Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Mehmet Oğuz, Çumra'daki yatırımları anlattı

Çumra, Konya şehir merkezine en yakın ilçe konumunda bulunuyor. Son yıllarda ilçede büyük değişim yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor. Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz görevdeki 3 yılını KONTV'de değerlendirdi. Gündem Özel Programına konuk olan Oğuz eğitim ve spor yatırımlarına özellikle dikkat çekti.

Çumra Belediye Başkanı Dr. Mehmet Oğuz KONTV ekranlarından canlı olarak yayınlanan Gündem Özel Programında Yaşar Toy'un konuğu oldu.

65 bin nüfusun içinde 15 bin öğrenci yetiştiren Çumra'da eğitim yatırımlarının özel bir yeri var. Diriliş gençliği projesi ile öne çıkan ilçedeki öğrencilerin tarih ve maneviyat bilinci ile yetişmesine büyük önem veriliyor.

Çumra Belediye Başkanı Dr. Mehmet Oğuz, "Çatalhöyük Çumra'nın içinde olmasına rağmen, 40-50 yaş grubundaki insanlara sorduğumuzda hala Çatalhöyük'e gitmeyenleri gördük. Dedik ki 15 bin çocuğumuz Çatalhöyük'ü görecek, çocuklarımıza gezdireceğiz diye başladık ve her gün Çatalhöyük seferlerimiz devam ediyor. Bunun yanında Çanakkale ve Bursa gezilerimiz devam ediyor." dedi.

Belediye bütçesi ile birçok yatırımın hayal olduğunu özellikle vurgulayan Mehmet Oğuz Büyükşehir ve hükümet destekli yatırımlarla Çumra'nın ivme yakaladığını söyleyerek, "İlk defa 24 derslikli bir imam hatip lisesi eklendi. 16 derslikli sağlık meslek lisesi bitti. 24 derslikli Cumhuriyet Lisesi bitti, 8 derslikli Numan Danış okulumuz bitti. Özellikle takdir etmem gereken biri var, Gençlik ve Spor Müsteşarımız Faruk Özçelik... Önümüzü açtı. Gençlik merkezimiz inşaatı bitti, yarı olimpik yüzme havuzumuz onun da inşaatı tamamlandı." dedi.

Sosyal yatırımlara da büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Oğuz, 53 mahalleye ve ilçe merkezine 1 yıl içinde birçok park ve yeşil alan kazandırıldığını söyledi, bir esere özellikle dikkat çekti. 

Oğuz, "Çumra'ya en büyük hizmetleri veren Sultan Abdülhamit Han adına büyük bir eserin inşaatı devam ediyor. Abdülhamit Han parkı, 40 bin metrekare üzerinde, Çumra'nın en büyük parkı olacak. Bir yıl gibi sürede inşallah bitireceğiz" dedi.

"Kurumlar arası işbirliği ile Çumra'nın çehresi değişti, değişmeye de devam edecek" diyen Başkan Oğuz son olarak Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki Türkiye'ye ilişkin, " Recep Tayyip Erdoğan, 100 yıldır Abdülhamit Han'ın hayali olan Mavi Tüneli ilçemize kazandıran, Abdülhamit Han'ın Hicaz demiryolunu, hızlı tren haline getirerek Çumra'ya sunan, bütün yol projelerini duble yol haline getirerek yine Çumra'nın hizmetine sunan bizim hakikaten Çumra'yı Çumra yapan en büyük eserlerin sahibi bir tanesi Abdülhamit Han’dır ve torunu Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ben tekrar yuvasına hoş geldin demek istiyorum, belki bize yakışmaz ama efsane geri dönüyor. Açıklayacağı paketlerle Çumra için Konya için ülkemiz için de güzel bir gelecek olacak." dedi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English