Son Dakika Haberler

"Bakanlığımızın merkez ve taşra teşkilatında görev yapan FETÖ ile irtibatlı yaklaşık 34 bin kamu personeli ihraç edilmiştir. 15 Temmuz darbe girişiminin hemen sonrasında, bu yapıya ait olan özel öğretim kurumlarında çalışan 20 bin 292 öğretmenin çalışma izinleri valiliklerce iptal edilmiş, bin 424 özel öğretim kurumu ile 848 özel öğrenci yurdu kapatılmıştır" "15 Temmuz direniş ve diriliş ruhu, mukaddes bir emanet olarak korunmaya ve geleceğimizin inşasına rehberlik etmeye devam edecek, ülkemizin

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanlığınca, merkez ve taşra teşkilatlarında görev yapan FETÖ ile irtibatlı yaklaşık 34 bin kamu personelinin ihraç edildiği, örgüte ait özel öğretim kurumlarında çalışan 20 bin 292 öğretmenin çalışma izinlerinin valiliklerce iptal edildiği bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'ne ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, 15 Temmuz gece yarısına doğru başlayan ve ertesi gün öğle saatlerine kadar devam eden kanlı ve vahşi bir saldırıyla, tarihin kaydettiği en büyük ihanet girişimlerinden biriyle karşı karşıya kalındığı belirtilerek, TSK içinde örgütlenmiş FETÖ üyesi bir grup cuntacı askerin, milleti ve milli iradeyi hiçe sayarak hain bir darbe teşebbüsünde bulunduğu hatırlatıldı.

Milletin, üzerine açılan ateşlere, atılan bombalara, yöneltilen tehditlere, gözlerinin önünde şehit edilen insanlara rağmen meydanı darbecilere bırakmadığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla, inancını, vatanını, milletini, demokrasiyi ve hukuk devletini savunmak üzere herkesin sokaklara çıktığı ve darbecilere karşı tarihte eşi benzeri görülmemiş bir kahramanlık destanının yazıldığı o gecede 'Çanakkale Ruhu' yüzyıl sonra yeniden canlanmış ve tarihe altın harflerle yazılan bir direniş ve diriliş öyküsüne, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi'ne hayat vermiştir.

Bugün itibarıyla birinci yılını idrak ettiğimiz bu zafer vesilesiyle bir kez daha belirtmek isteriz ki şanlı geçmişimizden devralınan 15 Temmuz direniş ve diriliş ruhu, mukaddes bir emanet olarak korunmaya ve geleceğimizin inşasına rehberlik etmeye devam edecek, ülkemizin FETÖ ve benzeri her türlü vesayet ve terör odağına yönelik haklı mücadelesi büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürülecektir."

- Bakanlığın FETÖ'yle mücadele çalışmaları

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, devletinin tüm kurum ve kuruluşlarıyla milletiyle bir bütün olarak FETÖ'nün eğitim alanındaki açık ve gizli varlığını ortadan kaldırmaya yönelik çalışmaları kararlılıkla sürdürdüğü ifade edilen açıklamada, 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk haftasında ülke genelindeki resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 15 Temmuz kahramanlarının zaferini gelecek nesillere anlatmak adına etkinlikler düzenlendiği aktarıldı.

Açıklamada, Bakanlıkça, 15 Temmuz gecesini anlatan ve "darbe, cunta, demokrasi ve cumhuriyet" gibi kavramları kısa ve özlü bir şekilde açıklayan "15 Temmuz Sözlüğü"nün de yer aldığı broşür ile geçmiş yıllardaki askeri darbelerin anlatıldığı kısa bir demokrasi kitapçığının öğrencilere dağıtıldığı bildirildi.

Darbe girişimine karşı mücadele eden ve şehit düşen kahramanların isimlerinin 81 ilde 430 okula verildiği belirtildi.

Açıklamada, FETÖ'nün eğitim alanındaki varlığını ve faaliyetlerini bütünüyle sona erdirecek somut tedbirlerin alındığı, terör örgütü ile irtibatlı ve iltisaklı kurum, kuruluş ve kişilerin disiplin iş ve işlemlerine ilişkin süreçlerin hızlandırıldığı kaydedildi.

Açıklamada şu bilgiler verildi:

"Bu kapsamda, Bakanlığımızın merkez ve taşra teşkilatında görev yapan FETÖ ile irtibatlı yaklaşık 34 bin kamu personeli ihraç edilmiştir. 15 Temmuz darbe girişiminin hemen sonrasında, bu yapıya ait olan özel öğretim kurumlarında çalışan 20 bin 292 öğretmenin çalışma izinleri valiliklerce iptal edilmiş, bin 424 özel öğretim kurumu ile 848 özel öğrenci yurdu kapatılmıştır."












Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English