Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Meclis'te tatil bitiyor, yoğun mesai başlıyor

Meclis, bir haftalık ara tatilin ardından, yoğun mesai yapacağı bir haftaya daha giriyor.

Meclis’te tatil bitiyor, yoğun mesai başlıyor
TBMM Genel Kurulunda, tasarımı da teşvik kapsamına alan, Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun ile Bazı KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülecek.

Tasarıya göre, bilimsel yarışmalarda ilk üçe giren öğrencilere ilgili dallardaki lisans programlarına yerleştirilmelerinde ek puan uygulanacak.

Yeni oluşturulan ihtisas teknoloji geliştirme bölgeleri; destek, teşvik, muafiyet ve istisnalardan yararlanabilecek. Yazılım ve Ar-Ge faaliyetlerinde olduğu gibi, tasarım faaliyetlerinden elde edilen kazançlar da 31 Aralık 2023'e kadar gelir ve kurumlar vergisinden müstesna tutulacak.

Türkiye'nin Ar-Ge ve yenilik ekosistemini güçlendirmek için, istihdama etkisi önemli olan yabancılara süresiz çalışma izni verilebilecek.

Ar-Ge ve tasarım personeli ile kurumlara vergi istisnaları ve destekler getiriliyor. Ar-Ge projesi kapsamında yurtdışından yapılacak alımlar gümrük vergisi, her türlü fon, damga vergisi ve harçtan müstesna tutulacak.

Genel Kurulda, Türk Silahlı Kuvvetleri deniz unsurlarının; Aden Körfezi, Somali karasuları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde görev süresinin 10 Şubat 2016 tarihinden itibaren bir yıl daha uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresi de görüşülecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda bakanlık bütçeleri görüşülecek

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu da bakanlıkların 2016 yılı bütçelerini görüşmeye devam edecek.

Buna göre, 8 Şubat Pazartesi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Rekabet Kurumu'nun; 9 Şubat Salı günü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün bütçeleri görüşülecek.

10 Şubat Çarşamba günü Sağlık Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığının; 11 Şubat Perşembe günü Milli Eğitim Bakanlığı, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, Yükseköğretim Kurulu ve üniversitelerin bütçeleri ele alınacak.

12 Şubat Cuma günü ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Türkiye Su Enstitüsünün 2016 yılı bütçeleri görüşülecek.

- Anayasa Mutabakat Komisyonu

4 Şubat Perşembe günü ilk toplantısını yapan Anayasa Mutabakat Komisyonu, 10 Şubat Çarşamba günü çalışmalarına devam edecek.

TBMM Adalet Komisyonu, 9 Şubat Salı günü yapacağı toplantıda, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısını görüşecek.

TBMM Anayasa Komisyonu, Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu'nun yürürlüğe girmesinden sonra karşılaşılan sorunlar, uygulama, yeniden değerlendirilmesi gereken hususlar ve çözüm önerileri konusunda sunum almak için 11 Şubat Çarşamba günü toplanacak.

Milli Savunma Komisyonu ise 10 Şubat Salı günü gerçekleştireceği toplantıda, askeri ve savunma sanayi alanındaki 7 kanun tasarısını görüşecek. Komisyon, 11 Şubat Çarşamba günü de Savunma ve Havacılık Sanayi İmalatçıları Derneğinden brifing alacak.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English