Son Dakika Haberler

"Bu başkanlık sistemi değil, şuan ki değişen yasa Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi. Başkanlık sistemiyle uzaktan yakından bir ilgisi yoktur" "Meseleyi yanlış algılayan kardeşlerimize ve ülküdaşlarımıza gerekli bilgiyi vereceğiz. Devletimiz, vatanımız ve yüce milletimiz için 'evet' diyeceğiz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İZMİR (AA) - MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, 16 Nisan'daki halkoylamasında vatan, devlet ve millet için "evet" diyeceklerini söyledi.

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, parti olarak hem İzmir'de hem de diğer illerde sandıktan evet çıkarmak için bütün güçleriyle çalıştıklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi sürecine değinen Karataş, 2007 yılında CHP'nin Cumhurbaşkanını seçtirmemesiyle sıkıntıların yaşandığını, bunun yeni bir dönemin ve sistemin kapısını açtığını belirterek, "Cumhurbaşkanı doğrudan halk tarafından seçilmesiyle birlikte iki başlılık söz konusu oldu, yetki karmaşası ortaya çıktı. Başbakanlığı devreden çıkardığınız zaman yetki kargaşasını ortadan çıkarmış oluyorsunuz." dedi.

- "Değişen, hükumet sistemidir"

Yönetimdeki iki başlılığın ortadan kaldırılması için anayasa değişikliğinin gündeme geldiğine işaret eden Karataş, şöyle devam etti:

"Bu başkanlık sistemi değil, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir. Başkanlık sistemiyle uzaktan yakından bir ilgili yoktur. Burada başbakanlık aradan çıkınca cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine gelindiği zaman yürütmenin başı olacak olan cumhurbaşkanı, yapacağı çalışmalarda alacağı kararlarda yetkisi nisbetinde doğru yaparsa da hanesine yazılacak yanlış yaparsada hanesine yazılacak. Sadece vatana ihanetten dolayı hesap veren bir cumhurbaşkanı bu sefer her yaptığı yanlışın hesabını verecek bir noktaya gelecek.

TBMM'den karar alınacak cumhurbaşkanının onayına sunulacak onaylayacak ya da onaylamayacak. Türkiye içinde bulunduğumuz sıkıntılarıda düşündüğümüz zaman burada kolaylık olmuş olacak. Alınacak kararlarda bir zaman kaybı da yaşanmamış olacak. Denildiği gibi bütün kararları cumhurbaşkanı alacak, bütün kanunları ve yasaları cumhurbaşkanı çıkaracak böyle birşey söz konusu değil."

- "Anayasa'nın ilk dört maddesini kimse değiştiremez"

Milliyetçi Hareket Partisi ve Devlet Bahçeli'nin olduğu yerde anayasanın ilk dört maddesiyle oynamanın mümkün olmadığını vurgulayan Karataş, "Rejim elden gidiyor, Cumhuriyet elden gidiyor, üniter yapı tamamen param parça olacak, özerklik gelecek Türkiye eyaletlere ayrılacak diye bir korku salınıyor. Meseleyi yanlış algılayan kardeşlerimize ve ülküdaşlarımıza gerekli bilgiyi vereceğiz. Devletimiz, vatanımız ve yüce milletimiz için 'evet' diyeceğiz." ifadesini kullandı.

Karataş, iktidar partisinin PKK ve FETÖ terör örgütüleriyle ilgili yürüttüğü çalışmaların kendi partilerinin yıllarca savunduğu politikalar olduğunu, bu noktadan bakılınca iki parti arasına bir yakınlaşmanın bulunduğuna dikkati çekti.

Halk oylaması süresince 'evet' kampanyaların başka bir partiyle sürdürmeyeceklerini belirten Karataş, şunları kaydetti:

"Evet kampanyasında seçmene gidildiği zaman farklı ifadelerde bulunulmaması, değişen yasaları vatandaşa ifade ederken aynı doğrultuda konuşulması genel başkanımız tarafından söylendi ama bu yanlış bir noktaya çekildi. Sadece referandum sürecinde verilen beyanat ve halkı bilgilendirme noktasında söylem birliği noktasında genel başkanımızın birlikte olunabilir düşüncesi söz konusu."




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English