Son Dakika Haberler

Kemalpaşa ilçesinde kendisini darp ettiği iddia edilen çay bahçesi işletmecisini tabancayla öldüren polis memuru müebbet ve 10 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmaya başladı

Anadolu Ajansı haberine göre;
İZMİR (AA) - Kemalpaşa ilçesinde kendisini darp ettiği gerekçesiyle çay bahçesi işletmecisini tabancayla vurarak öldürdüğü iddia edilen polis memuru, müebbet ve 10 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlandı.

İzmir 10 .Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Vedat Sabuncu'yu "Haksız tahrik altında kasten öldürme", Beyhan Karakaya ve Ali Karakuş'u "silahla tehdit etmek? suçlarından müebbet ve 10 yıl hapis cezası istenen tutuklu sanık polis Ö.Y. ile tarafların avukatları katıldı.

Polis memuru Ö.Y'ye yönelik öldürülme ihbarı geldiği için güvenlik güçleri duruşma salonunda, dışında ve adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Mahkeme heyeti, salona tarafların birinci derecedeki yakınları ve tanıklar dışında izleyici almadı.

Sanık polis Ö.Y, kız arkadaşının mesire alanında bulunan masada oturduğunu, kendisinin de ayran almaya gittiğini, giriş ve masa ücreti için kendisinden para isteyen iş yeri sahibi ve çalışanlarıyla tartıştığını, hakarete uğradığını ve darp edildiğini anlattı. Ertesi gün konuşmak için çay bahçesine gittiğinde iş yeri sahibi Vedat Sabuncu'nun "akıllanmadın mı" diyerek kendisini tahrik edici konuşmalar yaptığını öne süren Ö.Y, "Elini beline atınca, silah çıkaracağını sanarak ben de beylik silahımı çıkarttım. Vedat, 'Hadi yapsana' diye laf attı. Diğer iki kişinin de bana doğru geleceklerinden korktum. Silahı Vedat'ın belinden aşağıya doğru ateşledim. Kaç el ateş ettim bilmiyorum. Daha sonra jandarma karakoluna gidip silahımla teslim oldum" dedi.

Müşteki olarak ifade veren maktul Vedat Sabuncu'nun eski eşi Beyhan Karakaya ise ilk gün yaşanan kavganın ardından Ö.Y'nin kendilerine tepki gösterdiğini, ertesi gün iş yerine gelip silahla ateş ettiğini belirterek, "Vedat'a yerdeyken de ateş ediyordu. Kendisine ' Ne yaptın ablam, üç çocuğumuz vardı ' deyince 'Hepinizi öldüreceğim' diye bulunduğumuz yere doğru iki el ateş etti. Eğilince kurşun isabet etmedi" şeklinde ifade verdi. 

Müşteki Ali Karakuş da benzer yönde ifade vererek sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.

Sanık Ö.Y'nin kız arkadaşı Filiz D. ise, çay bahçesindeki görevlilere Ö.Y'nin polis olduğunu söylediğini, yanlarına gelen iş yeri sahibi Vedat Karakuş'un hakaretlerde bulunduğunu, tartışma yaşanmasının ardından 4-5 kişinin Ö.Y'ye saldırdığını, kafasına demirle vurduklarını ve yaraladıklarını söyledi. Filiz D, ertesi gün Ö.Y'nin kendisine ?Adamı vurdum. Teslim oldum. Bir daha beni arama? şeklinde mesaj attığını anlattı.

Mahkeme heyeti, eksik evrakların tamamlanmasına, tanıkların dinlenilmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

İzmir'in Kemalpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğünde görev yapan  polis memuru Ö.Y, kız arkadaşıyla birlikte 5 Nisan günü gittiği Yiğitler mahallesindeki çay bahçesinde iş yeri çalışanlarıyla tartışmış, çıkan kavgada Ö.Y. iş yerinde çalışanlar tarafından darp edilmişti. Olayın ardından hastanede tedavisini yaptıran Ö.Y, ertesi gün çay bahçesine tekrar dönerek, kendisini darp edenler arasında bulunan işletmeci Vedat Sabuncu (43) ile tartışmış, Sabuncu'yu silahla yalamıştı. Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Sabuncu, yaşamını yitirmişti.

Olayın ardından silahıyla birlikte teslim olan Ö.Y'ye darp nedeniyle 7 günlük iş görmez raporu verilmişti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English