Son Dakika Haberler

Karaciğer yetmezliği tanısı konan bebek için sosyal medyada yapılan yardım çağrısına cevap veren bir çocuk annesi kadın, yaptığı bağış ile bebeğin hayata tutunmasını sağladı Bağışçı Yurdusev: "Etik Kurul'da neden gönüllü olduğumu sordular, 'benim de çocuğum var, onun başına bir şey gelse, çaresiz kalsam ne yaparım' dedim"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İZMİR (AA) - İzmir'de karaciğer yetmezliği tanısı konan 2,5 aylık bebek, sosyal medyada yapılan çağrıya yanıt veren bir anneden alınan karaciğer dokusunun nakli ile hayata tutundu.

İzmir'de ev hanımı Tuğba Demirbaş (27) ile iş adamı Adil Demirbaş (27) çifti, 3 Nisan'da ikinci çocukları Mehmet'i kucaklarına aldı. Sağlıklı dünyaya gelen Mehmet, iki aylık olduğunda ateşlenince hastaneye kaldırıldı. Yapılan tetkikler sonunda Mehmet bebeğe nedeni belirlenemeyen karaciğer yetmezliği tanısı konuldu.

Kentteki özel bir hastaneye sevk edilen bebeğe, karaciğer nakli kararı alındı ancak aileden uygun donör bulunamadı. Bunun üzerine dayı Hüsamettin Alemdar, sosyal medya üzerinden gönüllü karaciğer donörüne ihtiyaçları olduğunu bildirerek, yardım çağrısında bulundu.

Balıkesir 6 Eylül Belediyesinde veteriner hekim olarak çalışan bir çocuk annesi Sinem Yurdusev (27), yardım çağrısına olumlu yanıt verdi. Yapılan testlerde uygun donör olduğu tespit edilen Yurdusev'den 22 Haziran'da gerçekleşen operasyonla alınan karaciğer dokusu Mehmet bebeğe başarıyla nakledildi.

- "Ben bu çocuğu kurtarabilirim"

Mehmet bebeği hayata bağlayan Sinem Yurdusev, sosyal medyadaki yardım çağrısını ilk gördüğünde "Ben bu bebeği kurtarabilirim" dediğini aktararak, konuyu anlattığı eşinin de "hemen yola çıkalım" diyerek kendisine destek verdiğini ifade etti.

Yardım isteyen ailenin hangi ilde olduğunu öğrendikten sonra yola çıktıklarını dile getiren Yurdusev, şunları kaydetti:

"Hastaneye geldiğimizde aile şaşkınlık içindeydi, kimse inanamıyordu. Sonuçlar olumlu çıkınca bir daha sordular, ben her şeyi, risklerini bilerek geldiğimi söyledim. Hem oğluma kardeş olması hem de Mehmet'in benim hücrelerimle nakil öncesi tanışması için emzirme izni istedim, kabul ettiler. Mehmet'in nakil öncesi süt annesi oldum.

Etik kurulda neden gönüllü olduğumu sordular, 'benim de çocuğum var, onun başına bir şey gelse, çaresiz kalsam ne yaparım', dedim. Çaresizliği bilmek gerek. 5 günde iyileşip taburcu oldum. Nakil nedeniyle oğlumu sütten kestim, nakil sürecinde ağabeyimin Malatya'da düğünü vardı, gidemedim. Ama olsun, ben çok mutluyum. Mehmet iyi. Ben anneyim, bir daha olsa yine yaparım.”

- "Görünce oğlumu kurtaracağını hissetim"

Bir mucize yaşadıklarını belirten anne Tuğba Demirbaş ise aileden uygun verici bulunamamasıyla büyük çaresizlik yaşadıklarını ifade etti.

Sosyal medyadaki çağrı sonrası çok arayanın olduğunu dile getiren Demirbaş, "Kimi kan aranıyor sanmış, kimi 'yara izi kalacak' diye vazgeçti. Maddi çıkar peşinde olanlar da oldu. Her geçen gün umutlarımız azalırken Balıkesir'den arandık. Sahurda yola çıkacaklarını söyleyen Sinem Yurdusev, eşi ve 2 yaşındaki oğluyla geldi. Sinem Hanım'ı görür görmez, içime doğdu, oğlumu kurtaracağını hissettim. Doktorlarımız uygun bulunca nakil gerçekleşti. Nakil sürecinde eşi ve oğlu kayınvalidemlerde kaldı. Oğlu, onlara 'dede, babaanne' demeye başlamış. Bir aile gibi olduk. İğneden korkuyormuş ama nakil ameliyatına girdi. O çok cesur bir insan. Mehmetime, bize hayat verdi, kahramanımız oldu."




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English