Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Milletvekili Babaoğlu Konya projelerindeki son durumu anlattı

AK Parti Konya Milletvekili Prof.Dr. Mehmet Babaoğlu, şehrin ulaşım projeleri hakkında bilgi verdi.

Milletvekili Babaoğlu Konya projelerindeki son durumu anlattı
AK Parti Konya Milletvekili Prof.Dr. Mehmet Babaoğlu, düzenlediği basın toplantısında Konya ve ülke gündemini değerlendirdi.

Açıklamalarına İslam Aleminin mübarek Ramazan ayını kutlayarak başlayan Babaoğlu, "Gösterişten uzak birbirimizin yanında olalım, ihtiyaç sahipleriyle paylaşalım. Ramazan’ı paylaşmak için bir fırsat görelim" dedi.
 
16 Nisan referandumuyla ülke olarak yeni bir döneme girildiği belirten Babaoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilmesinin ardandan AK Parti olarak ortaya koydukları 2023 hedefleri için de 6 yıllık bir süre olduğunu, bu süreyi etkin bir şekilde değerlendirmek için parti olarak da bir yenilenme süreci içerisine girdiklerini belirtti. Babaoğlu "Yeni atılım döneminde; demokrasi, değişim ve reform söylemleriyle olağanüstü kongremizi gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanımız partimize geri döndü. AK Partimizin MKYK üyeleri belirlendi ve Konya’dan iki milletvekilimiz de MKYK’da yer aldı. Kendilerini tebrik ediyor, başarılar diliyoruz. Bugünlerde MYK üyeleri belirlenecek ve daha sonra da İlçe teşkilat kongrelerimizi ve il kongrelerimizi yapacağız. Milletvekilleri olarak bizler de mecliste uyum yasalarını çalışacağız.  FETÖ,  PKK ve her türlü terör örgütüyle mücadeleye devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki yeni dönem beraberinde bir değişimi de getirdi. İnşallah parti olarak daha çok güçleneceğiz. Yeni dönem hepimize hayırlı olsun" dedi.

Son dönemde kamu kurum ve kuruluşlarının önemli miktarda personel alımı için ilana çıktığını ifade eden Babaoğlu, iş arayanların bu ilanları internet ortamında takip edip, kendilerine uygun pozisyonlara başvurabileceklerini belirtti

‘Vergi borçları ile ilgili yapılandırma yasası’ hakkında da bilgi veren Babaoğlu "Yasayla; vergiler, gümrük vergileri, vergi cezaları, bazı idari para cezaları, sigorta primleri, topluluk sigortası primleri, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi ile bu alacaklara ilişkin her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz, gecikme cezası gibi ferdi alacaklar yapılandırma kapsamına girdi. Yapılandırmadan yararlanmak isteyenler ilgili kurumlara başvuru yapabilirler" dedi. 

-Konya'nın projelerinde gelinen son noktayı anlattı-

Toplantıda Konya yatırımlarıyla ilgili bilgiler de veren Prof.Dr. Mehmet Babaoğlu, ulaştırma alanında Konya projelerinin hız kesmeden devam ettiğini belirtti. Konya Metrosu’nun 21 km'lik Meram Necmettin Erbakan Üniversitesi Hattının Yüksek Planlama Kurulunun onayıyla 2017 yatırım programına girdiğini anlatan Babaoğlu,  çevre yolu ve Lojistik Köy projesi ile Mersin Hızlı Tren Hattı Projelerinin de devam ettiğini kaydetti. Babaoğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü: 

"Beyşehir yolu hızla devam ediyor. Müteahhitlerle en son yaptığımız toplantıda bu yıl Ekim Ayı içinde yolun tamamen bitirileceği sözünü aldık. Diğer yandan Derebucak’tan sonra Gembos Demirkapı Tünel’inin çift tünel olması ve tünel sonrasının yapımı çalışmalarına başlandı. Beyşehir Isparta yolunun bölünmüş olmasıyla ilgili proje çalışmaları devam ediyor. İlçelerimize doğalgaz konusunda çalışmalar hızla devam ediyor. Kadınhanı, Sarayönü dağıtım hatları tesisi devam ediyor. Karapınar ve Beyşehir İlçemize proje çalışmaları devam ediyor.  Hem dağıtım şirketleri hem de Botaş’la görüşerek konuyu takip ediyoruz.  

