Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Mantıku't Tayr" minyatür sergisi açıldı

Her biri bir insan tiplemesini yansıtan kuşlar, ilahi vuslatı simgeleyen "Simurg" ve insan nefsinin aşması gereken 7 mertebeyi anlatan sergi, 31 Mart'a kadar ziyaret edilebilecek

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Feridüddin Attar'ın "Mantıku't Tayr" eserinden esinlenilerek hazırlanan "Mantıku't Tayr-Kuşların Şarkısı" isimli minyatür sergisi açıldı.

Minyatür sanatçısı Özcan Özcan ve öğrencileri tarafından hazırlanan eserlerin yer aldığı sergi, Kuveyt Türk Sergi Salonu'nda sanatseverlerle buluştu.

Açılış etkinliğinde konuşan Özcan, Türkiye'de kültür ve sanatın birleşemediğini ve bunun gelişim açısından büyük bir sorun olduğunu söyledi.

Özcan, çalışmaların nasıl olacağına öğrencileriyle karar verdiğini ifade ederek, "Çalışmalarımızın, geleceğe yönelik bir imza olmasını ve Selçuklu'nun Anadolu'da oturtmaya çalıştığı ama zamanla kaybolan bir kültürün yeniden ortaya çıkmasını istedik. Biz, aynı yönde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bundan sonra da yapacağımız örneklerle çalışmalarımızı biraz daha ileriye taşımayı istiyoruz." diye konuştu.

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan da kültür varlıklarının gelecek nesillere aktarılması yönünde faaliyetler yürüttüklerini dile getirdi.

Uyan, sergiye ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Feridüddin Attar hazretleri, büyük bir mutasavvıf ve aynı zamanda edebiyatçı. Bir özelliği de Müslümanın esir edilemeyeceğini, şehadetiyle göstermesidir. Onun 'Mantıku't Tayr' eserinden yola çıkarak bu eserlerin hazırlanması da bizim için ayrıca kıymetli. Bu minyatürlerden yola çıkarak hazırlanan kitabın da çok faydalı olacağını düşünüyorum. Bu tür çalışmaların devamının gelmesini ümit ediyorum."

- 2 yılda tamamlandı

Sergide, koleksiyondaki kuş figürlerinin yer aldığı, edebi metinlerle zenginleştirilen ve sergiyle aynı ismi taşıyan çocuklara yönelik öykü kitabı da tanıtıldı.

Kuveyt Türk Kültür Yayınları tarafından çıkarılan kitabın yazarı Ayşenur Kapusuz ise serginin daha önce İstanbul, Beyrut, Ankara ve Amasya'da sanatseverlerin beğenisine sunulduğunu aktardı.

Çalışmaların yaklaşık 2 yılda tamamlandığını belirten Kapusuz, çalışmalarla, çocukların zihin ve gönül dünyalarına hitap ederek, sanat, estetik ve manevi değerleri aktarmayı hedeflediklerini vurguladı.

Her biri bir insan tiplemesini yansıtan kuşlar, ilahi vuslatı simgeleyen "Simurg" ve insan nefsinin aşması gereken 7 mertebeyi anlatan sergideki yaklaşık 30 eser, Kuveyt Türk'ün "İslam Sanatları Koleksiyonu"na katıldı.

"Mantıku't Tayr-Kuşların Şarkısı" minyatür sergisi, 31 Mart'a kadar ziyaret edilebilecek.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English