Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Mehmet Babaoğlu'ndan Konya-Beyşehir ile Gembos yoluna ilişkin açıklama

AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, "Konya – Beyşehir bölünmüş yolu, Seydişehir Tünelleri ve Akseki yolu ile Gembos-Antalya yolunun tamamlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Devlet yatırımı ve ödemeleri bakımından hiçbir sorun yok. İhaleyi kazanan müteahhitler çalışmalarını tamamladıkça ödeneklerini sıkıntısız şekilde alıyorlar." dedi.

Mehmet Babaoğlu’ndan Konya-Beyşehir ile Gembos yoluna ilişkin açıklama
AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, Konya ve ülke gündemini İl Başkanlığı’nda değerlendirdi.

AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Tekin ile Mehmet Ünüvar, Babaoğlu’na basın toplantısında eşlik etti.

İşte Mehmet Babaoğlu’nun basın toplantısından öne çıkan başlıklar:

"1980 darbesi sonrasında darbeci cunta tarafından toplumumuza dayatarak uygulamaya geçirilen 1982 Anayasasına dair en köklü değişimi yapacak, Güçlü bir Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin önünü açacak 18 Maddelik Anayasa değişikliği teklifimizi uzun müzakereler sonrası Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçirdik. AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin desteğiyle kabul edilen teklifi Sayın Cumhurbaşkanımızın da geçtiğimiz hafta onaylamasıyla 16 Nisan’da son kararı verecek olan Milletimize sunuyoruz. 

Eksiksiz olarak AK Partili tüm milletvekillerimizin ortak teklifi ile Meclis’e sunulan ve teklife başından bu yana destek veren Milliyetçi Hareket Partisi dışında kalan partiler, ‘Biz darbe Anayasası’ndan mutluyuz, böyle devam etmek istiyoruz’ anlayışı ile Meclis’te yasama görüşmelerini engellemek, yavaşlatmak için ellerinden geleni yaptılar. 

15 Temmuz FETÖ hain darbe girişimi ve akabinde terör unsurlarının ülkemize korkunç saldırılarında ortak amaç bölgede güç haline gelen, denge unsuru olan ve hızla büyüyen Türkiye’yi geriye götürmek. Ama artık Türkiye eski Türkiye değil, bize inanan milletimizle birlikte inşa edeceğiz İnşallah. 

Çağı yakalamak, dünyanın gelişmiş ülkeleri arasında yer almak, gerçek manada refah düzeyi yükselmiş bir ülke olmak istiyorsak bizimde kendimizi yenilememiz gerekiyor. Biz, kendimizin ikbalini değil memleketin ikbalini düşünerek adımlarımızı attık, bundan sonra da böyle olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın defalarca dile getirdiği gibi; biz, hepimiz geçiciyiz, mesele bizden sonraki nesillere güçlü bir emanet bırakabilmek.

Bu doğrultuda Güçlü bir Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini getirmek üzere milletimizin görüşüne sunduğumuz 18 Maddelik Anayasa Değişikliği teklifimizin 4 ana hedefi var: 

1.    Vesayetin ortadan kalkması, demokratikleşme, milletin yeniden güç kazanması,
2.    Güven ve istikrar altında hızlı ekonomik kalkınma,
3.    Hızlı karar alabilecek güçlü bir yönetimle Türkiye’nin uluslararası alanda daha güçlü bir aktör hale gelmesi.
4.    Yüzde 50 ve üzeri oy gerektiren ve birlikteliği beraberinde getirecek bu sistemle huzurun sağlanması…

Milletimize sunulan değişiklikte ana hatlarıyla; 

Madde 1: Mahkemelerin bağımsız ve tarafsızlığına vurgu yapılmaktadır.

Madde 2: Milletvekili sayısı 600’e çıkarılmaktadır.

Madde 3: Seçilme yaşı 18’e indirilmektedir.

Madde 4: TBMM ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin düzenleme yapılmaktadır.

Madde 5: TBMM’nin görev ve yetkileri yeniden düzenlenmektedir.

Madde 6: TBMM’nin bilgi edinme ve denetim yolları düzenlenmektedir. 

Madde 7: Cumhurbaşkanlığı adaylığı ve seçimi ve görev süresi düzenlenmektedir.

