Son Dakika Haberler

"AKP'nin 12 yılda inşa ettiği korku imparatarluğu, Türkiye Cumhuriyeti devletini AKP devletine dönüştürmüştür"

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, "AKP'nin 12 yılda inşa ettiği korku imparatorluğu, Türkiye Cumhuriyeti devletini AKP devletine dönüştürmüştür" dedi.  

Bal, düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün grup toplantısında içeriğiyle ilgili bilgi verdiği "İç Güvenlik Reform Paketi"ni değerlendirdi. Davutoğlu'nun "stratejik derinlikle uğraşırken, hukuki derinliği ihmal ettiğini" belirten Bal, bir hafta uğraşıp geçmişte keşfedilmiş olan bireyin özgürlüğü ve devletin güvenliği arasındaki ilişkiden sonuç çıkardığını, partisinin geçmişine bakması halinde bunun çok tartışıldığını göreceğini söyledi. 

Molotof ve şiddetin mevzuata göre zaten suç olduğunu ifade eden Bal, amacın polise kendi hedeflerine uygun operasyonlar yaparken geniş yetkiler vermek olduğunu savundu. Jandarma ve sahil güvenliğin İçişleri Bakanlığı'na bağlanması olayının geçmişte yaşandığını anlatan Bal, İttihat ve Terakki'nin kendisinden olmayan Osmanlı Ordusu subaylarını tasfiye edip yerlerine yandaşlarını atadığını, bunun bedelinin acı şekilde ödendiğini ve 350 yılda fethedilen toprakların 3-4 ayda kaybedildiğini söyledi. Bal, jandarmanın TSK'nın parçası olduğunu belirterek, bu yanlıştan dönülmesini istedi. 

Faruk Bal, TBMM'de kolluk güçlerinin faaliyeti için kurulacak komisyonun dinlemeleri de denetlemesinin iki şartla doğru bir seçenek olarak değerlendirilebileceğini ifade ederek, "Sadece dinlemeler değil, istihbarat faaliyeti de bu komisyon tarafından değerlendirilmeli. Bütün demokratik ülkelerde istihbarat faaliyetleri Meclis denetimindedir. AKP'nin Meclis komisyonlarındaki tavrı bellidir ve parmak sayısı üstünlüğü esas alındığı için her komisyonda istediği sonucu alıyor. Bu Komisyon, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'ndaki gibi her partiden eşit sayıda üyeyle teşkil edilmeli. Böylece denetlenemeyen bir güç olarak istihbarat ve her an kontrolden çıkabilecek dinleme faaliyetleri Meclis'in demokratik meşru zemininde incelenmeli" diye konuştu. 

Bal, "AKP'nin 12 yılda inşa ettiği korku imparatorluğunun artık Türkiye Cumhuriyeti devletini AKP devletine dönüştürme aşamasına geldiğini görmekteyiz" dedi. 

Peşmerge'nin Kobani'ye geçişinin uluslararası meşruiyeti olmadığını, Tezkere'ye ve Anayasa'ya aykırı olduğunu belirten Bal, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin Irak'ın parçası olduğunu, devlet olmadığını söyledi. Bal, "Türkiye bunu kabul ederse Kuzey Irak'taki  bölgesel yönetimi devlet olarak kabul etmiş olacaktır. Yardıma gidilecek Kobani, PYD yönetimindedir. Hem PKK hem PYD, İmralı'daki caninin liderliğinde faaliyetlerini yürüten terör örgütüdür. Türkiye bu noktaya gelene kadar Kobani politikası oluşturmuştu. Dün ortaya çıkan bilgiye göre, 'eğer Kobani düşerse bunun sorumlusu Türkiye'dir' şeklinde Pasifik ötesinden tehdit gelmiştir. Bu tehdidin Obama'dan geldiği basın marifetiyle Türk kamuoyuna duyurulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti, tehditle karar alacak devlet değildir" görüşünü savundu. 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English