Son Dakika Haberler

Meclis, AK Parti Olağanüstü Kongresinden sonra yoğun mesai yapacağı bir haftaya giriyor.

Meclis’i yoğun hafta bekliyor
TBMM Genel Kurulunda, 24 Mayıs Çarşamba günü CHP'nin, "24 Aralık 2016 tarihinde yazılı aşaması yapılan avukatlar için adli yargı hakim ve savcı adaylığı ile idari yargı hakim adaylığı sınavının sonuçlarını etkilediği" iddiasıyla Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında gensoru açılmasına ilişkin verdiği önerge görüşülecek.

Genel Kurulda, 23 Mayıs Salı ile 25 Mayıs Perşembe günleri ise bazı uluslararası anlaşma ve mutabakat metinlerinin onaylanmasına ilişkin kanun tasarıları ele alınacak.

- AK Parti Grubu basına kapalı toplanacak

AK Parti Grup Toplantısı 23 Mayıs Salı günü günü yapılmayacak, ancak 24 Mayıs Çarşamba günü basına kapalı Grup Toplantısı yapılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bugünkü olağanüstü kongrede AK Parti Genel Başkanı seçilecek olması dolayısıyla, AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım'ın bu görevi sona erecek.

Başbakan Yıldırım, AK Parti Genel Başkanlığı görevinin yanı sıra, AK Parti TBMM Grup Başkanlığı görevini de yürütüyordu. Yıldırım, Genel Başkanlık görevinden ayrılmasıyla Siyasi Partiler Kanunu uyarınca Grup Başkanlığı görevini de bırakmış olacak.

Bu nedenle, AK Parti Grubu 24 Mayıs günü basına kapalı toplanacak; bu toplantıda Binali Yıldırım'ın yeniden AK Parti TBMM Grup Başkanlığı görevine seçilmesi bekleniyor.

Bu durumda Yıldırım, Başbakanlık görevinin yanı sıra, seçilmesi halinde AK Parti TBMM Grup Başkanı ve tüzük değişikliğinden sonra da Genel Başkan Vekili görevlerini birlikte yürütebilecek.

Siyasi Partiler Kanunu'nun 26. maddesinde, "Partinin genel başkanı milletvekili ise parti grubunun da başkanıdır; değilse grup başkanı grup üyeleri arasından iç yönetmelikte gösterilen yöntemle seçilir." deniliyor.

- Sanayi ve üretime destek tasarısı

Meclisin bu haftaki önemli gündem maddelerinden birisini de sanayi ve üretime destek amacıyla geçen hafta TBMM Başkanlığına sunulan tasarı oluşturacak.

Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, 23 Mayıs günü TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda görüşülecek.

Tasarıya göre, kamu yararı kararı alınan yatırımlar için zeytinlik sahalarında yatırım yapılmasına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı izin verebilecek. Bakanlık bu yetkisini gerektiğinde valiliklere devredebilecek.

İşletmelerin organize sanayi, serbest, endüstri ve teknoloji geliştirme bölgeleri ile sanayi sitelerinde yapacakları yatırımlar, damga ve emlak vergileri ile harçlardan muaf olacak.

Organize sanayi bölgelerindeki meslek yüksekokullarında öğrenim gören her bir öğrenci için eğitim desteği yapılabilecek. Yükseköğretim Kalite Kurulu oluşturulacak.

Sanayi siciline kayıtlı işletmelerin elektrik kullanımlarından kesilen TRT payı kaldırılacak.

Kıyı dolgu alanlarda özel hastane dışında sağlık tesisi ile alternatif alan bulunmaması durumunda, Bakanlar Kurulu kararıyla endüstri bölgeleri kurulabilecek. OSB'lerin su, elektrik ve doğalgaz gelirleri haczedilemeyecek ve amacı dışında kullanılamayacak.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English