Madde 8: Cumhurbaşkanının görev ve yetkileri düzenlenmektedir. 

Madde 9: Cumhurbaşkanının cezai sorumluluğuna ilişkin düzenlemeleri içermektedir. 
 
Madde 10: Cumhurbaşkanı Yardımcıları, Cumhurbaşkanına vekalet ve Cumhurbaşkanının boşalması hallerine ilişkin düzenleme ile Cumhurbaşkanı Yardımcıları ve Bakanların cezai sorumluluklarına ilişkin düzenlemeleri içermektedir.

Madde 11: TBMM ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yenilenmesine ilişkin düzenlemeleri içermektedir. 

Madde 12: Olağanüstü hal yönetimine ilişkin düzenlemeleri içermektedir.

Madde 13: Askeri yargıya son verilerek yargı birliğinin sağlanmasına ilişkin düzenlemeler yapılmaktadır.
Madde 14: Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu yeniden düzenlenerek Hakim ve Savcılar Kurulu oluşturulmasına ilişkin düzenleme yapılmaktadır.

Madde 15: Bütçe ve kesin hesap kanununa ilişkin düzenlemeleri içermektedir. 

Madde 16: İdari – Uyum Değişiklikleri yapılarak anayasa ile ilgili tüm metnin uyarlanması yapılmıştır.

Madde 17: Seçim tarihi vb. bazı geçici hükümleri içermektedir. 

Madde 18: Yürürlük ve halk oylaması konularına ilişkin düzenlemeleri içermektedir.

Yüksek Seçim Kurulu Halkoylaması Takvimi’ni açıkladı, seçmen listeleri askıya çıktı. Süreci kararlılıkla ve emin adımlarla devam ettiriyoruz. AK Parti olarak Halkoylaması kampanyamıza, bu hafta 25 Şubat Cumartesi günü Ankara’da bir tanıtım programıyla başlayacağız İnşallah.

Parti olarak sloganımız ‘Kararımız Evet’ ve sahada milletimize paketi anlatmak için 16 Nisan’a kadar çalışacağız. Sonuçta karar milletimizindir. Biz, kendimizi ne kadar iyi anlatırsak o kadar güçlü bir evet çıkar bunun farkındayız. İnşallah güçlü Türkiye’ye inanan kardeşlerimizle birlikte sahada olacağız. Bunun ilk ısındırma turlarını Cumartesi günü gerçekleştirdik. AK Parti İl Teşkilatı olarak İlçe Danışma Meclisi ve Mahalle Yönetimleri toplantılarındaydık. 
Tüm milletvekillerimiz il teşkilatı üyelerimizle birlikte ilçelerimize gittiler. Teşkilatlarımız halkoylaması çalışmalarına şimdiden başlamış, heyecan dorukta. Biz de Derbent, Hüyük, Derebucak ve Beyşehir’de toplantılarına katıldık.

Daha iki gün önce Şanlıurfa’da hain bir saldırı ile 1’i çocuk 2 şehit verdik ve 17 yaralımız var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı yaralılarımıza Allah’tan acil şifalar diliyorum. İşte meselemiz bu; içerideki terörü yok etmek için ülkemiz için tehdit oluşturan, teröristlerin yuvalandığı bütün her yeri temizliyoruz İnşallah.

Son olarak Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yaptığı kararlı operasyonlar sonucunda El - Bab bölgesinde kontrolü büyük ölçüde sağladık. Ülkemiz için tehdit oluşturan unsurlarda gerektiğinde artık yerinde ve sınır ötesinde mücadele eden bir Türkiye var şükürler olsun. İnanıyorum ki gelecek nesillerimize bu kararlı mücadelenin sonunda terörün olmadığı bir ülke emanet edeceğiz. 

KONYA YATIRIMLARI

AK Parti Konya Milletvekilleri olarak Konyamız için çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz. İlimiz yatırımlarıyla ilgili tüm milletvekillerimizle birlikte Bakanlıklarımızla görüşmeler yapıyor, projeleri takip ediyor, kurum ve vatandaşlarımızın talepleriyle yakından ilgileniyoruz.  

