Son Dakika Haberler

"Yeni cumhurbaşkanının Türkiye'nin demokratikleşmesine, sivilleşmesine, özgürleşmesine, kardeşlik iklimiyle bütünleşmesine, kalkınmasına liderlik yaparak 'Yeniden Büyük Türkiye' inşası ve kadim medeniyetimizin ihyası hedefine öncülük etmesini diliyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - ÖZCAN YILDIRIM - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili, "Yeni cumhurbaşkanının Türkiye'nin demokratikleşmesine, sivilleşmesine, özgürleşmesine, kardeşlik iklimiyle bütünleşmesine, kalkınmasına liderlik yaparak 'Yeniden Büyük Türkiye' inşası ve kadim medeniyetimizin ihyası hedefine öncülük etmesini diliyoruz" dedi.

Gündoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, bir asırlık vesayet ve darbe döneminin ardından son dönemde, demokrasi, özgürlük ve sivilleşme konularında önemli adımlar ve reformlar gerçekleştirdiğini söyledi.

Son yıllarda yapılan reformlarla "vesayet sistemine darbe indirildiğini" ifade eden Gündoğdu, şöyle konuştu:

"Milletin egemenliğini reddedenler tarafından vesayetin başmüfettişi olarak tasarlanan cumhurbaşkanlığı makamı, cumhurbaşkanı halk tarafından seçilmekle devletin başı olmak ve milletin birliğini temsil etmek hapsinden kurtulacak. Halkın seçtiği cumhurbaşkanı milletin devlete, devlet gücüne karşı korunmasında en önemli aktör haline gelecek."

Cumhurbaşkanlığı seçimini "özgürlüğe açılan kapı" olarak değerlendiren Gündoğdu, 12. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilen ilk cumhurbaşkanı olması dolayısıyla da tarihte farklı olarak anılacağını belirtti.

-"Birliğe ve dirliğe katkı sunacak bir süreç olmalı"

Gündoğdu, cumhurbaşkanının halkın oylarıyla seçilmesinin önemli sonuçlarının olacağını ifade ederek, şöyle devam etti:

"12. Cumhurbaşkanının belirlenmesine yönelik seçim süreci, adaylarıyla, siyasi partilerin yaklaşımıyla, seçim aşaması, sonuçların açıklanma ve yorumlanmasıyla cumhurbaşkanının halk tarafından seçimine ilişkin müktesebatı ve teamülleri oluşturmak gibi önemli bir işlevi de görecek. Büyük Memur-Sen ailesi olarak, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin milletimizin birliğine ve dirliğine katkı sunacak bir süreç olmasını temenni ediyoruz. Milletimiz için zafer ayı olan Ağustos'ta yapılacak seçimlerde halkın seçtiği yeni cumhurbaşkanının Türkiye'nin demokratikleşmesine, sivilleşmesine, özgürleşmesine, kardeşlik iklimiyle bütünleşmesine, kalkınmasına liderlik yaparak 'Yeniden Büyük Türkiye' inşası ve kadim medeniyetimizin ihyası hedefine öncülük etmesini diliyoruz."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English