Maçın ardından

Eklenme Tarihi: 23.04.2018 - 20:30

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Üzülmez: "Bu takım övgüyü hak ediyor. Zirveye giden yollar acıdır, çetindir. Biz de emek vererek mücadele ederek başarmak istiyorduk ve artık az kaldı" Akın Çorap Giresunspor Teknik Direktörü Diyadin: "Gayet iyi oynadık ama skor üretememe hastalığımız var"

RİZE (AA) - Spor Toto 1. Lig'in 32. haftasında sahasında Akın Çorap Giresunspor'u 1-0 yenen Çaykur Rizespor'un teknik direktörü İbrahim Üzülmez, zirveye giden yarışın acı ve çetin olduğunu, başarıya çok az bir zaman kaldığını söyledi.

Üzülmez, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, önemli bir müsabakayı geride bıraktıklarını ve çok zor olduğunu belirtti.

Akın Çorap Giresunspor'un iyi takımlarından birisi olduğunu ifade eden Üzülmez, "Çok tecrübeli takıma karşı oynadık. İlk 45 dakikada iyi organize olan bir takıma karşı pozisyon bulamadık. Oyuncularım alan bulamamaktan dolayı gol pozisyonu da üretemedi. İkinci yarıdaki değişiklik ofansif anlamda takımı hareketlendirdi." dedi.

Ligde oyundan çok skorun önemli olduğunu vurgulayan Üzülmez, "Yakaladığımız pozisyonları değerlendirmeliydik ama olmadı. İkinci yarı duran toptan da olsa pozisyonu değerlendirerek kazandığımız için mutluyuz. Giresunspor'un mücadelesi takdir edilmeli. Oyuncularımızı da kutluyorum. Bir avantaj yakaladık ama her şey bitmiş değil." ifadelerini kullandı.

Süper Lig mücadelesi veren takımlardan Ümraniyespor'un tecrübeli bir ekip olduğuna değinen Üzülmez, "Bugün fotoğrafa bakınca her şey bitmiş gibi değerlendirebilirler ama benim için hiçbir şey bitmedi. Ümraniyespor maçında mutlaka kazanmak zorundayız." diye konuştu.

Üzülmez, verdikleri mücadeleyle ilgili şunları kaydetti:

"Bu işte emek var, mücadele var, alın teri var. Bugün de arkadaşlarımız ortaya mücadele koydu. Kalan haftalarda da aynı mücadeleyi vereceğiz. Bu takıma herkes hakkını versin. Bu takım övgüyü hak ediyor. Zirveye giden yollar acıdır, çetindir. Biz de emek vererek mücadele ederek başarmak istiyorduk ve artık az kaldı. Ümraniyespor maçı ile inşallah bunu bitiririz. Herkes 'Bu takım rahat çıkar.' diyordu. Mücadele etmeden, emek harcamadan hiçbir şeyi başaramazsınız."



- Diyadin'in maç değerlendirmesi



Akın Çorap Giresunspor Teknik Direktörü Metin Diyadin, ligin ilk yarısında Süper Lig'e çıkabilecek takım görüntüsü verirken ikinci yarı başka bir duruma düştüklerini kaydetti.

Ligde bu hafta alınan diğer sonuçlardan sonra önemli bir maça çıktıklarını belirten Diyadin, "İyi mücadele ettik. Gayet iyi oynadık ama skor üretememe hastalığımız var. Duran toptan adam paylaşımını yapmamıza rağmen istediğimiz gibi tutamayınca mağlup olduk." diye konuştu.

Gelecek hafta Samsunspor ile zor bir maça çıkacaklarının altını çizen Diyadin, "Bu maçı geçip ligi tamamlamak istiyoruz. Farklı şeyler konuşmamız gerekirken play-off'ta olmamız gerekirken şimdi daha değişik şeyler konuşuyoruz." ifadesini kullandı.


Kaynak: