Maçın ardından

Eklenme Tarihi: 07.08.2014 - 02:48

Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic: "Hollanda gibi Dünya Kupası'nda üçüncü olmuş bir ülkenin temsilcisine karşı, kulüp tarihinde önemli bir hikaye yazdık" "Transfer için oldukça aktif hareket ediyoruz. Bunun hayati bir önemi var" "Hem nitelik hem nicelik anlamında kadroyu geliştirmemiz gerekiyor" "(Play-off turundaki rakipler) Rakip kim olursa olsun, korkmadan mücadele edeceğiz. Şans az ya da çok olur, bunu sonuna kadar kovalayacağız"

İSTANBUL (AA) - Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Feyenoord karşısında önemli bir sonuca imza attıklarını söyledi.

Bilic, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, oynanan iki maçın da büyük bir mücadeleye sahne olduğunu belirterek, "İki büyük kulüp karşılaştı. Tarihi değerleri büyük olan kulüpler mücadele etti. Son birkaç yıldır Avrupa kupalarından uzak kalan ve aç olan kulüpler oynadı. İki ayakta yedi gol atıldı. Biz turu atladık. Oyuncuların performansından gurur duyuyorum. Tamamıyle hak ettik. İşimizi yaptık" dedi.

Hollanda gibi Dünya Kupası'nda üçüncü olmuş bir ülkenin temsilcisini elediklerine dikkati çeken Hırvat çalıştırıcı, "Hollanda gibi Dünya Kupası'nda üçüncü olmuş bir ülkenin temsilcisine karşı kulüp tarihinde önemli bir hikaye yazdık. Beşiktaş'ın her ferdi için unutulmaz hikaye yazdık" diye konuştu.

Maçın ilk dakikalarında fazla tedirgin oynadıklarını hatırlatan Bilic, "Korkak başladık ve pasif kaldık. Onların bizim yarı sahamıza gelmelerine izin verdik. Golden sonra adeta zincirlerimizi kırdık. Büyük bir özgüvenle, büyük bir enerji yakaladık. Rakibin golünden sonra biraz endişe yaşadık. Fakat çok şükür sağlam reaksiyon gösterdik" ifadelerini kullandı.

- "Kadromuza katmamız gereken oyuncular var"

Takımın potansiyeli olduğunu, ancak geliştirmeleri gereken yerler bulunduğunu vurgulayan siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, transferle boşlukları doldurmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Kadroya katmaları gereken oyuncuların olduğunu belirten Bilic, şunları söyledi:

"Bir iki sakatlık yaşandığında genç oyunculara görev vermek durumunda kalıyoruz. Doğrusunu söylemek gerekirse bu genç oyuncular henüz tam anlamıyla hazır değil. Transfer için oldukça aktif hareket ediyoruz. Bunun hayati bir önemi var. Süper Lig'de varız. Avrupa'da olacağız. Türkiye Kupası da var. Hem nitelik hem nicelik anlamında kadroyu geliştirmemiz gerekiyor. Geçen sezondan 6-7 oyuncu kaybettik. Onların boşluklarını dolduramadık. Matematik tutmuyor."

- "Sonuna kadar mücadele edeceğiz"

Hırvat çalıştırıcı, kura çekiminde rakip tercihlerinin ne yönde olacağı sorusu üzerine, "Bütün kulüpler çok güçlü. Bizden daha deneyimli kulüpler var. Arsenal gibi Şampiyonlar Ligi kurulduğundan beri burada olan takımlar var. Bu takımların bazıları favori olarak çıkabilir. Bazıları tercih edilebilir. Rakip kim olursa olsun asla pas etmeyeceğiz. Bu oyuncu grubuna inanıyoruz. Onlara şunu vermeye çalışıyoruz. Rakip kim olursa olsun korkmadan mücadele edeceğiz. Şans az ya da çok olur, bunu sonuna kadar kovalayacağız" ifadelerini kullandı.

Slaven Bilic, maça gelmek isteyen bir grup taraftarın kaza yaptığını öğrendiklerini ifade ederek, dualarının onlarla birlikte olduğunu ve bir an önce iyileşmelerini istediğini sözlerine ekledi.

 


Kaynak: