Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

MEB-İstanbul Ayvansaray Üniversitesi iş birliği protokolü

MEB Müsteşarı Tekin: "İstanbul Ayvansaray Üniversitesi, bu protokolle mesleki ve teknik eğitim alanında öğrencilerimizin doğru tercih yapması için kendilerine görsel imkanlar sunuyor. Bu çalışmayı, işin ruhuna ve formatına uygun biçimde kendi bünyesindeki öğrenci ve yetkililerle yapıyor" İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Yazıcı: "Bu iş birliği ile mesleki eğitimin farkındalığını, Türkiye'de yaygınlığını ve yapılan seçimlerin daha bilinçli yapılmasını hedefliyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, "İstanbul Ayvansaray Üniversitesi bu protokolle mesleki ve teknik eğitim alanında öğrencilerimizin doğru tercih yapması için kendilerine görsel imkanlar sunuyor. Bu çalışmayı, işin ruhuna ve formatına uygun biçimde kendi bünyesindeki öğrenci ve yetkililerle yapıyor." dedi.

MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile İstanbul Ayvansaray Üniversitesi arasında bakanlığın Tevfik İleri Konferans Salonu'nda iş birliği protokolü imza töreni düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Tekin, törende yaptığı konuşmada, bakanlığın son yıllarda mesleki eğitim konusunda önemli çalışmalar yaptığını belirterek, "Geçen yıl yaptığımız düzenlemelerle mesleki ve teknik eğitim alanında yılların birikmiş problemleri halledildi ve sektörde en ciddi sıkıntı olarak karşımıza çıkan, sektörle eğitim arasındaki işbirliği veya iletişim kopukluğunu giderecek tedbirler alındı." diye konuştu.

Sektörün ihtiyaç duyduğu ara elemanları yetiştirebilecek nitelikte mesleki ve teknik eğitim kurumlarının açılmasına özen gösterdiklerini kaydeden Tekin, bu kapsamda tematik meslek liseleri açtıklarını belirtti.

Tekin, tematik meslek liselerinin mesleki eğitimde ivme yaşatacağını vurgulayarak, "Şu anda mesleki ve teknik eğitimdeki yüzde 50'nin altındaki öğrenci oranımızı hem nicelik hem de nitelik olarak üst noktalara taşımak hedefindeyiz." ifadesini kullandı.

İstanbul Ayvansaray Üniversitesi'ne teşekkür eden Tekin, şunları söyledi:

"İstanbul Ayvansaray Üniversitesi bu protokolle mesleki ve teknik eğitim alanında öğrencilerimizin doğru tercih yapması için kendilerine görsel imkanlar sunuyorlar. Bu çalışmayı, işin ruhuna ve formatına uygun biçimde kendi bünyesindeki öğrenci ve yetkililerle yapıyor. Ancak bu kadar güzel bir format kurgulanabilirdi."

Tekin, prensip olarak sektörde karşılığı olan ve işlevsel protokoller yapmayı tercih ettiklerini bildirdi.

- "Seçimlerin daha bilinçli yapılmasını hedefliyoruz"

İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Tolga Yazıcı, "Bu iş birliği ile mesleki eğitimin farkındalığını, Türkiye'de yaygınlığını ve yapılan seçimlerin daha bilinçli yapılmasını hedefliyoruz. İş birliği sayesinde Milli Eğitim Bakanlığımızın yıllardır süren mesleki eğitim hamlesini güçlendirmeyi amaçlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Mesleki eğitimde yapılan seçimlerin daha bilinçli yapılmasının öncelikleri arasında olduğunu ve mesleki eğitimin gelişmesi için çalışacaklarını ifade eden Yazıcı, protokolde emeği geçen bakanlık yetkililerine teşekkür etti.

- Alan tanıtım videoları ücretsiz çekilecek

Protokol kapsamında, İstanbul Ayvansaray Üniversitesi'nce meslek tercihi yapacak öğrencilere doğru, anlaşılır ve sade bir şekilde mesleklerin anlatılması amacıyla mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında faaliyet gösteren 53 alan ve 205 dala ait 3-4 dakikalık tanıtım videoları ücretsiz çekilecek.

Çekimi yapılan tanıtım videoları ilçe ve il milli eğitim müdürlüklerine gönderilerek, 8. ve 9. sınıf rehberlik dersinde gösterimleri sağlanacak.

Mesleki yüksek okullardaki alanların tanıtımının yer aldığı videoların, mesleki ve teknik eğitim ortaöğretim 12. sınıf öğrencilerine gösterimi yapılacak.

Törene, MEB Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay ile üniversitenin yetkilileri de katıldı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English