Son Dakika Haberler

Maçın ardından

Eklenme Tarihi: 09.11.2014 - 02:51

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kartal: "Baştan sona kontrolümüzde ve hakimiyetimizde geçen mücadeleyi kazandık" "3 net penaltı pozisyonumuz var"

İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig'de Çaykur Rizespor'u 2-1 yendikleri maçı değerlendirirken, "Baştan sona kontrolümüzde ve hakimiyetimizde geçen mücadeleyi kazandık" dedi. 

Kartal, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, kendi kalelerine attıkları sürpriz golle geriye düştüklerini anlattı.

Baştan sona kontrollerinde ve hakimiyetlerinde devam eden mücadelede çok pozisyon ürettiklerini ifade eden Kartal, "Penaltımız kaçtı, verilmeyen 3 net penaltı var. Sezon başından bu yana yükselen bir grafiğimiz var. Özveriyle mücadele eden oyuncularımızı tebrik ediyorum. Gökhan Gönül'ü kasığındaki problem nedeniyle çıkartabilirdim. Özveride bulundu ona teşekkür ediyorum. Her geçen gün yükselen bir performansımız var, bu yönden de onları tebrik ediyorum" şeklinde konuştu. 

Kaçırılan pozisyonların ardından futbolcuların yaşadığı baskıyla ilgili soruya Kartal, "Futbolda olur baskı, bu çok doğaldır. Dünyanın en büyük oyuncuları da aynı şeyleri yaşayabilir" karşılığını verdi.

Emenike'nin ceza sahası içinde yerde kaldığı pozisyonda hakem ile girdiği diyalogla ilgili Kartal, "Sezon başında hakemler geldi, seminer verdi. Sadece Emenike'ye yapılan değil, onun haricinde 2 pozisyon daha var. 3 net penaltı pozisyonumuz var. Kontrolsüz bir girişten dolayı bir penaltı. Kırmızı veya sarı kart da verilebilir. Net bir durum var. Tribünün en ucundaki insan da görebiliyor. 'Hocam yüzde yüz penaltıydı' dedim. 'Ben öyle görmedim' dedi. 'Siz görmediyseniz tamam, teşekkür ederim' dedim."

Diego'nun performansıyla ilgili olarak da İsmail Kartal, "Sezon başından bu yana sorular sorulduğunda, 'Eksiği var, yavaş yavaş adapte olacak. Zamanı gelince oynayacak' demiştim. 24 kişilik bir kadroyuz. Bugün o oynadı. Performansını tebrik ediyorum" ifadesini kullandı.


Kaynak: