Son Dakika Haberler

"Ben Cumhurbaşkanının kim olduğuna bakmam, nerede durduğuna bakarım. Diktatörlerin, darbecilerin değil mazlumların yanında yer alacak bir cumhurbaşkanı istiyoruz, her türlü vesayetle mücadeleyi sürdürecek bir cumhurbaşkanı istiyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Ben Cumhurbaşkanının kim olduğuna bakmam, nerede durduğuna bakarım. Diktatörlerin, darbecilerin değil mazlumların yanında yer alacak bir cumhurbaşkanı istiyoruz, her türlü vesayetle mücadeleyi sürdürecek bir cumhurbaşkanı istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Gündoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, üst düzey bürokratlar dışında maaşların enflasyon karşısında erimesinin söz konusu olmadığını belirtti.

Taban aylık zammının bu yıl için 175 lira brüt, 123 lira net maaş zammı sağladığını kaydeden Gündoğdu, 2015 yılı içinse birinci altı ay ve ikinci altı ay için ayrı ayrı yüzde 3 zam ve her iki dönem için enflasyon farkı öngören toplu sözleşmenin özellikle düşük ve orta maaş grubunda yer alan kamu görevlileri açısından daha yüksek oranlı zam ve daha yüksek yıllık gelir artışı sağladığını ifade etti.

Gündoğdu, bu oran ve yıllık gelir artışı tutarları karşısında, 2014 yılının ilk 5 ayı sonunda gerçekleşen yüzde 5,38'lik enflasyonun kamu görevlilerinin yüzde 85'lik bölümü açısından eriyen maaş zammı oluşturmasının mümkün olmadığını vurguladı. Gündoğdu, açıklamasında şunları kaydetti:

"2014 Ocak ayından geçerli olmak üzere net 123 lira, emekli kamu görevlilerinin net 146 lira maaş zammı elde etmesine bağlı olarak; yüzde 5,38 oranında gerçekleşen enflasyona rağmen kamu görevlilerimizin yüzde 85'i, emekli kamu görevlilerinin ise yüzde 90'ı açısından maaşlarının enflasyon karşısında erimesi durumu söz konusu değildir. Ayrıca, 2014 yılında kamu görevlilerinin maaşlarına yapılan zammın, bütün kamu görevlileri için eşit tutarda olacak şekilde seyyanen belirlenmiş olması karşısında, enflasyon farkının hesaplanmasında hangi oranın esas alınacağını belirlemek mümkün olmayacağı gibi herhangi bir oranın tercih edilmesi halinde enflasyon farkı kaynaklı maaş artışının sadece üst düzey maaş grubundaki bürokratların maaş zammı almasına neden olacağını da göz ardı etmemek gerekir."

-"Vesayetle mücadeleyi sürdürecek cumhurbaşkanı"

Cumhurbaşkanlığı seçimi ve çatı aday konusuna da değinen Gündoğdu, "Ben Cumhurbaşkanının kim olduğuna bakmam, nerede durduğuna bakarım. Durduğu yer mazlumun yanı, milletin yanıysa yüzde yüz destek veririz ama milletten oy alayım düşüncesiyle hareket edip, toplum mühendislerinin, faiz lobisinin yanında yer alıp İsrail'i otorite kabul edecekse, bunu bu millette biz de asla kabul etmeyiz. Diktatörlerin, darbecilerin değil mazlumların yanında yer alacak bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Her türlü vesayetle mücadeleyi sürdürecek bir cumhurbaşkanı istiyoruz" ifadelerini kullandı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English