Bir yandan Konya Ovası’na havza dışından yeni su kaynakları transferine yönelik olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığımız nezdinde çalışmalarımız devam ediyor. DSİ bu anlamda çalışmalarını yürütüyor. Diğer yandan Konya Merkez ve ilçelerimize kaliteli içme suyu teminine yönelik çalışmaları takip ediyoruz.

KOP İdaremiz koordinasyonunda yürütülen KOP Eylem Planı kapsamında yapılan çalışmaları takip ediyor ve yeni dahil olan illerle birlikte sayısı 8’e yükselen KOP Bölgesine daha fazla yatırım gelmesi için Bölge milletvekillerimizle birlikte hareket ediyoruz. KOP kapsamında her yerleşim yerine bir gölet veya sulama projesi yapma çalışmalarına, arazi toplulaştırması çalışmalarına devam ediyoruz. Diğer yandan sanayi ve ticaret yönelik, sosyal hayata yönelik çeşitli projeleri de yürütüyoruz.

BEYŞEHİR, GEMBOS YOLLARI

Devam eden ulaştırma projelerini sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Konya – Beyşehir bölünmüş yolu, Seydişehir Tünelleri ve Akseki yolu ile Gembos-Antalya yolunun tamamlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Devlet yatırımı ve ödemeleri bakımından hiçbir sorun yok. İhaleyi kazanan müteahhitler çalışmalarını tamamladıkça ödeneklerini sıkıntısız şekilde alıyorlar. 

Beyşehir ilçemize bağlı ve adını tüm dünyaya duyurmuş Üzümlü ve Huğlu mahallelerimizin av tüfeği sanayisini geliştirmek ve güçlendirmek ve onları yivli tüfek üretimi ile ülkemizin savunma sanayiine katkı yapar hale getirmek için çalışmalar yaptık.  Savunma Sanayi Müsteşarımızı, Sanayi Genel Müdürümüzü, TSE Genel Müdürümüzü, Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcımızı, İktisadi Sektörler Genel Müdürümüzü ve beraberlerindeki heyeti bölgede misafir ederek, yerinde çalışmaları görmelerini ve buralarda yapılabilecekleri konuştuk. 
Gelen ziyaretçilerin hepsi kapasiteyi görünce çok etkilendiler ve bu iki mahallemizin başarısını tebrik ettiler. 

Yivli tüfek üretimi hususunda Milli Savunma Bakanımızın talimatlarıyla bir çalışma başlatıldı ve üretimin önü açıldı. Şimdi üretim izni için başvurular başlayacak. Ayrıca Milli Savunma Bakanımız da bu iki mahallemizi en kısa sürede ziyaret edecek. 

Diğer yandan Kalkınma Bakanlığımız Üzümlü ve Huğlu’da silah sektörünün gelişimi için bir rapor çalışması yapıyor. Bu kapsamda Kalkınma Bakanımız Üzümlü ve Huğlu’yu ziyaret edecek. 

Bu arada, geçen hafta İçişleri Bakanlığımızın çıkardığı ve bazı tip av silahlarının ruhsatlandırma ve satışını etkileyecek bir genelge nedeniyle İçişleri Bakanlığımızı ziyaret edip, yanlış anlaşılmaya müsait konuların açığa kavuşturulmasını talep ettik. Yeni bir genelge ile durum düzeltildi. Bu vesileyle tekrar duyurmak istiyorum; Kanunlar çerçevesinde üretilen av silahlarının ruhsatlandırılması, satışı ve kargo ile taşınmasında herhangi bir engel bulunmamaktadır.   

TOKİ ile Tarım–Köy Projesi çalışmalarına devam ediyoruz. Bazı ilçelerimizle tip projeler hazırlayarak TOKİ Başkanımıza ilettik. İnşallah kısa bir süre sonra projeler onaylanarak talepler toplanmaya başlayacak. 

KOSGEB aracılığıyla geçtiğimiz günlerde esnafımıza 50.000 TL’lik bir destek başlatmıştık. Büyük bir talep olması nedeniyle Hükümetimiz bu desteği vermeye devam kararı aldı.  

Çiftçi kardeşlerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan borçlarını yeniden yapılandırarak öteliyoruz.

Geçen hafta Plan Bütçe Komisyonu’ndan görüşülen toplumun farklı kesimlerini ilgilendiren önemli bir torba yasayı bu hafta Meclis Genel Kurulunda görüşeceğiz. 

