Son Dakika Haberler

"CHP yönetimi uzun süredir Türkiye hakkında yurt dışında olumsuz bir algı oluşması için olağanüstü gayret içerisindedir. Dışarıya karşı Türkiye'nin sorunlu bir ülke olduğu imajını verenler, ülkemizin yaşayacağı sıkıntılardan medet umacak kadar küçülmektedir" "Türkiye'de anayasanın ilk üç maddesinde kısaca özetlenmiş devletin ve milletin yapısıyla ilgili çok büyük bir toplumsal mutabakat söz konusudur. Türk milletinin Atatürk ile bir problemi yoktur" "15 Temmuz, başka bir olayla kıyaslanmasına g

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, "CHP yönetimi uzun süredir Türkiye hakkında yurt dışında olumsuz bir algı oluşması için olağanüstü gayret içerisindedir. Dışarıya karşı Türkiye'nin sorunlu bir ülke olduğu imajını verenler, ülkemizin yaşayacağı sıkıntılardan medet umacak kadar küçülmektedir." ifadesini kullandı.

Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin tanık olduğu karanlık senaryoların son günlerde yeniden sahnelendiğine şahit olduklarını bildirdi.

Son birkaç haftanın gündeminin, milleti bir arada tutan kimlik ve değerlere yönelik konuların tartıştırılmasından ibaret olduğuna işaret eden Çetin, "Meczubun birisi yeni devlet kurmaktan bahsetmekte, diğeri devlete katil deme cüretini göstermektedir. Atatürk büstlerine saldırılar, Türk milletine ve milli devlete yönelik bir husumetin ifadesi olarak sıradanlaştırılmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Çözümün milli direnci artırmak, toplumsal birlik ve şuuru yüksek tutmakla mümkün olacağına işaret eden Çetin, şöyle devam etti:

"Türk milleti kadar milli hisleri kuvvetli bir başka millet yoktur. Karadeniz'in 15 yaşındaki yiğit evladı Eren Bülbül'ün arkasından 80 milyon gözyaşı döküyorsa bu millete fitne işlemez, tuzaklar, kumpaslar hep yapanların elinde patlar. İyi ki varsınız Eren'ler. Siz var oldukça Türk milleti de var olacak."

Çetin, şehitler kervanına her gün gencecik fidanlarını katan Türk milletinin sabrının tükenmek üzere olduğunu belirterek, milletin kimliği, değerleri ve tarihiyle bu topraklarda hür ve bağımsız bir şekilde yaşama hakkıyla daha fazla oynanmasına müsaade edilmemesini istedi.

Bunun için medyadan aydınlara ve siyaset kurumuna kadar her kesime önemli sorumluluklar düştüğüne vurgu yapan Çetin, şu görüşlere yer verdi:

"Türkiye'de milletin değerleriyle kavga etmeye, onları kendi ideolojileriyle değiştirme çabalarına bir son verilmelidir. Millete ve değerlerine saygı duymayı herkes öğrenmelidir. Köksüz ve sapkın fikir sahipleri millet adına söz söyleyecek makamlardan temizlenmelidir. Milletin geleneksel değerleriyle kavgayı bir siyaset tarzı olarak benimseyen meczuplarla, türedilerle, etki ajanlarıyla yol arkadaşlığı görüntüsünden imtina edilmelidir ki hiçbir zaman sahip olmadıkları gücü kullanarak toplumda karşılık bulmasınlar. Aksi halde devleti katillikle suçlayanı partisinde tutan aynı suça ortak durumuna düşmeyecek midir? Yeni devlet kurma iddiasını ortaya atanı bünyede barındırmak bir çeşit tasdik, hatta teşvik olarak anlaşılmayacak mıdır? Hırsızı bilip düzenbazlığına, ahlaksızı tanıyıp namertliğine, vatan hainlerinin ihanetine ortak olmak istemeyen aynı fotoğraf karesinde dahi görünmekten imtina etmelidir. CHP gibi bir taraftan bölücülerle birlikte poz verirken diğer taraftan adalet gibi kavramları ağızlarına sakız edenlerin inandırıcılığı olmayacaktır."

