Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

MEB, engelli öğrencileri iş dünyasıyla buluşturuyor

-Bakanlık, yarın İstanbul'da başlayacak ve Anadolu Ajansının "Global İletişim Ortağı" olduğu MÜSİAD Uluslararası Fuarı'nda meslek liselerinde okuyan engelli öğrencileri iş dünyasıyla buluşturacak -Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Güngör: "Engellilerin iş hayatındaki istihdamı 'koca bir denizin içinde bir damla' gibi. Özel sektör, bu istihdamı sağlayarak hem bir sosyal sorumluluğu yerine getirebilir hem de okullarımızdaki eğitimin güçlenmesine katkıda bulunabilir"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yarın İstanbul'da başlayacak MÜSİAD Uluslararası Fuarı'nda meslek liselerinde okuyan engelli öğrencileri iş dünyasıyla buluşturacak.

İstanbul'da iki yılda bir düzenlenen ve Asya'dan Avrupa'ya, Ortadoğu'dan Afrika ülkeleri ve Türki Cumhuriyetlere kadar uzanan bir coğrafyadaki şirketlerin ve iş adamlarının katıldığı ve Anadolu Ajansının "Global İletişim Ortağı" olduğu MÜSİAD Uluslararası Fuarı, 26-30 Kasım tarihlerinde 15. kez düzenlenecek. 

Milli Eğitim Bakanlığı da bu yıl 500 yerli ve yabancı katılımcının stant açacağı, 102 ülkeden 7 bin iş adamını ve 200 bin ziyaretçiyi, 100 bin metrekare alana yayılmış 8 salonda bir araya getirecek fuara engelli öğrencilerin ortaya çıkardığı ürünlerle ilk kez katılım sağlayacak. 

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, MEB' e bağlı 846 meslek lisesinde 35 bine yakın engelli öğrencinin eğitim aldığını anlattı. 

Hafif, orta ve ağır düzeydeki engellilerin matbaa, tesisat, kimya, motorlu araçlar, metal, tekstil, inşaat ve cam, gıda ve tarım teknolojileri alanları ile el sanatları, mobilya ve iç dekorasyon, konaklama ve seyahat, yiyecek ve içecek hizmetleri, güzellik ve saç bakımı alanlarında mesleki eğitimler aldığını dile getiren Güngör, programların öğrencileri iş dünyasına önce staj sonra da kalıcı olarak kazandırma amaçlı yürütüldüğünü ifade etti. 

MÜSİAD tarafından bu yıl 15. kez düzenlenecek fuara ilk kez bakanlık olarak katılım sağlayacaklarını bildiren Güngör, "Amacımız öğrencilerimizi iş dünyasıyla tanıştırmak. Öğrencilerimizin stajlarını daha etkin hale getirdikten sonra onları iş dünyasıyla ilişkilendirip okul sonrası istihdamlarına katkıda bulunmak istiyoruz" dedi. 

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki liselerde eğitim alan engelli öğrencilerin iş dünyası için gerekli olan tüm eğitimi aldıklarına ve programların da ihtiyaca göre revize edildiğine işaret eden Güngör, "Bu fuarla birlikte iş dünyası ile yakın temasımız olacak. Öğrencilerimiz, mesleki eğitimleri sonunda ortaya çıkardıkları ürünlerini iş dünyası için stantlarda sergileyecekler" bilgisini verdi.  

-Protokol imzalanacak 

Güngör, fuarın ardından MÜSİAD yönetimiyle bir protokol imzalayacaklarını da bildirdi. Protokolün, öğrencilerin stajlarını daha işlevsel hale getirmeyi amaçladığını dile getiren Güngör, şöyle konuştu:

"Bu stajlardan sonra da umuyoruz ki iş dünyası da hem sosyal sorumluluk kapsamında hem de engellilerle ilgili bir konsept geliştirme adına öğrencilerimizi istihdam edecekler. 

Engellilerin iş hayatındaki istihdamı 'koca bir denizin içinde bir damla' gibi. Her sektör bizim elemanlarımızı rahatlıkla istihdam edebilir. Özel sektör, bu istihdamı sağlayarak hem bir sosyal sorumluluğu yerine getirebilir hem de bu okullarımızdaki eğitimin güçlenmesine katkıda bulunabilir. 

Bundan sonra da buna benzer fuarlara da katılacağız ve böylece oralarda neler yapıldığını iş dünyasına tanıtacağız. İş dünyasının taleplerini de anlayıp kendi programlarımızı da bu taleplerle doğru orantılı olarak revize edeceğiz."

Celil Güngör, grafik, fotoğraf, giyim, üretim teknolojisi, hayvan sağlığı, müzik aletleri yapımı, pazarlama ve perakende, aile ve tüketici hizmetleri ile ayakkabı ve saraciye teknolojileri konusunda da yeni programlar açmayı planladıklarını sözlerine ekledi. 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English