Son Dakika Haberler

Lösemi hastası 8 yaşındaki Melis nakille sağlığına kavuştuktan sonra boşalttığı hastane odasında bu kez mermer kemik hastalığıyla mücadele eden 11 aylık Berk tedavi görüyor Baba Yalçın İnal: "Sosyal medyada düzenlenen kampanyalar sayesinde bugüne kadar 2 bin kişi kan bağışında bulunmuştu. Nakil için uygun kordon bağı ise Singapur'da bulundu. Ramazan Bayramı sırasında veya hemen sonra nakil yapılacağını biliyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İZMİR (AA) - EFSUN YILMAZ - Sosyal medyada başlatılan kemik iliği kampanyasıyla gündeme gelen lösemi hastası 8 yaşındaki Melis, nakille sağlığına kavuştuktan sonra boşalttığı hastane odasında aylar sonra bu kez mermer kemik hastalığıyla mücadele eden 11 aylık Berk İnal iyileşmeyi bekliyor. 

Manisa'nın Kula ilçesinde yaklaşık 1 yıl önce dünyaya gelen ve doğumundan 1 hafta sonra hastaneye kaldırılan osteopetroz hastası Berk'in itfaiyeci babası Yalçın İnal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun süredir uygun kemik iliği nakli için Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde beklediklerini anlattı.

Halk arasında mermer kemik olarak bilinen hastalığın sağırlık, körlük, dalak büyümesi, solunum sıkıntısı, büyüme geriliği ile ilerlediğini ve çok küçük yaşlarda ölümle sonuçlandığını kaydeden İnal, itfaiyeci arkadaşları tarafından başlatılan kampanyalar sayesinde yaklaşık 2 bin kişinin kan verdiğini söyledi.

Uygun kordon bağının ise aylar sonra Singapur'da bulunarak Türkiye'ye getirildiğini anlatan Yalçın İnal, Berk'in de ambulansla Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'ne sevk edildiğini ve tedavi programının düzenlendiğini ifade etti.

Son kontrollerin ardından Berk'in kemoterapiye başlatılacağını dile getiren Yalçın İnal, "Kemoterapi bugün veya yarın başlayacak. Muhtemelen bayramdan sonra da nakil işlemi yapılacak" dedi.

Kemik yapımı ve yıkımı arasındaki denge bozulduğu için önce gözlerin zarar gördüğünü söyleyen İnal, şu anda Berk'in yüzde 80 oranında göremediğini, ancak nakil sayesinde hastalığı en hafif şekilde atlatmayı istediklerini dile getirdi. 

Nakille sağlığına kavuşan oğlunu bir an önce kucağına almak istediğini anlatan Yalçın İnal, "Oğlumu İzmir'e tedavi için değil artık gezmek için getirmek istiyorum. Ailece çok zor bir süreçten geçtik. Bir an önce iyileşip evimize gitmek istiyoruz" diye konuştu.

-Melis sağlığına kavuşmuştu

Öte yandan, Berk'in 2013 yılı sonunda "Melis'e can ver" kampanyası sayesinde hayata tutunan lösemi hastası Melis Akbaş'ın aylar önce boşalttığı odada kaldığı öğrenildi. 

Melis'in annesi Sevil Akbaş'ın çağrısı üzerine sosyal medyada "Melis'e can ver" başlığıyla kemik iliği kampanyaları başlatılmış, binlerce kişi donör olmak üzere kan örneği bağışlamıştı. 

Haftalar süren arayışın ardından yurt dışındaki bir donörden alınan kemik iliği kök hücresi Melis Akbaş'a Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi'nde nakledilmişti.

Melis, kemik iliğinin uyum sağlamasından sonra 17 Ocak'ta taburcu edilmişti. 

 

 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English