- "Ölçüyü kaçırmış vaziyette"

Çetin "Anamuhalefet liderinin yabancı basına ülkede can ve mal güvenliği olmadığı" şikayeti yapacak kadar ölçüyü kaçırmış vaziyette olduğunu, CHP yönetiminin uzun süredir Türkiye hakkında yurt dışında olumsuz bir algı oluşması için olağanüstü gayret içerisinde olduğunu bildirdi. "Dışarıya karşı Türkiye'nin sorunlu bir ülke olduğu imajını verenler, ülkemizin yaşayacağı sıkıntılardan medet umacak kadar küçülmektedir." ifadesini kullanan Çetin, Türkiye'ye yapılacak her operasyonda milli duruş sergileyen MHP'nin direncini düşürebilmek için içeriden ve dışarıdan etkisizleştirmeye yönelik çabaların sürdüğünü belirtti.

Çetin, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak için PKK, FETÖ ve DAEŞ gibi örgütler vekalet savaşında kendilerine verilen görevi bir yere kadar yapabilmektedir. Terör canımızı yaksa da, Türk milletinin teslim alınamayacağını artık bütün dünya görmektedir. Terörü bir silah olarak kullanan örgütlerin açıktan saldırılarına karşı millet bir araya geldiği, milli şuur yükseldiği için bu kez devreye psikolojik harp yöntemleri sokulmaktadır.

Milli mücadele yıllarının Ali Kemallerini, Said Mollalarını mumla aratacak fitne çeteleri küresel efendilerine hizmet için her yolu denemektedir. Medya ve siyasetin içerisine yerleştirilmiş bizden görünen ama başkasına hizmet eden etki ajanları, terörün veremediği zararı Türk milletini kamplara bölerek, ortak değerleri tartışır hale getirerek vermektedir. Halbuki Türkiye'de anayasanın ilk üç maddesinde kısaca özetlenmiş devletin ve milletin yapısıyla ilgili çok büyük bir toplumsal mutabakat söz konusudur. Türk milletinin Atatürk ile bir problemi yoktur. Atatürkçülüğü kendilerine bir imtiyaz olarak kullanan ve millete tepeden bakan, değerlerini hiçe sayanlarla mesafe söz konusudur."

-"Tarihi bir an"

Şefkat Çetin, 15 Temmuz'un Türk milletinin iradesine yeniden sahip çıktığı bir gün olduğunu vurgulayarak bunu, "Hiçbir silahlı ve zorba gücün milleti teslim alamayacağının bir kere daha hatırlatıldığı tarihi bir an" olarak niteledi.

Bu tarihin başka bir olayla kıyaslanmasına gerek duyulmayacak kadar önemli olduğuna dikkati çeken Çetin, "Milli mücadele ile kıyaslanması millet arasında ikilik çıkarmak için bilinçli bir şekilde yapılmaktadır. Birisini yüceltmek için öncekini küçültmek yanlıştır, art niyetlilerin işidir." ifadesini kullandı.

Çetin, bir başka tartışma konusunun da köpürtülen insanların kılık kıyafetleri üzerinden siyaset üretilmesi olduğunu ifade ederek, bu şekilde insanları belli saflara ayırmanın, yaşam tarzlarına müdahale etmenin ülkeye ihanet olduğuna değindi.

- "Nifaklara karşı uyanık olmamız şarttır"

Milli mücadele dönemini aratmayacak bu ağır şartlarda, tek gerçek kurtuluş yolunun milli ruh ve dayanışmayı uyandırmak olduğunu belirten Çetin, şunları kaydetti:

"Milli birlik ve bütünlüğümüz üzerinde hassasiyet göstermemiz, bölücü, ayrıştırıcı nifaklara karşı uyanık olmamız şarttır.

Milliyetçi ülkücü camia lideriyle ve kadrosuyla yaşanan ağır sürecin farkındadır. MHP, milletimize kurulan tuzakların bozulmasında ve tehditlerin boşa çıkarılmasında üzerine düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmektedir. Yeni devlet hayali kuran köksüzlerin de, devletini katillikle suçlayacak kadar şirazesinden çıkmış terörist sevicilerin de hakkından evelallah Milliyetçi Hareket gelecektir. Türk milletinin zarar görmesine milliyetçilerin tahammülü yoktur. Ülkücülerin ülkemizin yıkıma uğratılmasını seyretmesini, yaşananlara siyasi pencereden bakarak, selden kütük kapmaya çalışmasını kimse beklememelidir. Söz konusu, vatanın selameti olduğunda yapacaklarımızın sınırı yoktur. Hiçbir çıkar uğruna ülkemizden ve ülkümüzden vazgeçmeyeceğimiz bilinmelidir."



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English