Maçın ardından

Eklenme Tarihi: 12.02.2017 - 22:00

Bursaspor Teknik Direktörü Topçu: ''Biz oyuna baskılı başladık. Kart ve penaltıdan sonra motivasyonu kaybettik'' Fenerbahçe Teknik Direktörü Advocaat: ''Mağlup olmadık ama bizim için mağlubiyet gibi bir maç oldu''

BURSA (AA) - Bursaspor Teknik Direktörü Mutlu Topçu, Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında sahalarında 1-1 berabere kaldıkları Fenerbahçe maçıyla ilgili, ''Biz oyuna baskılı başladık. Kart ve penaltıdan sonra motivasyonu kaybettik.'' dedi.

Topçu, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini, takımın eksikleriyle alakalı çok antrenman yaptıklarını ve maça iyi hazırlandıklarını söyledi.

Fenerbahçe maçının oyuncularının öz güvenlerinin yerine gelmesi adına önemli bir mücadele olduğunu vurgulayan Topçu, ''Maça istekli başladık. Hakemin Jovic'in ilk sarı kartını irdelemek lazım. İlk sarı kartın neticesinde ikinci sarı karttan kırmızı gördük.'' diye konuştu.

Topçu, 10 kişi oynamanın kolay olmadığını da ifade ederek, şunları kaydetti:

''İkinci yarı rakibimiz 11 kişi olmasına rağmen herkes elinden geleni yapmaya çalıştı. 11 kişi oynasaydık daha farklı olabilirdi. Bu kadar basit olmaz. Sonra Avrupa'da futbol böyle oynanmıyor. Standardı bulmak zorundayız. Hakemlerimiz de biraz düşünsün. Biz taraftarı çekmeye çalışıyoruz stada. Futbol oynamak istiyoruz ama olmuyor. Ben 11'e 11 oynamak istiyorum. Biz oyuna baskılı başladık. Kart ve penaltıdan sonra motivasyonu kaybettik."

Topçu, bir gazetecinin Bursaspor'un lehine verilen penaltı pozisyonuna ilişkin sorusuna "Penaltıyı neden soruyorsunuz? Kırmızı kartı sorun. Ben sadece futbol oynanmasını istiyorum, bize çalmasını istemiyorum. Bizim futbol adına bir şeyler yapmamız gerekiyor. Çok çabuk kart çıkıyor. Çok çabuk faul çalıyor. Arkadan hafif dokunduktan sonra atıyor kendini hakem de kart veriyor.'' karşılığını verdi.



- Fenerbahçe cephesi



Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin maçtaki oyuncu değişikliğiyle ilgili kendisine yönelttiği soru üzerine deneyimli teknik adam, şu ifadeleri kullandı:

''Biz ikinci, üçüncü golü atacak pozisyonları bulduk ama öyle bir penaltı verilmiş ki sizin sormanız gereken 'Böyle bir penaltı nasıl verilir?' olmalı. 11'e 11 iken daha iyiydik. Öndeyken de daha iyiydik. Öyle bir penaltı kararı verildi ki şaka gibiydi. Kolunuz, vücudunuza yapışık ve hakem penaltı veriyor. Hakem böyle bir anı bekliyordu. Bursa gibi bir takımla böyle bir akşamda iki puanı bırakıp dönüyorsunuz. Kendi işinizi kendiniz zorlaştırdınız. Çok kızgınım. Mağlup olmadık ama bizim için mağlubiyet gibi bir maç oldu. Bunu bizim takımımız yaptı. Gerçekten inanılmaz.''



- "Beşiktaş'ın bu dünya üzerinde çok fazla dostu var"



Advocaat, Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş ile oynadıkları karşılaşmanın ardından siyah-beyazlı kulübe verilen cezalara ilişkin yöneltilen soruya da şu karşılığı verdi:

"Ben bu ülkede yabancıyım. Pazar günü oynadığımız maçlardan sonra gelişen sonuçları çok merak ediyordum. Çok şaşırtıcı. Beşiktaş'ın bu dünya üzerinde çok fazla dostu var herhalde. Başka bir anlam yükleyemiyorum. Sanki her şeyi biz yapmışız gibi kararlar verildi. Bu akşam 2 puanı hakem yüzünden kaybetmedik. Tamamen bizim yüzümüzden oldu. Bu ülkede yaşayan yabancı olarak, alınmış olan bu kararlar beni fazlasıyla şaşırttı."




Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”