Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Meram'da '+1'im yeteneğimi keşfedin' sergisi

Meram Belediyesi ve Deha Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi işbirliğiyle düzenlenen “+1’im yeteneğimi keşfedin” isimli fotoğraf sergisi açıldı.

Meram’da ’+1’im yeteneğimi keşfedin’ sergisi
21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü münasebetiyle Meram Belediyesi ve Deha Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi işbirliğiyle düzenlenen “+1’im yeteneğimi keşfedin” isimli fotoğraf sergisi Meram Belediye Binası Hizmet Binası içerisinde açıldı.

Programa Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür, Deha Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yöneticileri ve eğitmenleri, öğrenci velileri ve özel öğrenciler katıldı.

Rabia Demirel ve down sendromlu öğrencilerin çektikleri fotoğrafların sergilendiği programda öğrencilere sertifikaları verildi. 

Down Sendromlu bireylerin eksiğinin değil fazlası olduğunu ifade eden Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Halil Coşkun, program nedeniyle Başkan Toru'ya teşekkür etti.

“BİZDEN EKSİKLİKLERİ YOK, FAZLALIKLARI VAR”

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü’nde böyle bir organizasyon yapmayı düşündüklerini belirtirken “Onların bizden eksiklikleri yok, fazlalıkları var. Onlar bizden farklı çünkü yargılamazlar, içlerinde kötülük yok, samimiler, ihlaslılar. Down sendromlu olmaları onları toplumdan farklı hale getirmiyor. Down sendromu bir hastalık değil genetik bir farklılıktır. Kendilerine bir hayat kurabilmek için ailelerine, arkadaşlarına ve toplumun duyarlılığına ihtiyaçları var. Toplumsal yaşamımızda onların daha da farkına vararak hayatı yakalayabilmelerine fırsat vermeliyiz. Önemli olan bedenlerdeki engel değil, yeter ki yüreklerimizde, zihinlerimizde, ruhlarımızda engeller olmasın. Biz Meram’da engelsiz bir yaşam için projelerimizi üretiyoruz. Kaldı ki hükümetimiz son 10 yılda gerek yaşlılar, gerek engelliler, gerekse hastalar ile ilgili sosyal devlet olmanın gereği olan pek çok yasal düzenlemeyi faaliyete geçirdi” dedi. 

AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü’nün sadece bir güne sığdırılamayacağını belirtirken, “Sadece bir gün değil geriye kalan 364 gün down sendromlu kardeşlerimizi unutmamak gerektiğini düşünüyorum. Buradaki kardeşlerimizin gözlerindeki umudu, barışı, saflığı temizliği gördükçe bizlere örnek teşkil etmesi gerektiğini düşünüyorum. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kromozomlar değil, gönüller bir olsun.” şeklinde görüş belirtti.

“HER BİREY ÜRETEBİLİYOR”

Down sendromunu, hatırlamanın ötesinde farkında olmak onun ortaya çıkardığı durumu yönetmek ve anlamaktır diyen Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ise “Nasıl dünyaya geleceğimizi tayin etme hakkımız yok. İnsan eşrefi mahlukat olarak, yaratılmışların en şereflisi olarak dünyaya gelir” dedi. İnsanların farklı nitelikleri olduğunu söyleyen Altunyaldız, “Kimisi duygusal olarak kimisi fiziksel olarak daha yeteneklidir. Ancak onları birleştiren bir unsur var ve hepsi insandır. Bizim için değerlidir. Toplumu yöneten insanların vazifesi de hiç kimseyi dezavantajlı konumda bırakmaksızın her bir vatandaşı topluma yararlı bireyler haline getirmektir. Down sendromlu kardeşlerimiz bugün ortaya bir eser koymuşlar ve burada sergileniyor. Demek ki her birey üretebiliyor. Yeter ki onlara ulaşabilelim ve anlayabilelim” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilere sertifikaları takdim edilirken, protokol üyeleri ve vatandaşlar sergiyi gezerek fotoğrafları incelediler. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English