Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Madenciler hem istihdamı hem ihracatı artırmak istiyor

Turkmag Madencilik Sinter Manyezit Fabrikası Müdürü Hüseyin Genç: "15 milyon dolar ihracatı iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. Bazı orman ve patlayıcı madde izinlerimizin çıkmamasından dertliyiz. Bunun önümüzdeki günlerde hızla çözülerek tarafımıza olumlu dönüş yapılmasıyla istihdam ve ihracatı artıracağız" Erzurum Valisi Okay Memiş: "Hedefleri inşallah süresi dolan ocakların ruhsatının yenilenmesi. Yeni ocaklarla en az 600 kişiyi daha istihdam etmek istiyorlar. Erzurum valisi olarak atandığım g

Anadolu Ajansı haberine göre;
ERZURUM (AA) - Türkiye'de sinter manyezit üreten 3 büyük firmadan biri olan Turkmag Madencilik Sinter Manyezit Fabrikası Müdürü Hüseyin Genç, "15 milyon dolar ihracatı iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. Bazı orman izinlerimizin, patlayıcı madde izinlerimizin çıkmamasından dertliyiz. Bunun önümüzdeki günlerde hızlı şekilde çözülerek, tarafımıza olumlu dönüş yapılmasıyla istihdam ve ihracatı artıracağız." dedi.

Erzurum Valisi Okay Memiş, Aşkale Kaymakamı Mehmet Aksu ile Aşkale ilçesinde faaliyet gösteren Turkmag Madencilik Sinter Manyezit Fabrikası'nı ziyaret etti.

Fabrika müdürü Hüseyin Genç ve işletme sahibi Salih Cihan'dan yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi alan Memiş, daha sonra baret takıp fabrikayı ve maden ocağını inceledi.

Ruhsatı dolan ocakların ruhsatlarının yenilenmesi ve maden çıkarmak için kullanılan patlayıcı madde kullanımı konusunda gerekli izinlerde kolaylık sağlanması konusunda Vali Memiş'ten talepte bulunan fabrika yöneticileri, bu sorunların giderilmesiyle ihracatı ve istihdamı artıracaklarına dair söz verdi.

Vali Memiş, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, 400 kişiyi istihdam eden firmanın ürettiği madeni, yarı mamul olarak yurt dışına ihraç ettiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Türkiye'deki bu işi yapan 3 büyük firmadan birisi burası. Firmanın çalışan ve yöneticileriyle bir araya geldik. Bizden birtakım istekleri oldu, benim gördüğüm bir takım eksikler var onları da ben ilettim. Hedefleri inşallah süresi dolan ocakların ruhsatının yenilenmesi. Yeni ocaklarla en az 600 kişiyi daha istihdam etmek istiyorlar. Erzurum Valisi olarak atandığım günden bu yana istihdam yaratan bütün müesseselerin yanında olmaya gayret ediyorum."

Memiş, fabrikanın bürokratik sorunlarını çözeceklerini belirterek, "İhracat rakamlarımızın düşük olmasının en büyük sebeplerinden birisi bu tür firmaların ihracat ve vergi ile ilgili işlemlerini İstanbul üzerinden yürütmeleridir. Kendilerine rica ettim, Erzurum'a alacaklar. 2011 yılında 30 milyon dolarlık ihracat yapmışlar sonra piyasanın şartlarından dolayı bu biraz küçülmüş. Geçtiğimizde 15 milyon dolarlık ihracat yapılmış, Erzurum'da 15 milyon dolarlık ihracat rakamı bizim o yerimizi çok yukarı çıkaracak rakamdır."

Turkmag Madencilik Sinter Manyezit Fabrikası Müdürü Hüseyin Genç ise 2010 yılında açılan tesiste 400 kişinin çalıştığını aktardı.

Vali Memiş'in kendilerini ziyaret ederek sorunlarını dinlediğini anımsatan Genç, şunları kaydetti:

"Şu anda sinter manyezit üretmekteyiz. Sinter manyezit yüksek ısıya dayanıklı malzeme olup çelik, cam ve diğer refrakter sanayilerinde tuğla ve harç yapımında kullanılmaktadır. Biz şimdi yarı mamul ürün üretmekteyiz, yarı mamulün şu an ki piyasa değeri 300-600 dolar arasında olup ihracat rakamlarımız 15 milyon dolardır. 15 milyon dolar ihracatı iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. Bazı orman ve patlayıcı madde izinlerimizin çıkmamasından dertliyiz. Bunun önümüzdeki günlerde hızla çözülerek tarafımıza olumlu dönüş yapılmasıyla istihdam ve ihracatı arttıracağız."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English