Kabul edilmesi durumunda; 

Belediyelerce imara açılıp, satılan arazilerden Hazinenin açtığı davalar sonucu Hazine mülkiyetine geçenler, tekrar kişilere bedelsiz olarak devredilecek.

2007 yılında yeniden yapılandırmadan yararlanmadığı için toplu kefalet sorumluluğu süren çiftçilerin toplu kefalet sorumluluğunun kaldırılması için başvuru süresi 31 Aralık 2017 olarak değiştiriliyor.

Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketinin (TEDAŞ) elektrik tüketiminden kaynaklanan alacaklarından vadesi bugün itibarıyla geldiği halde maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla ödenmemiş olanlar yeniden yapılandırılacak.

TEDAŞ'ın tarımsal sulamada kullanılan elektrik tüketiminden kaynaklanan alacakları da yeniden yapılandırılacak. 

Vergisini düzenli ödeyenlere yüzde 5 indirim getirilecek.

Esnaf Ahilik Sandığı kurulacak. Son 3 yıl içinde 600 gün faaliyetini sürdüren ve Esnaf Ahilik Sandığı primi ödemiş olanlara 180 gün, 900 gün faaliyetini sürdürenlere 240 gün, bin 80 gün faaliyetini sürdürenlere 300 gün süreyle Esnaf Ahilik Sandığı ödeneği verilecek.

Biliyorsunuz bizim bölge olarak en önemli ihtiyacımız su. Son alınan yağış tahminlerine göre Konya Kapalı havzasına yağan ortalama 40 cm karla 4,7 milyar m3 civarında bir su kazanımı oldu. Tabi bu suyun bir kısmı buharlaşmakta veya havza dışına gitmektedir. Ayrıca yağan karların henüz erimediğini ve barajlara akışa geçmediğini de hatırlatmak isterim. Bu nedenle depolamalarımız henüz istediğimiz seviyeye gelmedi. İnşallah yağışların bundan sonra da devam etmesiyle bu yıl çiftçimizin yüzü gülecek, barajlarımız dolacak. 

Konya ilinde tarım alt yapısını modern hale getirecek arazi toplulaştırma rakamlarına gelince; 2016 yılı çalışma programı kapsamında, Seydişehir, Doğanhisar, Beyşehir, Çumra, Selçuklu, Karatay, Ereğli, Meram, Akşehir, Derebucak, Hüyük, Altınekin, Akören, Güneysınır, Karapınar, Sarayönü İlçe merkezi olmak üzere 16 ilçe ve 157 mahallemizde yaklaşık 500.000 ha alanda Arazi Toplulaştırma (AT) ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri (TİGH) çalışmaları devam ediyor. 7 ilçe ve 43 mahallede 228.000 ha’da AT ve TİGH projeleri hazırlanarak ihalesi yapılmak üzere bakanlığa gönderilmiş durumda, Karatay, Karapınar, Emirgazi, Ereğli ilçelerinin merkez ve bir kısım mahallelerinde proje hazırlık çalışmaları devam etmekte.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (6)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • A
    Araştırmacı
    7 yıl önce

    Konya Beyşehir bölünmüş yol çalışması dizilerde bile alay konusu olmuş durumda herkes dalga geçiyor artık yıllardır tamamlanmadı ve halen doğru düzgün hiçbir çalışma yok.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • BC
    BİTMEYEN ÇİLE
    7 yıl önce

    beyşehir konya yolu bitmeyen ÇİLE

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • AK
    Ahmet K
    7 yıl önce

    Beyşehir yolu da farklı değil. Artık bitsin şu yol. 7 yılda 90 km yol yapımı mı sürer

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • B
    Bahri
    7 yıl önce

    Babaoğlu sen sözünü tutan biliriz ama bu yol 2053 ten önce bitmezzzz

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • V
    Vatandaş
    7 yıl önce

    Konya Yerli otomobil fabrikası ne oldu? Asıl ondan bahset.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • S
    SabriG
    7 yıl önce

    Gembos yolu mu? O yol bittiği yıllarda artık araba kalmayacak. Herkesin uçan dairesi olacak.

    • Cevapla
    • Begen (12)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English