Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Maden işçilerinin maaş eylemine son vermesi

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde bir maden ocağından çıkmama eylemine katılan işçilerin yanı sıra diğer maden şirketinde çalışan işçiler, İl Emniyet Müdürü Osman Ak’la görüştü

Anadolu Ajansı haberine göre;
ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik soruşturma kapsamında, örgüte finansal destek sağlandığı gerekçesiyle kayyum atanan özel maden şirketinde çalışan ve ocaktan çıkmama eylemini sürdüren işçilerin yanı sıra diğer maden şirketinde çalışan toplam 21 işçi, İl Emniyet Müdürü Osman Ak'la görüştü.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıya, Ak, işçiler ve Deka Madencilik'e atanan mevcut kayyumların yanı sıra Zonguldak Sulh Ceza Mahkemesinin kararıyla şirkete atanan 5 kayyumdan yeni atanan 2 kayyum katıldı.

Toplantıda, işçilerin kalan alacakları, işsizlik maaşı ve iş bulma konusundaki talepler ve yapılabilecekler görüşüldü.

İşçi temsilcisi Cemal Akın, toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, görüşmenin olumlu geçtiğini ve yeni bir sürece girdiklerini söyledi.

Yeni bir yol haritasının belirleneceğini belirten Akın, şöyle konuştu:

"Şirkete atanan mevcut üç kayyumun yanı sıra 2 kayyum daha atandı. Bu kayyumlarla Deka ve Balçınlar Madencilik'te çalışan işçilerden temsilciler oluşturulup beraber hareket edeceğiz. Süreç yaklaşık 5 ayı bulacak. Ama bundan sonra önümüzü daha iyi göreceğiz. Cuma günü yapılacak toplantıda ilk adım olarak mevcut kömürün elden çıkarılıp bir an önce işçiye maaş olarak döndürülmesi görüşülecek. Bu ocakları sonuçta birileri çalıştıracak. Bu işçilerin de burada çalışma ihtimalleri, bir daha işe dönme ihtimalimiz yüksek. O sürece kadar işsizlik maaşı alma konusunda gerekli kolaylıkların sağlanacağı önceden ifade edilmişti."

Maden işçisi Yüksel Etcik de sürecin başından beri emniyet görevlilerinin kendilerine yardımcı olduklarını ifade ederek, "Önemli bir yol katetsek de sürecin sonucuna bakacağız. Sonucu iyi olursa bizim için en iyisi odur. Herkes işine döndüğü, ekmeğine tekrar devam ettiği, herkesin mutlu ve huzurlu yaşantısına döndüğünde bizim için sonuç odur. Bu noktada cuma günü yapacağımız toplantı önemli." diye konuştu.

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, örgüte finansal destek sağlandığı gerekçesiyle kayyum atanan özel maden şirketinde çalışan yaklaşık 100 işçi, kayyum atanmadan önceki dönemden kalan maaşları yatırılmadığı gerekçesiyle, 18 Mayıs'ta ocaktan çıkmama eylemi başlatmıştı.

Maden ocağında bulunan 19 işçi, önceki gün eyleme son vermişti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English