Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Memur-Sen'den Soma'ya 301 bin liralık yardım

-Soma'daki maden faciası, Bosna Hersek'teki sel felaketi ve Müslümanlara yönelik saldırıların arttığı Orta Afrika Cumhuriyeti için kampanya başlatan Memur-Sen, toplanan yardımları yetkililere teslim etti -Memur-Sen'in kampanyası kapsamında, Soma'ya 301 bin, Orta Afrika Cumhuriyeti'ne 110 bin ve Bosna Hersek'e de 110 bin lira yardımda bulunulacak

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Memur-Sen'in Soma'daki maden faciası, Bosna Hersek'teki sel felaketi ve Müslümanlara yönelik saldırıların arttığı Orta Afrika Cumhuriyeti için başlattığı kampanya kapsamında toplanan yardımlar, yetkililere teslim edildi.

Memur-Sen Genel Başkan Vekili Günay Kaya, AFAD'ta düzenlenen basın toplantısında, dünyanın neresinde olursa olsun yardıma ihtiyacı olan tüm insanlara ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. 

Konfederasyona bağlı sendikaların imkanlarını birleştirerek yardım kampanyası düzenlediğini belirten Kaya, "Soma'da kaybettiğimiz 301 canımız ve 77 milyon yaralımız var. Bu bağlamda 301 ailemizin her birine biner lira olmak üzere, 301 bin lirayı AFAD'a teslim ediyoruz. Orta Afrika Cumhuriyeti'nde yaşanan dramlar nedeniyle oradaki mazlumlar için de 110 bin lirayı AFAD'a teslim edeceğiz" dedi.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Memur-Sen olarak mazlumların yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayan Kaya, "Bugün yaraları sarma günüdür, bugün acıları dindirme günüdür, bugün devlet-millet el ele vererek imkanlarını birleştirerek Soma'daki kardeşlerimizin acısını azaltma günüdür" diye konuştu.

Kaya, AFAD'dan sonra İHH yetkililerine de Bosna Hersek için 110 bin liralık çeki teslim edeceklerini bildirdi.

AFAD Yönetim Hizmetleri Dairesi Başkanı Melih Rüştü Çalıkoğlu da Memur-Sen ile Soma ve Orta Afrika için yaptığı yardımlar dolayısıyla bir araya geldiklerini dile getirdi.

Acıların paylaştıkça azaldığına işaret eden Çalıkoğlu, Soma'daki maden faciasından sonra yardımda bulunan tüm vatandaşlara, kurumlara ve Memur-Sen'e teşekkürlerini iletti.

Çalıkoğlu, AFAD olarak yaşanan olaylardan sonra yardım topladıklarını vurgulayarak, "İnsanlarımızın acılarını azaltmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda Orta Afrika, Balkanlar gibi yurt dışında acı çeken insanlara da yardım eli uzatmaya çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Memur Sen Başkan Vekili Kaya, Soma'ya 301 bin ve Orta Afrika Cumhuriyeti'ne de 110 bin liralık çekleri AFAD Yönetim Hizmetleri Dairesi Başkanı Çalıkoğlu'na verdi. 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English