Takımı ile tarihi başarılara imza atan ancak sezonun bitmesinin ardından Rusya'nın Dinamo Kursk takımına transfer olan Işıl Alben, bir gün yeniden sarı-kırmızılı formayı giyeceğini söyledi.

Milli basketbolcu, 27 Eylül-5 Ekim tarihlerinde Türkiye'de düzenlenecek 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası ve Galatasaray Odeabank'tan ayrılmasıyla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu. 

Sarı-kırmızılı takımdan ayrılmasının ardından taraftarlara bir mektup yazdığını hatırlatan Işıl Alben, "Mektubumda yazdığım her şey benim için geçerli. Bütün ömrüm boyunca da böyle olacak. Rusya'ya gittiğimde de Türkiye'yi ve Galatasaray'ı en iyi şekilde temsil etmek için çalışacağım. Yeni takımımla ilgili çok fazla endişem yok. Sonuçta basketbol oynamak için gidiyorum" diye konuştu.

Dinamo Kursk'ta eski takım arkadaşı Seimone Augustus'la beraber oynayacağını aktaran milli basketbolcu, "Seimone ile daha önce Avrupa Kupası'nı kazanmıştık. Çok fazla zorluk yaşayacağımı düşünmüyorum. Türkiye ve Galatasaray'ı temsil etmek için elimden gelen mücadeleyi vereceğim" ifadelerini kullandı.

Işıl Alben Galatasaray formasıyla birçok başarıya imza attığının hatırlatılarak, ileride sarı-kırmızılı takımda yeniden oynayıp oynamayacağının sorulması üzerine, "İnşallah. Tabii ki bir gün yeniden Galatasaray'da oynayacağım" yanıtını verdi.

 

- "Dünya Şampiyonası heyecan verici"

 

Işıl Alben, Türkiye'de düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nın heyecan verici olduğunu söyledi.

İlk kez Türkiye'de üst düzey bir şampiyonada seyircilerin önüne çıkacaklarını belirten Işıl, şöyle konuştu:

"Dünya Şampiyonası çok heyecan verici. İlk defa seyircimiz önünde üst düzey bir şampiyona oynayacağız. Onların enerjisi ve desteği bizi olumlu yönde etkileyecek ve ortaya güzel bir sonuç çıkacak. Ankara'da seyirciler bize çok büyük destek vermişlerdi. Çok da güzel oynanan basketbol karşılığında 2012 Londra Olimpiyatları'na katılmaya hak kazanmıştık. Grup eleme maçları öncesinde bizi aynı coşkuyla karşılayacaklar. Biz de önümüzdeki süreçte en iyi şekilde hazırlanarak, onlara güzel ve zevkli bir şampiyona yaşatmayı umuyoruz."

Deneyimli basketbolcu, tüm konsantrasyonlarını grupta oynayacakları ilk maç olan Fransa mücadelesine verdiklerini anlatarak, "İlk aşamada açıkçası sadece bulunduğumuz grubu düşünüyoruz. Hedef maçımız, grubun ilk karşılaşması olan Fransa müsabakası. Fransa, daha önce karşılaştığımız için tanıdığımız bir ekip. Çok güçlüler. İlk maçı mutlaka kazanmamız gerek ki işimiz daha sonrası için kolay olsun. Kanada da kuvvetli bir takım. Ama maç maç düşünmemiz gerek" değerlendirmesinde bulundu.

Türk kadın basketbolunun uzun zamandır önemli bir gelişim kaydettiğini vurgulayan Işıl Alben, "Türk basketbolunun gelişimini sadece geçen sezondan itibaren düşünmemek gerek. 2005'te ilk kez Avrupa Şampiyonası'na katılmıştık. O günden bu zamana kadar sürekli artan bir grafiğimiz var. Bununla basketbola olan ilginin de arttığını hissediyorum. Bu ilgi Dünya Şampiyonası'nın ülkemizde yapılacak olmasıyla en üst düzeye çıkacak. Bundan sonra da doğru yatırımlarla Türk kadın basketbolunu çok daha güzel günler bekliyor" diyerek sözlerini tamamladı.


Kaynak: