Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Mahkeme başkanından FETÖ sanıklarına 15 Temmuz tepkisi

Adana'da FETÖ/PDY'ye yönelik 12'si tutuklu 63 eski polisin yargılandığı davada mahkeme başkanı ByLock tespit ve değerlendirme tutanağındaki verileri kabul etmeyen sanıklara, "Bu teröristler milletin üzerine tankla yürüdü unutmayın" sözleriyle tepki gösterdi

Anadolu Ajansı haberine göre;
ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik 12'si tutuklu 63 eski polisin yargılandığı davada mahkeme başkanı ByLock tespit ve değerlendirme tutanağındaki verileri kabul etmeyen sanıklara, "Bu teröristlerin milletin üzerine tankla yürüdüğünü unutmayın." ifadeleriyle tepki gösterdi.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Ercan Kurtgöz, Zekeriya Çam, İbrahim Erdoğan, İbrahim Karatepe, Murat Özcan, Yunus Demir, Seral Ünsal, Mustafa Karabörk, Cuma Ali Keçe, İbrahim Karatosun, Mehmet Arslan ve Veli Tecirli ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Duruşmada ilk olarak savunma yapan sanık Kurtgöz, mahkemeye gelen dijital veri inceleme raporlarını kabul etmediğini ve kimseye ByLock programı yüklemediğini söyledi.

Örgüt üyesi olmadığını belirten Kurtgöz, ByLock kullanmadığını ifade etti.

Mahkeme başkanı ise sanık Kurtgöz'e, "Tahliye edilen iki sanık ısrarla kendilerine ByLock'u senin yüklediğini söylüyor. Dijital veri inceleme raporlarındaki tespitlere göre yoğun olarak ByLock'u kullanmışsın. Bu teröristlerin milletin üzerine tankla yürüdüğünü unutmayın. Masum insanlarımız şehit oldu. Devlet kimseye kumpas kurmaz." diyerek tepki gösterdi.

Mahkemede savunma yapan diğer tutuklu ve tutuksuz sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek tahliye ya da beraatlerini istediler.

Cumhuriyet savcısı ise mevcut delil durumu ve kuvvetli suç şüphesi nazara alınarak tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verilmesi yönünde mütalaasını sundu.

Mahkeme heyeti de tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına, haklarında yeni delil olarak ByLock içerikleri gelen tutuksuz sanıklar Mustafa Koray Mehirli ve Selim Çevirici hakkında tutuklanmak üzere yakalama emri çıkarılmasına ve ByLock kullanıcısı oldukları yeni tespit edilen tutuksuz sanıklar Ali Yılmaz, Hüseyin Durmuş ile Erdinç Zincirkıran'ın tutuklanmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English