KOP İdaresi Başkanı olduğumuz dönemde yaygınlaştırdığımız dağlık ilçelerde gölet ve kapalı sulama sistemi tesisi, ova ilçelerde arazi toplulaştırması ve kapalı sulama sistemleri tesisi programlarımız devam ediyor. Bu projeleri KOP, Tarım Bakanlığı, Orman ve Şu İşleri Bakanlığı (DSİ) ve Büyükşehir Belediyemiz üzerinden yürütüyoruz. Amaç çiftçimizin su ihtiyacını karşılamak, tarımsal alt yapıyı modernize etmek ve insanlarımızın katma değeri yüksek ürünler üretmesini teşvik etmek, hane içi gelirleri artırmak. Bugüne kadar KOP İdaresi kırsal alan küçük sulama projeleri olarak 300’e yakın projeyi hayata geçirdi. Ayrıca KOP Eylem Planı kapsamında bu programı destekler nitelikte insanların sosyal açıdan desteklenmesi ve tarım dışı sezonlarda da üretim yapabilmelerine yönelik desteklerin verilebilmesi için KOPSOGEP ve Kırsal Kalkınma Hibe Programları uygulamaya geçirildi. Şu anda Kırsal Kalkınma Hibe Programı başvuruları devam ediyor. 

Okuma kültürünü geliştirmek yeni nesillerin nitelikli bireyler olarak yetişmesi için "KOP Okuyor" programı neredeyse ilçelerimizin tamamında verilen desteklerle uygulanıyor. Bir taraftan da zenginleştirilmiş kütüphaneler ile bölgemizdeki kitaba olan erişebilirliği arttırmaya yönelik çalışmalar yürüyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığımız (DSİ) aracılığıyla yeni gölet ve baraj yapımına yönelik çalışmalar, sulama sistemlerinin rehabilitasyonuna yönelik yatırımlara hızla devam ediyoruz. Bugüne kadar Devlet Su İşleri olarak ilimizde 21 baraj, 1 içme suyu tesisi, 66 sulama tesisi, 49 gölet, 5 HES ve 210 taşkın koruma projesini hayata geçirdik, yeni taleplere göre projeler üretiyoruz. Hotamış depolaması tamamlandı. Yakında su verilecek. Ayrıca Mavi Tünel’den Ovaya su akıtmaya başladık. Taşkın koruma projeleri devam ediyor. Birçok yerleşim yerimiz için projeler planlama aşamasında. Ayrıca bölgemize yeni su getirme projelerinin planlama çalışmaları da devam ediyor. Birinci aşamadaki projeler tamamlanınca gerekli açıklamalar yapılacaktır. 

Orman ve Su İşleri Bakanlığımız Orman Bölge Müdürlükleri aracılığıyla OR-KÖY programını etkin bir şekilde uyguluyor. Orman köylerine gittiğimizde bu destekten bahsederek, hemşerilerimizi yönlendiriyoruz. Başvurular devam ediyor ve daha fazla kardeşimizin yararlanması için Bakanlık yetkililerimizle de görüşüyoruz. Ayrıca Ceviz. Badem, alıç gibi ağaçları dikerek köylere gelir getirici orman yapım çalışmaları devam ediyor. Talebe göre ormanı oluşturup, 3 yıl sonra köylere teslim ediyoruz. Benzer şekilde Orman köylerine inek ve koyun-keçi yardımları devam ediyor.  Orman Genel Müdürlüğümüz ve KOP İdaresi İlimizde tıbbi bitkilerin üretilmesi amacıyla çalışmalar yürütüyor. Kırsal dağlık alanlarda çalı ve ağaç ovada kıraç alanlarda çok yıllık tıbbi bitkilerin üretimi amacıyla proje çalışmaları devam ediyor."

Konya Milletvekilleri ve AK Parti teşkilatlarının birlik içinde çalıştığını belirten Babaoğlu, "Bu yola çıktığımız ilk günden itibaren bize gelen taleplere hep yetişmeye çalıştık. Bundan sonra da öyle olacak. Hep dediğimiz bir şey var; biz Parti olarak insanların hayatına dokunan bir siyaset anlayışıyla hareket ediyoruz öyle olmaya devam edeceğiz İnşallah. Süper Lig’de şampiyon olan Beşiktaş’ı tebrik ediyoruz. Çarşamba akşamı 21:30’da Eskişehir’de Ziraat Türkiye Kupası Final maçına çıkacak Konyasporumuza başarılar diliyoruz. İnşallah o kupa Konya’ya gelecek. Hızlı tren ek seferleri için gerekli girişimlerde bulunduk. Son olarak vatanımız için hayatlarını veren tüm şehitlerimize rahmet diliyor, İstanbul’un fethinin 564. Yılı’nın ve Ramazanımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum" diyerek toplantıyı sonlandırdı.  


 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English