Son Dakika Haberler

Almanya Başbakanı Merkel: "27 üye olarak şu anda yapacak yeterince işimiz var, bu nedenle İngiltere’ye AB ile gelecekteki ilişkisini nasıl şekillendireceğini netleştirmesi için zaman tanıyabiliriz" "(İngiltere'nin ayrılmasının ardından) Geriye kalacak 27 AB üyesi arasında yeni bir denge geliştirmek için birbirimizi dinleme, anlama ve birbirimizden öğrenme aşamasındayız"

Anadolu Ajansı haberine göre;
VİLNİUS (AA) - Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma kararı (Brexit) veren İngiltere'ye birlik ile gelecekteki ilişkisi nasıl şekillendireceğini netleştirmesi için zaman tanıyabileceklerini söyledi.

Estonya'nın başkenti Tallinn'e resmi ziyarette bulunan Merkel, Estonya Başbakanı Taavi Röivas ile görüşmesinin ardından basına açıklamalarda bulundu.

AB'den ayrılma kararı alan İngiltere'nin durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Merkel, diğer AB üyelerinin İngiltere ile gelecekteki ilişkilerinin şekliyle ilgili fikirlerini şekillendirebilmeleri için öncelikle bu ülkenin ayrılma sürecini resmen başlatması gerektiğini söyledi.


İngiltere'ye bu konuda baskı yapmayacaklarını anlatan Merkel, "27 üye olarak şu anda yapacak yeterince işimiz var, bu nedenle İngiltere'ye AB ile gelecekteki ilişkisini nasıl şekillendireceğini netleştirmesi için zaman tanıyabiliriz." ifadesini kullandı.

Merkel, AB'nin içinden geçtiği süreci de "Geriye kalacak 27 AB üyesi arasında yeni bir denge geliştirmek için birbirimizi dinleme, anlama ve birbirimizden öğrenme aşamasındayız." sözleriyle nitelendirdi.

İtalya'da meydana gelen depremle ilgili taziye dileklerini de paylaşan Merkel, Almanya'nın her türlü yardıma hazır olduğunu dile getirdi.

Estonya Başbakanı Röivas da Almanya'nın Avrupa'da oynadığı rolün önemine dikkati çekerek, "Estonya, Avrupa sorunlarının çözümünde Almanya'nın kararlarını destekliyor. Bize Almanya'ya benzer bir Avrupa lazım. Avrupa, özgür ve sınırsız kalmalı." dedi.

İngiltere,'de 23 Haziran'da yapılan AB referandumunda 33 milyon seçmenin yüzde 52'si ayrılıktan, yüzde 48'i ise birlikte kalmaktan yana oy kullanmıştı. Referandum sonucunun yasal bağlayıcılığı olmamakla birlikte, ayrılık kararı sonrasında göreve gelen Theresa May başbakanlığındaki yeni hükümet, bu kararın hayata geçirilmesi yönünde kararlı olduğunu açıklamıştı.

Birlikten ayrılma sürecinin resmen başlaması için İngiltere'nin AB anlaşmasının birlikten ayrılmayı düzenleyen 50. maddesinin işleme alınması için başvuruda bulunması gerekiyor.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English