Son Dakika Haberler

İngiltere Başbakanı May: "(İngiltere ile ABD polis teşkilatları arasında yaşanan kriz) Başkan Trump'a, kolluk kuvvetlerimiz arasında paylaşılan istihbaratın güvende tutulması gerektiğini açıkça söyleyeceğim" İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, yararlıların bulunduğu çocuk hastanesini ziyaret etti

Anadolu Ajansı haberine göre;
LONDRA (AA) - İngiltere Başbakanı Theresa May, Manchester'da düzenlenen terör saldırısıyla ilgili detayların ABD medyasına sızdırılması nedeniyle İngiliz ve ABD güvenlik güçleri arasında yaşanan krize ilişkin, "Başkan Trump'a, kolluk kuvvetlerimiz arasında paylaşılan istihbaratın güvende tutulması gerektiğini açıkça söyleyeceğim." dedi.

Başbakanlıkta üst düzey güvenlik bürokratlarının da katılımıyla yapılan acil durum kabine toplantısına (COBRA) başkanlık eden May, toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

Manchester'daki bombalı saldırının ardından "kritik" basamağına yükseltilen terör tehdit seviyesini değerlendiren May, "Olaya ilişkin yürütülen soruşturmada ilerleme kaydedildi ancak Ortak Terör Analiz Merkezi tarafından değerlendirilen tehdit seviyesi 'kritik' basamağında kalacak." diye konuştu.

Bugün Brüksel'deki NATO Zirvesi'ne katılacağını hatırlatan May, saldırıyla ilgili ayrıntıların ve bazı fotoğrafların ABD medyasına sızdırılmasının ardından İngiliz ve ABD polis teşkilatları arasında yaşanan krize de değindi. Zirvede ABD Başkanı Donald Trump'la yapacağı görüşmede konuyu gündeme getireceğini belirten May, "Başkan Trump'a, kolluk kuvvetlerimiz arasında paylaşılan istihbaratın güvende tutulması gerektiğini açıkça söyleyeceğim." ifadesini kullandı.

May, yarın da İtalya'da yapılacak G7 Zirvesi'ne katılacağını ve bu toplantıda diğer liderlerle birlikte terörle mücadele konusunu masaya yatıracaklarını söyledi.

- Kraliçe Elizabeth'ten çocuk hastanesine ziyaret

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth de Manchester'da bir çocuk hastanesini ziyaret etti.

Hastanede görev yapan sağlık çalışanlarından saldırının yaşandığı geceye ilişkin bilgi alan Kraliçe 2. Elizabeth, tedavi gören yaralılar ve yakınları ile de görüştü.

İngiltere'de iç istihbarat servisi MI5 bünyesindeki Ortak Terör Analiz Merkezi, terör tehdit seviyesini salı akşamı "ciddi"den "kritik"e yükseltmişti. Bu, İngiltere'deki terör tehdit seviyeleri skalasında en yüksek basamağı teşkil ediyor.

Manchester Arena konser salonunda pazartesi gecesi pop müzik sanatçısı Ariana Grande'nin konserinin sonunda yaşanan bombalı saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 22 kişi hayatını kaybetmiş, 59 kişi yaralanmıştı. Polis, saldırgan Salman Abedi'nin de patlama sırasında öldüğünü bildirmişti.

İngiliz basınında bugün yer alan haberlerde, Manchester saldırısıyla ilgili ayrıntıların ve fotoğrafların ABD medyasına sızdırılması nedeniyle İngiliz polisinin ABD'li yetkililerle bilgi paylaşımını durdurduğu iddia edilmişti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English