Son Dakika Haberler

Meram Belediyesi ve KOPSOGEP iş birliğiyle gerçekleştirilen “Mutlu Kadın İle Sağlam Yarınlar” projesi 20 kadın kursiyerin katılımıyla başladı. Proje kapsamında kadınlara ev tekstili ve bebek giysileri üzerine eğitimler veriliyor.

Meram’dan kadınlara tam destek
Meram Belediyesi ve Konya Ovası Projesi Sosyal Gelişim Programı (KOPSOGEP) iş birliğiyle düzenlenen “Mutlu Kadın İle Sağlam Yarınlar” projesi 20 kadın kursiyere verilen eğitimlerle Osmangazi Sosyal Tesisleri’nde başladı. Proje kapsamında 18-50 yaş arasındaki kadınlara, ev tekstili ve bebek giysileri üzerine eğitimler verilirken iş hayatında yer almalarına olanak sağlanıyor. Eğitimler, 776 saat ev tekstili ve 256 saat bebek giysileri üzerine olacak. Projede, kadınların özgüvenlerinin sağlanmasına yönelik kişisel gelişim eğitimleri yer alacak. Ayrıca kendi işlerini kurmak isteyen kadınlar ise girişimcilik eğitimleri alabilecek. Kurulan tekstil atölyelerinde üretilen ürünler ise Bacıyan-ı Meram Kadın Kooperatifi ile www.merammutlukadinlar.com üzerinden satışa sunulacak. 

BAŞARILI KADINLARA İNCELEME GEZİSİ

“Mutlu Kadın İle Sağlam Yarınlar” projesi ile birlikte verilen eğitimin ardından yapılacak sınavlarda başarılı olan 5 kursiyere farklı şehirlerdeki tekstil işletmelerine giderek incelemelerde bulunma imkanı sunuluyor. Öte yandan tüm kursiyerler katılım sertifikası alma hakkını elde edecek. 

“BÖYLE BİR EĞİTİME İHTİYACIM VARDI”

Kursiyerlerden Şefika Karakoca, kendilerine imkan sağlayan Meram Belediyesi ve KOPSOGEP’e teşekkür ederken “Böyle bir eğitime çok ihtiyacım vardı. Güzel işler başarmayı istiyordum. Hem zamanımı boşa harcamıyorum hem de bir şeyler öğreniyorum. İlerisi için çok daha farklı düşünüyorum. İnşallah bize bu imkanları sağlayanların yüzünü kara çıkarmayacağız” dedi. 

“VERİLEN EĞİTİMLER HAYALLERİMİZE YÖN VERİYOR”

Yine kursiyerlerden Fatma Çoban, bu eğitimin hayallerini gerçekleştirmesine yön vereceğini ifade ederek “Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Gerçekten bir aile ortamı sundular bize. Buraya geldiğimde çok güzel bizim için çok daha güzel hayaller kurulduğunu anladım. Ümit ediyorum verilen eğitimlerle başarılı oluruz” şeklinde konuştu.

“BÖYLE BİR PROJENİN BAŞLADIĞINI DUYUNCA ÇOK SEVİNDİK”

Bir başka kursiyer Fatma Şahin ise şunları söyledi; “Meram Belediyesi tarafından böyle bir projenin başlatıldığını duyunca çok sevindik hanımlar olarak. Artık gün gezmek bir yere kadar. Böyle bir işte yer almak, ilerideki projelere ön ayak olmak için bizler buraya geldik. Sıcak ve samimi bir ortam var burada. Fatma Toru Hanımefendi’ye çok teşekkür ediyoruz” 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English