Son Dakika Haberler

Maçın ardından

Eklenme Tarihi: 09.11.2014 - 02:46

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Özdilek: "Kaleci Serkan'ın performansı farkın yukarıya çıkmasını engelledi" "Rakibin direncine karşılık veremedik. Öndeki oyuncularımızın topa fazla sahip olamaması baskı yarattı" "Emenike'nin pozisyonuna penaltı verilebilirdi"

İSTANBUL (AA) - Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'ye 2-1 yenildikleri maçta, kalecileri Serkan Kırıntılı'nın başarılı performansının farkı önlediğini söyledi. 

Özdilek, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında, sarı-lacivertli takım karşısında gereken direnci gösteremediklerini, pas hatalarının takımda baskı yarattığını anlattı. 

Mehmet Özdilek, mücadeleyi şöyle değerlendirdi:

"Oyuna golle başlayıp öne geçtik. Sonra rakibimizin direncine karşılık veremedik. Öndeki oyuncularımızın topa fazla sahip olamaması, top kayıpları baskı yarattı. Kaleci Serkan, başından sonuna kadar ciddi reaksiyonlar verdi. İkinci yarı başlarken de baskıyı tekrar hissedeceğimizi biliyorduk. Kıvanç'ın atılmasının ardından direnci yukarıda tutmaya çalıştık. Bu tür müsabakalarda Fenerbahçe'ye karşı kendi sahasında kolay değil. Rakibe cevap verebilmek için topa sahip olmamız, topa biraz hükmetmemiz lazımdı. Ofansif anlamda kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Serkan'ın performansı belki farkın yukarı çıkmasını engelledi. Bu tür müsabakalarda mücadelenin, tecrübenin yanında bireysel yetenekleri de sergilemek gerekiyor."

Hakem İlker Meral'in zaman zaman doğru kararlar verdiğini, zaman zaman da baskı altında kaldığını belirten Özdilek, "Kıvanç'ı atması kırmızıysa aynı kartı Gökhan Gönül'e de göstermesi gerekiyordu, ikinci sarıdan. Maalesef onu yapamadı. Kararlar biraz eşit olmalı. Hakemler özellikle son haftalarda çok tartışılıyor, biraz daha dikkatli ve objektif olurlarsa, futbolun geleceği adına daha sağlıklı olur" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe cephesinin penaltı beklediği Emenike'nin pozisyonunda bu kararın verilebileceğini kaydeden Özdilek, "Penaltı verilebilir, gören kendisi zaten. Verse kimse 'neden verdin?' demeyecek, benim de deme şansım yok. Vermediği zaman tabi ki rakibin tepkisi olacaktır. Gökhan Gönül'ün pozisyonuyla ilgili de aynı şeyi söylüyorum" ifadelerini kullandı. 

Kadıköy'e gelirken bu kadar pasif oynayacaklarını düşünmediğini anlatan Özdilek, şunları kaydetti:

"Bu sezonki deplasman performansımız önemli derecede başarılı. Başarıdaki en önemli nedenlerimizden birisi topun gerisine gelip, takım halinde mesafeyi daraltmamızdı. Futbol 11'e 11 oynanan bir oyun. Tabi ki çok geniş bir kadromuz yok. Her oyuncu çok önemli, kıymetli. Önemli oyuncularımız yoktu. Sonucunda bunlara sığınmak da futbol adına çok doğru değil. 22 kişilik kadro var. Her oyuncu hazır olmalı. Neticesinde kaybettik."


Kaynak: