Maçın ardından

Eklenme Tarihi: 15.08.2017 - 00:45

Beşiktaşlı futbolcu Pepe: "Takıma yardımcı olduğum için çok mutluyum" Seyah-beyazlı oyuncu Cenk: "Ceza sahası içinde ince dokunuşlar, dengenin bozulması için yetiyor"



İSTANBUL (AA) - Süper Lig'in ilk haftasında Antalyaspor'u 2-0 yenen Beşiktaş'ın ilk golüne imza atan Portekizli futbolcu Pepe, önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Müsabakanın ardından, attığı golle ilgili olarak konuşan Portekizli futbolcu, "Takıma yardımcı olduğum için çok mutluyum. İşim gol atmak değil, önce defans yapmam lazım. Gol atarsam mutlu olurum ama ilk hedefim iyi defans yapmak." dedi.

Teknik direktör Şenol Güneş'in oyun anlayışına adapte olmaya çalıştığını söyleyen tecrübeli oyuncu, "Beşiktaş'a gelmeyi kendim seçtim. Real Madrid'de güzel bir dönem geçirdim, büyük kupalar kazandık. Burada her gün sıkı çalışarak Beşiktaş taraftarına bu mutlulukları yaşatmak istiyorum. Her geçen gün hocanın oyun anlayışına adapte olmaya çalışıyorum." ifadelerini kullandı.

Turkcell Süper Kupa maçında yaptığı penaltı ile ilgili bir soruya Pepe, "Büyük oyuncular zor durumlardan çıkmayı bilirler. Bugün de ilk adımlarını attık." değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul'da mutlu olduğunu vurgulayan Beşiktaşlı futbolcu, "İstanbul'a alışmaya çalışıyorum. Ben de ailem de burada mutluyuz. İnsanlar bizi iyi karşılıyor. Yavaş yavaş alışacağım." şeklinde konuştu.

Pepe ayrıca, Beşiktaş'ın cezası nedeniyle taraftarından yoksun olarak sahaya çıkmalarıyla ilgili olarak, "İlk kez seyircisiz maç oynadım ve çok garipti. Biz işimize odaklandık ve önemli olan galibiyet aldık." açıklamasında bulundu.



- Cenk: "İnce dokunuşlar, dengenin bozulması için yetiyor"



Müsabakada tartışmalı penaltı pozisyonunun içinde bulunan siyah-beyazlı oyuncu Cenk Tosun, ceza sahası içinde küçük dokunuşların dengeyi bozmaya yettiğini belirtti.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Cenk, takımının ikinci golünü attığı penaltı pozisyonuyla ilgili olarak, "Ceza sahası içinde ince dokunuşlar, dengenin bozulması için yetiyor. Biz de kaval kavala çarptık, videoda çok belli olmuyor belki ama Cüneyt Çakır hoca da gördü ve duydu galiba kaval kavala çarptığımızı." dedi.

Golün ardından kendisi için çalan Tosun Paşa filminin müziği ile ilgili olarak, "Umarım bu sene bol bol dinleriz bunu." diyen siyah-beyazlı oyuncu, takımdaki forvetlerle ilgili şunları söyledi:

"Beşiktaş büyük bir kulüp. Üç kulvarda oynayacağımız için hocanın herkese ihtiyacı var. Hepimiz bu takıma faydalı olacağız. Rekabet olmazsa, başarı da gelmiyor. Forvete son yıllarda iyi oyuncular geldi. Onlardan öğrenerek ve onlarla mücadele ederek tecrübe kazandım. Bu sene de sezon başından beri iyi çalıştım. Hocam da şans verdiği taktirde gollerimi atmaya devam edeceğim."

Cenk ayrıca, Beşiktaş'ın yeni transferi Lens ile ilgili bir soruya, "Lens benim çok beğendiğim bir oyuncuydu ve iyi bir transfer oldu. Ortalarını çok beğeniyorum. Faydalı olacağını düşünüyorum." yanıtını verdi.


Kaynak: