Son Dakika Haberler

"Mazlum neredeyse Memur-Sen oraya koşuyor. Daha önce Bosna, Orta Afrika, Telafer ve Soma için yardım kampanyası yaptık. Toplanan yardımları ulaştırdık. Şimdi de Gazze'de yaraları sarmak için harekete geçtik. Ramazan ayında Müslümanların oruç tutmasını engelleyen Çin'i, elçilik önünde lanetledik. Bundan sonra da her zaman olduğu gibi yine Doğu Türkistan'a sahip çıkacağız" -Türkiye Doğu Türkistan Derneği Genel Başkanı Tümtürk: "Çin'e boyun eğmeyen Müslümanlar katlediliyor. Dünya kamuoyu sadece i

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Doğu Türkistan Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk ile bir araya geldi.

Memur-Sen'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Memur-Sen Genel Merkezi'ni ziyaret eden Tümtürk, Doğu Türkistan'da Uygur Türkleri'nin maruz kaldığı zorluklara ilişkin Gündoğdu ve Memur-Sen yönetimine bilgi verdi. 

Tümtürk, Çin'in Doğu Türkistan'da binlerce insanı katlettiğini, dünya kamuoyunun da hiçbir şekilde katliamlara tepki göstermediğini savundu.

Doğu Türkistan'da insanlık dışı bir zulmün yaşandığını vurgulayan Tümtürk, şunları kaydetti:

"Çin, Ramazan ayı boyunca oruç tutulmasını yasakladı. Çin'in abluka altına aldığı yerlerde baskı en üst düzeyde uygulandı. Yasaklar koyarak, insanların sokağa dökülmesini, bu sayede yapılan katliamlara gerekçe oluşturmayı istediler. Bayramın birinci günü yapılan saldırılarda binlerce Müslüman'ı katlettiler. Bu katliamın üzeri kapatıldı. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİK) gibi kuruluşlar bu katliamları görmezden geliyor. Çin hükümeti, samimiyetten uzak bir tavırla Gazze'de İsrail'in yaptığı katliamları kınadı ancak Doğu Türkistan'da katliamlara devam etti. Çin'e boyun eğmeyen Müslümanlar katlediliyor. Dünya kamuoyu sadece izlemekle yetiniyor."

Zulmün gözler önüne serilmesi için bağımsız gözlemcilerin bölgeye gitmesi gerektiğinin altını çizen Tümtürk, dünyada bir kamuoyu oluşturulmasının zorunluluğuna dikkat çekti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da Memur-Sen'in, dünya mazlumlarının sesi olmaya çalıştığını belirterek, "Mazlum neredeyse Memur-Sen oraya koşuyor. Daha önce Bosna, Orta Afrika, Telafer ve Soma için yardım kampanyası yaptık. Toplanan yardımları ulaştırdık. Şimdi de Gazze'de yaraları sarmak için harekete geçtik. Ramazan ayında Müslümanların oruç tutmasını engelleyen Çin'i, elçilik önünde lanetledik. Orucumuzu simit ve su ile açarak Çin'i protesto ettik. Bundan sonra da her zaman olduğu gibi yine Doğu Türkistan'a sahip çıkacağız" ifadelerini kullandı. 

Gündoğdu, Doğu Türkistan'a her türlü desteğe hazır olduklarını bildirdi. 

Görüşmede ayrıca, Doğu Türkistan için yapılabilecekler adına bir eylem planı da hazırlandı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English