Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

MEB Müsteşar Yardımcısı Kurt Ürdün'de

Kurt başkanlığındaki Türk heyeti, Ürdün Yüksek Öğretim Bakanlığı Genel Sekreteri Vehadine ile bir araya geldi

Anadolu Ajansı haberine göre;
AMMAN (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, Ürdün Yüksek Öğretim Bakanlığı Genel Sekreteri Ahid el-Vehadine ile görüştü.

Resmi temaslarda bulunmak üzere dün Ürdün'e gelen Kurt ile beraberindeki MEB Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Bülent Çiftci, başkent Amman'daki Yüksek Öğretim Bakanlığında, Bakan'a vekalet eden Genel Sekreter Vehadine ile bir araya geldi.

Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Zorlu ile Türkiye'nin Amman Büyükelçisi Murat Karagöz ve Ürdün'deki Yunus Emre Türk Kültür Merkezi (YETKM) Müdürü Yunus Emre Canbay'ın da hazır bulunduğu görüşmede, yüksek öğretim başta olmak üzere eğitim alanında iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konusu ele alındı.


MEB Müsteşar Yardımcısı Kurt, Türkiye ile Ürdün arasındaki tarihi dostluk bağlarına dikkati çekerek, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin üzerinden yaklaşık 70 yıl geçtiğini belirtti.

İki ülke arasında birkaç ay önce eğitim alanında bir mutabakat zaptı hazırlandığına kaydeden Kurt, bu anlaşmanın imzalanmasına büyük önem verdiklerini dile getirdi.

"Yermuk Üniversitesinde Türk Dili ve Edebiyatı bölümünün açılması yönünde bir girişim var. Öte yandan iki ülke arasındaki üniversitelerde diplomaların tanınması da önemli." diyen Kurt, Ürdün'ün Türkiye'deki 60 üniversitenin diplomasını kabul ettiğini ve bu sayının artmasını temenni ettiklerini söyledi.

Kurt, "Türkiye'de okuyan bin 541 Ürdünlü öğrencimiz var. Bunlardan 42'si burslu olarak okumaktadır. Son 5 yılda 250 Ürdünlü öğrenciye burs sağlandı." bilgisini aktardı.

Kurt, Ürdün'de okuyan Türk öğrencilerin, yurt meselesi başta olmak üzere karşılaştıkları bazı sıkıntıların çözümü için bakanlığın çalışma yapmasını istedi.

- Ürdün'deki Türk öğrencilerin sıkıntıları

Türkiye'nin Amman Büyükelçisi Karagöz de Ürdün'de yüksek öğrenim görmek isteyen Türk öğrencilerin, konaklama ve üniversitelerin yüksek harçları konusunda bazı sıkıntılar yaşadıklarını anlattı.

Ürdün Yüksek Öğretim Bakanlığı Genel Sekreteri Vehadine de iki ülke arasında eskiye dayanan güçlü ilişkiler olduğuna dikkati çekerek, turistik bir gezi yapmak isteyen Ürdün vatandaşlarının ilk seçeneğinin Türkiye olduğunu söyledi.

Vehadine, ülkesindeki 32 üniversitede 40 bini yabancı, 300 bin öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, "Hükümet, Türkiye ile Ürdün arasında eğitim alanında anlaşmaya varılan mutabakat zaptına güçlü destek vermektedir. Biz bunu imzalamaya hazırız." diye konuştu.

Kurt başkanlığındaki heyetin yarın, Ürdün Eğitim ve Öğretim Bakanı Ömer er-Razzaz ile bir araya gelmesi bekleniyor.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English