Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Meram’da Z-Kütüphane farkı

Meram Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl hizmete açılan ve 15 Temmuz şehitlerinin isimlerinin verildiği 15 Z-Kütüphane, yoğun ilgi görüyor.

Geçen yıl hizmete açtıkları 15 okuldaki Z-Kütüphanelerin yoğun ilgi gördüğünü hatırlatan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “15 Temmuz şehitlerimizin anısına; 15 şehidimizin ismini verdiğimiz  Z-Kütüphaneler, farklı ve renkli iç mimari tasarımıyla,  yeni ve geniş kitap seçenekleriyle, elektronik kürsü, bilgisayar ve internet hizmetleriyle çocuklarımızın kendilerini özel hissetmelerini sağlamaktadır. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımıza ve gençlerimize yapılacak yatırımın en önemli yatırım olacağının bilincindeyiz. Bu kapsamda Z-Kütüphane ağını geliştireceğiz. Yapımını tamamladığımız 3 ayrı sosyal tesise de bu zengin kütüphaneleri kuruyoruz” dedi. 

Meram Belediyesi tarafından Z-Kütüphanelerin kazandırıldığı okullardan biri de Konya Lisesi. 15 Temmuz şehitlerinden Abdullah Tayyip Olçok’un isminin verildiği kütüphane, öğrenciler tarafından yoğun bir şekilde kullanılıyor. 

“EĞİTİME YATIRIM GELECEĞE YATIRIMDIR”

Okullara kazandırdığı örnek kütüphanelerden dolayı Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’ya teşekkür eden Konya Lisesi Müdürü Zübeyir Yavuz, “Bu kütüphane geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ufuklarının açılması ve kaynak noktasında bizi çok rahatlattı. Eğitime yatırım geleceğe yatırımdır. Bu nedenle başkanımıza ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Kütüphanemiz sabahtan akşama kadar öğrencilerimize hizmet veriyor” dedi. Okulun Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinden Zekeriya Kılıç da, “Özellikle 15 Temmuz şehitlerinden Abdullah Tayyip Olçok’un isminin verildiği bu kütüphaneyi okulumuza kazandırdığı için belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Burası, sistemli bir şekilde bizi rahatlattı. Öğrencilerimiz nezih bir ortamda ders çalışıyorlar, boş zamanlarını değerlendiriyorlar. Gelecek için çok güzel bir yatırım” ifadelerini kullandı. 

ÖĞRENCİLERDEN MERAM BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR

Öğrenciler de kütüphaneyle ilgili düşüncelerini şöyle özetlediler: 

“Gerek şiir kitapları gerek hikaye kitapları olmak üzere birçok konuda bize kaynak sağlıyor. Türk edebiyatıyla ilgili kaynaklar ve geniş kapsamlı sözlükler var. Kütüphane çok güzel ama adı da çok manidar. Bizden belki birkaç yaş büyük biri olan, 15 Temmuz şehidi Abdullah Tayyip Olçok’un isminin kütüphaneye verilmesi bizi çok duygulandırıyor. Rengarenk koltuklar, masalar ve bilgisayarlar, ışıklandırması ve kaynaklarıyla çok modern bir kütüphaneyi bizlere hediye ettiği için Meram Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz” 

Öte yandan Meram Belediyesi tarafından Kütüphane Haftası nedeniyle çok sayıda okula kitap desteğinde bulunuldu. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English