Son Dakika Haberler

Eğitim-Bir-Sen: "Toplu sözleşmede, öğretim yılına hazırlık ödeneği bu yıla kıyasla 2018'de yüzde 7,62 artırılarak bin 130 liraya, 2019 yılı için yüzde 12,38 yükseltilerek bin 180 liraya çıkarıldı"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Eğitim-Bir-Sen, öğretim yılına hazırlık ödeneğinin 4. dönem toplu sözleşmesi kapsamında, 2018'de bu yıla oranla yüzde 7,62 artırılarak bin 130 liraya, 2019'da ise yüzde 12,38 yükseltilerek bin 180 liraya çıkartıldığını bildirdi.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, kamu çalışanları ve memur emeklilerinin 2018 ve 2019 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını içeren 4. Dönem Toplu Sözleşmesinin, hükümet ile sendikalar arasında salı günü imzalandığı anımsatıldı.

Toplu sözleşme kapsamında "Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Kolu" ile ilgili mutabakat metninin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile sendika Genel Başkan Vekili Latif Selvi tarafından imzalandığının belirtildiği açıklamada, hizmet koluyla ilgili yeni kazanımların elde edildiği vurgulandı.

Kazanımlar arasında öğretim yılına hazırlık ödeneğinde yapılan artışın önem arz ettiğine dikkat çekilen açıklamada, şunlara yer verildi:

"Toplu sözleşmede, öğretim yılına hazırlık ödeneği bu yıla kıyasla 2018'de yüzde 7,62 artırılarak bin 130 liraya, 2019 yılı için yüzde 12,38 yükseltilerek bin 180 liraya çıkarıldı. 24 saat süreyle nöbet tutan belletmenlere ödenen ilave 2 saatlik ücret 3 saate çıkarılarak belletici öğretmenlere ve gece nöbet tutanlara ilave artış sağlandı. Ayrıca, destekleme ve yetiştirme kurslarında görev alan memur ve hizmetlilere fazla çalışma ücretinin üç katı tutarında artırımlı ödeme yapılacak."

- "Müdür ve müdür başyardımcılarına ilave ek ders ücreti sağlandı"

Toplu sözleşme kapsamında 4/C'li personele yönelik yapılan ek ödeme artış miktarının aylık 256 liraya çıkarıldığı bilgisinin verildiği açıklamada, müdür ve müdür başyardımcılarına ilave 4 saat ek ders ücreti artışı sağlandığı bildirildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Haftada 20 saat ders niteliğinde yönetim görevi ücreti alan müdür ve müdür başyardımcılarının 2018 yılı toplam ek ders ücreti 2 bin 921 lira, 2019 yılı ek ders ücreti 3 bin 167 lira oldu. Ek ders ücretinin yüksek lisans yapmış olanlara yüzde 5, doktora yapmış olanlara yüzde 15 artırımlı ödenmesine devam edilecek. Müdür ve müdür başyardımcılarının 6 saat ders yükümlülüğünün 2 saat olarak uygulanmasına devam edilecek. Genel idari izinli olma durumu ile öğrencilerin sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılmaları nedeniyle ders/eğitim öğretim görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenlerin bu sürelerde belirtilen görevleri yapmış sayılması uygulaması sürecek. Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı ile diğer kurumlarda geçici görevlendirilen yöneticilerin daha yüksek tutarda ek ders ücretinden yararlandırılmasına devam edilecek."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English