Son Dakika Haberler

Maçın ardından

Eklenme Tarihi: 01.12.2014 - 01:25

Eskişehirspor Teknik Direktörü Sağlam: "Kazanabileceğimiz bir maç oynadık. Tartışılacak bir pozisyonda 2 puan bıraktık" "Penaltı pozisyonunda hakem Tolga Özkalfa'nın önü çok açık, pozisyonu da çok net görüyor. Berkay'ın vücuduna top geldikten sonra 'devam' diyor. Sonra arkadan kim, o çok açık ve net gördüğü kararı nasıl değiştirtti, merak ediyorum"

İSTANBUL (AA) - Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Fenerbahçe ile 2-2 berabere kaldıkları maçta, tartışmalı bir penaltıyla 2 puan bıraktıklarını söyledi. 

Sağlam, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, güzel bir müsabaka olduğunu belirterek, "Kazanabileceğimiz bir maç oynadık. Oyunun son bölümünde rakibin eksildiği dönemde bulduğumuz pozisyonu değerlendirdik. Ancak sonra 90 artıda yine tartışılacak bir pozisyonda, burada 2 puan bıraktık" dedi. 

Çok kritik iki hakem kararının maça damga vurduğunu savunan Sağlam, şöyle devam etti:

"Yenilmediğimiz Galatasaray ve Beşiktaş maçlarında olduğu gibi, bu maçta da çok kritik iki tane hakem kararı, maça damgasını vurdu. Birincisi Volkan'ın ceza sahası dışında Funes Mori'nin pozisyonunda topu elle karşılaması, ikincisi de 90+3. dakikada penaltı. Penaltı pozisyonunda hakem Tolga Özkalfa'nın önü çok açık, pozisyonu da çok net görüyor. Berkay'ın vücuduna top geldikten sonra, 'devam' diyor. Sonra arkadan kim, o çok açık ve net gördüğü kararı nasıl değiştirtti, merak ediyorum. İstanbul'da oynadığımız dönemde bu hatalar oluyor. Hakemlerimiz henüz bu baskıyı üzerilerinden atmış görünmüyorlar. Bu hatalar geçmişte de oldu, bugün de oluyor, yarın da olacak gibi görünüyor. Çıkacaksınız aslanlar gibi mücadele edeceksiniz, hiçbir olumsuzluktan etkilenmeden maçı kazanacaksınız. Elinizdeki imkanlarla, bütçelerle böyle iyi takımlara karşı mücadele edeceksiniz. Bana 'Bursaspor'dan sonra başka bir Anadolu takımı şampiyon olur mu' diye sormuşlardı. Bu şartlarda, bu düzende hiç mümkün değil. Benim Türk futbolundan ümidim kopuyor."

Ertuğrul Sağlam, maçta 120 kilometre koşmalarının kendisini mutlu ettiğini vurgulayarak, "Türkiye'de ilk defa bir takım 120 kilometrenin üzerinde koşmuş. O da bugün Eskişehirspor oldu. Koşuyoruz, zaten genç bir takımız. Genç olmanın dezavantajları da oluyor. İstemediğimiz hataları da yapıyoruz. Bu da bazen bize pahalıya mal oluyor" diye konuştu. 

Sağlam, Sivasspor maçından sonra istifa edeceğinin konuşulduğunun hatırlatılması üzerine, "Sabırsızlık bizim ülkemizin en önemli sorunlarından bir tanesi. Ülke futboluna baktığımız zaman bu aceleciliğimizden, sabırsızlığımızdan öyle antrenörleri harcamışız ki. Bugün dünya futbolunda söz sahibi insanlar geldi, nasıl gitti. İşte çok daha yeni İtalya Milli Takımı Teknik Direktörü gitti. Ondan önce Mancini, Avrupa Şampiyonu olan Aragones, Del Bosque gitti. Bu ciddi bir sıkıntı. Bu bizim de başımıza geliyor. Türk futbolunun gelişmesini engelleyen birçok sorunla yüz yüzeyiz. Bunların ortadan kalkması için kimse bir şey yapmıyor" değerlendirmesinde bulundu. 

Ertuğrul Sağlam, bir soru üzerine, Eskişehirspor'un 21 Yaş Altı Takımındaki oyuncuların hiçbirinden memnun olmadığını belirterek, "Fenerbahçe 19 Yaş Altı takımıyla maça çıktı, 5-0 yenildiler. Onlara çok kızgınım. Bu performanslarıyla maça değil antrenmana dahi çıkamazlar" ifadelerini kullandı. 


Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”