Son Dakika Haberler

Maçın ardından

Eklenme Tarihi: 13.02.2018 - 22:30

Galatasaray Teknik Direktörü Terim: "İlk yarının oyun kalitesinden, isteğinden son derece memnunum" "Ne olursa olsun liderlik, unvan iyi bir şeydir. Güven ve kredi verir" "İhtiyacımız olan bir Belhanda'nın bu şekilde atılmaması gerekirdi"



İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Antalyaspor'u 3-0 yenen Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim, özellikle ilk yarıdaki performanslarını övdü.

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fatih Terim, "İlk yarının oyun kalitesinden, isteğinden son derece memnunum. Dolu dolu bir 45 dakika vardı. Üçten fazla da gol olabilirdi." dedi.

İkinci yarıdaki oyunlarını ise hiç istemediğini aktaran sarı-kırmızılı teknik adam, "Bu konuda tembih de ettim aslında ama onlara söylemediğim bir hoşgörü içindeyim. Bizim 12. günde 4. maçımız oldu. Biraz onun yorgunluğu vardı. Skor 3-0 olduktan sonra bir rehavet de vardı diye düşünüyorum. O yüzden hoş görüyorum ama sadece bu maç için." diye konuştu.

Ligde liderliğe yükseldikleri hatırlatılan Terim, şampiyonluk yarışı ile ilgili soruya, "Şampiyonluk yarışının 4 takım arasında geçeceğini ifade etmiştim ve yine aynı fikirdeyim. Lider olmak da takip etmek de zordur. Ne olursa olsun liderlik, unvan iyi bir şeydir. Güven ve kredi verir." yanıtını verdi.



- "Ne olursa olsun Belhanda hatalı"



Karşılaşmanın uzatma bölümünde Belhanda'nın peş peşe iki sarı kart görerek kırmızı kartla oyundan atılmasını değerlendiren Terim, şunları söyledi:

"Belhanda'nın veya hakemin yorumunu yapmak istemiyorum. Ne olursa olsun Belhanda hatalı. Yüzde yüz haklı olsa da Belhanda hatalı. İhtiyacımız olan bir Belhanda'nın bu şekilde atılmaması gerekirdi. Çok da iyi oynuyor ve ona ihtiyacımız var. Bizim her oyuncuya ihtiyacımız var. Çok derin bir kadromuz yok. Tüm oyuncularımızı kazanacağız. Bugünkü kırmızı kart olmadı. Biz kazanmaya bakıyoruz, ceza vermeye değil. Zaten Galatasaray formasına uzak kalmak onun cezasıdır."

Terim, Selçuk İnan'ın giderek yükselen form grafiğine değinerek, "Hepsi değerli futbolcular. Hele hele Selçuk. Galatasaray formasıyla önemli hizmetleri olan bir oyuncumuz. Şampiyonluklarda, gollerde, başarılarda, milli takımda var. Büyük camialar sembolleriyle vardır ve bana göre Selçuk da o yoldadır. Ben çok bir şey yapmadım, sadece hakkını verdim. O da elinden gelenin fazlasını vermeye devam ediyor. Sonuç olarak takımın kaptanıdır." açıklamasında bulundu.



- "Sağ bekte sıkıntımız yok"



Tecrübeli teknik adam, takımın sağ bekleri Martin Linnes ve Mariano Filho'nun iyi durumda olduklarını dile getirdi.

Linnes'in Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Atiker Konyaspor maçının ardından ligdeki Antalyaspor karılaşmasında da ilk 11'de olmasıyla ilgili olarak Terim, "Sağ bekte sıkıntımız yok. İki oyuncumuz da çok iyi. Mariano benim çok güvendiğim biri ve iyi işler yapacağı günler geliyor. İkisini de etkin kullanacağız. Yoksa onunla ilgili bir sıkıntı yok. Linnes de ısrarla iyi oynuyor ve ben de formayı veriyorum. Bugün Linnes, yarın Mariano olur. Sıkıntı yok." şeklinde konuştu.

Antalyaspor maçındaki performansıyla dikkati çeken Garry Rodrigues'e de değinen Terim, "Rodrigues çok güvendiğim bir oyuncu. Çabukluğu, isteği, coşkusu, oyun içinde her an skoru değiştirebilme yeteneğiyle ön planda. Muhakkak eksiği var ve bunları gidermeye çalışıyoruz. Daha az top kaybı, daha sakin oyun ve pas katkısını da bekliyoruz. Özel antrenmanla onu daha iyi hale getireceğiz. Bir yeteneği var. Bu kadar çabuk bir oyuncunun, bu kadar çalışkan olması bizim için artı. Takımın önemli bir parçası olduğunu hissetmesini istiyoruz. Bizim için önemli bir silah." değerlendirmesinde bulundu.

Terim ayrıca, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan güvenlik güçleri için duyduğu üzüntüyü aktararak, "Bizim için savaşıyorlar ve kaybettiğimiz her birey için çok üzülüyoruz. Bugüne kadar kaybettiğimiz her şehidimiz için rahmet diliyorum. Allah başka acı göstermesin." diyerek sözlerini tamamladı.


Kaynak: