Son Dakika Haberler

Maçın ardından

Eklenme Tarihi: 12.02.2018 - 23:00

Fenerbahçe'nin takım kaptanı Volkan Demirel: "Kazandığımız takdirde ligin en iddialı takımı olacağımızı biliyorduk" "Baktığınız zaman 2-0 biten bir maç var ama 5, 6 belki de 7 olabilirdi" "Kimseye karşı art niyetim yok. Sadece saha içerisinde konsantrasyondan ister istemez bir şeyler çıkıyor ağzımızdan ama bunlar kasıtlı ya da birine özellikle yapılmış şeyler değil. Futbolun içinde var" "Biz neler yaşadık, hiçbir şeyin ertelenmesini istemedik. Onlar da bir zahmet ertelenmesini istemesin. Fikstü



İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Medipol Başakşehir'i 2-0 yenen Fenerbahçe'nin takım kaptanı Volkan Demirel, önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Volkan, iki takımın puan cetvelindeki yeri itibarıyla önemli bir maç oynadıklarını belirtti.

Kaybetmeleri halinde önemli bir puan farkının oluşacağının bilinciyle sahaya çıktıklarını dile getiren deneyimli kaleci, "Kazandığımız takdirde ligin en iddialı takımı olacağımızı biliyorduk. Sahaya bunun bilinciyle çıktık. Hocamız da bize saha içinde gerekli olan şeyleri anlattı. Takım olarak bunu iyi uyguladık. Baktığınız zaman 2-0 biten bir maç var ama 5, 6 belki de 7 olabilirdi. Ancak neticesinde kazanmak güzel." diye konuştu.

Fenerbahçe taraftarının mutluluğuna ve şampiyonluğun kendileri için önemine değinen Volkan, şöyle devam etti:

"Bugün onları mutlu ettiğimiz için çok mutluyuz. Umuyorum bundan sonraki maçlarda daha mutlu şekilde yolumuza devam edeceğiz. Her şey bizim elimizde, elimizdeki bu fırsatı kimseye vermeyelim. Taraftarımıza da buradan sesleniyorum, her şeyi bir tarafa bırakalım. Benim tek çıkarım, tek düşüncem Fenerbahçe taraftarının mutlu olması ve şampiyon olmak. Tabii ki herkesin bir fikri bir düşüncesi var ama bunları bir kenara bırakıp tamamen Fenerbahçe takımının şampiyon olması için odaklanmalıyız. Ben öyle odaklanıyorum. İnşallah bundan sonraki maçlarda, özellikle iç sahadaki karşılaşmalarda taraftarımız bunun bilincinde stada gelir."



- "Oturmuş bir sistemimiz var"



Volkan Demirel, düzen içinde oynayan bir Fenerbahçe olduğunu ve özellikle deplasmanlarda oturmuş bir sistemlerinin bulunduğunu ifade etti.

Taraftarların daha sabırlı olması gerektiğini vurgulayan Volkan, "Deplasmanlardaki maçlarda oturmuş bir sistemimiz var. Belki göze hoş gelmiyor ama bakıldığı zaman düzen içinde oynayan bir Fenerbahçe var. Taraftarlardan ricam son dakikaya kadar bizi desteklesinler." değerlendirmesinde bulundu.

Maça ekstra bir hazırlık yapmadıklarını aktaran Volkan, şöyle konuştu:

"Bu yuhalamaları, ıslıklamaları bıraksınlar. Ben de dahil sahaya çıkarken o yükü, o stresi taşımak istemiyoruz. 16'ncı sezonum ama bu yükü taşımak istemiyorum. Hep beraber gülerek, sevinerek şampiyon olalım ondan sonra herkes yapacağını yapsın. Maçtan önce herkeste bir sessizlik vardı. Kendi aramızda 'Fırtına öncesi sessizlik.' dedik hatta."



- "Kimseye karşı art niyetim yok"



Volkan Demirel, mücadele içerisinde yardımcı hakem ile yaşadığı bir diyaloğun sorulması üzerine ise şunları kaydetti:

"Benim maç içerisinde söylediklerimin pek önemi yok. Maç içerisinde her futbolcu bunu kötü niyetli yapmıyor. Herkes kendi kendine bir şeyler söyler, ben de kendi kendime söylendim. Bunu kimse üzerine alınmasın. Kimseye karşı art niyetim yok. Sadece saha içerisinde konsantrasyondan ister istemez bir şeyler çıkıyor ağzımızdan ama bunlar kasıtlı ya da birine özellikle yapılmış şeyler değil. Futbolun içinde var. Bunlar Türkçe'nin argosu. Fazla uzatmayın, büyütmeyin. Futbolcunun ağzına kamerayı sokarsan bunu herkes söyler zaten. Bunları kovalamayalım, güzellikleri kovalayalım. Biz şu an Fenerbahçe camiası olarak mutluyuz. Bu galibiyetin üstünü örtmeyelim."

Volkan, Beşiktaş'ın, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yapacağı maçlar sebebiyle Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile oynayacakları karşılaşmaların ertelenmesini istemesiyle ilgili, "Biz neler yaşadık, hiçbir şeyin ertelenmesini istemedik. Onlar da bir zahmet ertelenmesini istemesin. Fikstür neyse çıksın, elinde ne varsa oynasın." diyerek sözlerini tamamladı.


Kaynak: